05-07-11, 23:14
|
| Όνομα: Κωνσταντίνος Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2010 Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική | | Εγγραφή: 28-06-2011
| |
Λοιπόν, φίλε Γιώργο (πρωτίστως) και υπόλοιποι φίλοι,
ξεκίνησα να περνάω δεδομένα στη βάση που κατασκεύασες να δω σε πρακτικό επίπεδο τι παίζει. Καταρχήν έκατσες και έκανες πάρα πολύ δουλειά, το οποίο είναι υπέρ του δέοντος εκτιμητέο και σε ευχαριστώ άλλη μια φορά. Ως προς την λειτουργικότητα της βάσης, είδα εν τέλει πως ίσως (τουλάχιστον όσον αφορά τις ανάγκες της βάσης όπως θα "βόλευαν" εμένα) νομίζω πως πέραν των ηθοποιών και των σκηνοθετών οι υπόλοιπες ειδικότητες μπορούν να συγκεντρωθούν σε μία φόρμα (ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ) από την οποία να τροφοδοτούνται τα αντίστοιχα πεδία στον πίνακα ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ (ακι το πιστεύεις ή όχι, το κατάφερα και το άλλαξα μόνος μου!). Από εκεί και πέρα, η προσθήκη που έκανες στον πίνακα ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ για να περνάω τους ηθοποιούς και τους ρόλους είναι ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ. Είναι διαχωρισμένο από τα υπόλοιπα και τακτοποιημένο, όλα τα στοιχεία περνάνε ωραία και καλά και είναι πολύ καλή ως σκέψη. Το μόνο που μου είναι λίγο "μπερδεμένο" είναι οι Ηθοποιοί. Η υπάρχουσα φόρμα (Ηθοποιοι-ρόλοι_παραστάσεις) μου είναι αρκετά μπερδευτική, δεν μπορώ να την δω σαν "βιογραφικό" ουσιαστικά ενός ηθοποιού, μιας και πρέπει να προχωράω σελίδες για να δω τι έχει παίξει κάποιος, αν ήταν "συγκεντρωτική" (τύπου πίνακα, όπου στα διάφορα πεδία συγκεντρώνει τα απολύτως απαραίτητα, παράσταση, θεατρική περίοδος, τίτλος και ρόλος) θα ήταν πολύ χρηστικότερη. Το καλό είναι πάντως πως τουλάχιστον ως προς το να περνάω τα δεδομένα των παραστάσεων έκανες ένα πολύ καλό πρότυπο. Να είσαι καλά, ρε Γιώργο. (Την "παρατήρηση" μην την εκλάβεις ως "παρατήρηση", απλώς υποθέτω πως εφόσον εδώ ασχολείστε πολύ θα ήθελες να μάθεις πώς μου φάνηκε).
|