Ανανέωση ιστοσελίδας
ms-office.gr > Forum > Microsoft Excel > Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις > [Γενικά] Μορφοποιήσεις αρχείου Excel και Αναζήτηση

Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 27-01-11, 21:56
Όνομα: Κωνσταντίνος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2007
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Question Μορφοποιήσεις αρχείου Excel και Αναζήτηση

Καλησπέρα σε όλη την παρέα

Έχω ήδη ένα έγγραφο το οποίο το έχω μορφοποιήσει / διαμορφώσει και θα ήθελα τις εντυπώσεις / απόψεις και διορθώσεις σε ότι θεωρείται λάθος...

Το βασικότερο μου πρόβλημα είναι η αναζήτηση όπου δεν μου λειτουργεί και δεν ξέρω που ακριβώς είναι το λάθος...
Επίσης ήθελα κάποια συμβουλή μιας και το αρχείο στην τελική του μορφή θα αποτελείται από 50+ συνεργάτες και πολύ φοβάμαι πως όσο μεγαλώνει το αρχείο τόσο ποιό πολύ θα καθυστερεί..Υπάρχει κάποια επίλυση ή πρόταση πάνω σε αυτό το θέμα;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

*επέστρεψα στις γνώσεις του excel μιας και με access δεν τα έβγαλα πέρα
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: xls beta_v2.xls (251,0 KB, 53 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 28-01-11, 20:09
Το avatar του χρήστη gr8styl
Super Moderator
Όνομα: Θανάσης Στυλιανίδης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2010

Περιοχή: Βρυξέλλες, Βέλγιο
Προεπιλογή

Φίλε Κωνσταντίνε,
αν και δεν μου είναι σαφές το τι ακριβώς περιμένεις από την εφαρμογή σου,
θα έκανα τις παρακάτω παρατηρήσεις.

Καλό είναι να έχεις ( θα σε βοηθήσει και αργότερα για το πέρασμα σε Access)
ένα φύλλο με όλους τους "συνεργάτες" (ένας ανά γραμμή) και τα στοιχεία τους
ένα φύλλο με όλα τα προϊόντα (ένα ανά γραμμή)
ένα φύλλο με συνεργάτη-προϊόν (ένα ανά γραμμή) με ποσότητα τιμή ημερομηνία

Γενικότερα
καλό είναι να μην έχεις κενά στα ονόματα φύλλων, και τα παρόμοια φύλλα να έχουν κάτι κοινό στην ονοματολογία που χρησιμοποιείς.
να αποφεύγεις όσο γίνεται περισσότερο την συγχώνευση κελιών, αλλά και τις πολλές εικόνες που μεγαλώνουν το όγκο του βιβλίου χωρίς μεγάλο κέρδος.

Δες στο συνημμένο, το βιβλίο σου, όπου κατάργησα τις συγχωνεύσεις στα φύλλα των συνεργατών και νομίζω απαντά σε αυτό που εσύ όρισες σαν βασικό σου πρόβλημα , την αναζήτηση.
Έχω ενσωματώσει κώδικα που εκτελείται με τα κουμπιά στο φύλλο Search, για την αναζήτηση μιας σειράς χαρακτήρων στα φύλλα των συνεργατών, ελπίζω να σε καλύπτει και να σε βοηθήσει.

Όπως προείπα θα πρέπει να ξανασκεφτείς την οργάνωση της εφαρμογής σου και των δεδομένων σου.

Για να σε βοηθήσουμε παραπέρα θα πρέπει να μας πεις τι ακριβώς προσπαθείς να φτιάξεις.

Τα λέμε.
Θανάσης.
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: xls beta_v2_1.xls (175,5 KB, 77 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 29-01-11, 13:38

Προεπιλογή

Καλησπέρα Θανάση και για αρχή υπερΕυχαριστώ για την ανταπόκριση και τις οδηγίες...

Το κομμάτι της αναζήτησης μπορώ να πω πως με εκπλήσει μιας και εντάξει ξέρω κάποια πραγματάκια αλλά όχι τόσο προχωρημένα.

Αν προχωρήσω στα βήματα που μου αναφέρεις θα έχω στην ουσία μια εικόνα με 5 φύλλα για να βγάλω αυτό που έχω σχεδιάσει?Ποιο συγκεκριμένα κρατάω μόνο τα 3 πρώτα φύλλα και προσθέτω ακόμα άλλα 2 στα οποία θα έχω τις υπόλοιπες πληοφορίες που μου αναφέρεις;

Αυτό που θέλω να δημιουργήσω τελικώς είναι ένα βιβλίο στο οποίο θα καταχωρήσω τους προμηθευτές μου με τα προιόντα τους (μιας και δεν υπάρχουν όλα τα είδη σε όλους) και από εκεί και έπειτα να έχω ανα πάσα στιγμή πληροφορίες προμηθευτή και να μπορώ με το φύλλο αναζήτησης να φιλτράρω την οικονομικότερη τιμή σε περίπτωση προσθήκης νέου προμηθευτή...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 29-01-11, 15:41
Super Moderator

Προεπιλογή

Φίλε μου,
το πρόβλημα σου όπως το θέτεις είναι πολύ πιο διαφορετικό από ότι φαντάστηκα στην αρχή
Ξαφνικά ο πελάτης γίνεται προμηθευτής (στο αρχικό σου παράδειγμα έγραφες ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΕΛΑΤΗ)
Τέλος πάντων.

Για να μπορείς να επιλέγεις τον φθηνότερο προμηθευτή θα πρέπει να έχεις τιμή για τις ίδιες ποσότητες σε κάθε προϊόν ανά προμηθευτή.

Δηλαδή ένα φύλλο με τα προϊόντα που σε ενδιαφέρουν και στήλες:
Όνομα_προϊόντος, Μονάδα_μέτρησης (Τεμάχιο, Kg, Lt ... κλπ)

Στο φύλλο Προμηθευτές θα έχεις μόνο τα στοιχεία του προμηθευτή που δεν αλλάζουν πχ Επωνυμία, Διεύθυνση, ΑΦΜ ... κλπ

Σε ένα φύλλο (ας το ονομάσουμε Πίνακας) που θα συμπληρώνεις και θα ενημερώνεις εσύ θα πρέπει να έχεις την πληροφορία προμηθευτής-προϊόν με την τιμή της αντίστοιχης μονάδας.
Δηλαδή σε αυτό το φύλλο σε κάθε γραμμή, θα πρέπει να:
1) επιλέγεις προμηθευτή (από το φύλλο των προμηθευτών),
2) επιλέγεις προϊόν (από το φύλλο προϊόντα) οπότε θα σου δίνει αυτόματα την μονάδα μέτρησης
3) καταχωρείς την "Τιμή" του προμηθευτή για την μονάδα μέτρησης του προϊόντος

'Έτσι φιλτράροντας για το προϊόν που θέλεις στο φύλλο "Πίνακας"
θα έχεις τους προμηθευτές που το παρέχουν και εύκολα μπορείς να βρες τον φθηνότερο αφού η στήλη "Τιμή" θα αναφέρεται στην ίδια ποσότητα για όλους.

Στο φύλλο Προμηθευτές θα καταχωρείς τους νέους προμηθευτές για να μπορείς να τους επιλέγεις στο φύλλο Πίνακας, και το αυτό για τα νέα προϊόντα στο φύλλο Προϊόντα.

Αν έχεις την δυνατότητα να φτιάξεις μια λίστα προϊόντων για να δίνεις στους προμηθευτές σου να συμπληρώνουν αυτοί τις τιμές θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα και ίσως ευκολότερα για σένα.
Μην ξεχνάς ότι εσύ είσαι ο πελάτης και έχεις πάντα δίκιο

Ξεκίνα λοιπόν και όπου κολλήσεις εδώ είμαστε.

Για όλα αυτά που σου περιέγραψα παραπάνω δεν είναι αναγκαία η VBA.
Τέλος μόλις φτιάξεις το πρώτο δείγμα θα σου πρότεινα να το ανεβάσεις σε νέο θέμα μιας και δεν έχει να κάνει με τον τίτλο Μορφοποιήσεις αρχείου Excel και Αναζήτηση αλλά μάλλον κάτι σαν "Εφαρμογή επιλογής προμηθευτή"

Ελπίζω να βοήθησα
Θανάσης
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 10-02-11, 23:02

Προεπιλογή

Καλησπέρα...

Υπάρχει περίπτωση να παίρνουμε αποτελέσματα στην αναζήτηση μόνο όσοι προμηθευτές έχουν το προιόν που ζητάμε στο έγγραφο αυτό;
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 13-02-11, 20:19
Super Moderator

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από kormos Εμφάνιση μηνυμάτων
Καλησπέρα...

Υπάρχει περίπτωση να παίρνουμε αποτελέσματα στην αναζήτηση μόνο όσοι προμηθευτές έχουν το προιόν που ζητάμε στο έγγραφο αυτό;

Σε ένα νέο φύλλο, μετά τα φύλλα των προμηθευτών, στο κελί Α1 γράψε τον τύπο:

=IF(OFFSET(Search!$A$7;1;ROW()-1;1;1)<>"";OFFSET(Search!$A$7;0;ROW()-1;1;1);"")

και σύρε τον προς τα κάτω όσοι και οι προμηθευτές σου.

Μετά από κάθε αναζήτηση, το νέο φύλλο θα περιέχει τους προμηθευτές που έχουν το προϊόν που αναζήτησες.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-02-11, 15:18

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από gr8styl Εμφάνιση μηνυμάτων
Σε ένα νέο φύλλο, μετά τα φύλλα των προμηθευτών, στο κελί Α1 γράψε τον τύπο:

=IF(OFFSET(Search!$A$7;1;ROW()-1;1;1)<>"";OFFSET(Search!$A$7;0;ROW()-1;1;1);"")

και σύρε τον προς τα κάτω όσοι και οι προμηθευτές σου.

Μετά από κάθε αναζήτηση, το νέο φύλλο θα περιέχει τους προμηθευτές που έχουν το προϊόν που αναζήτησες.
Δεν μπορούσα να παραλείψω τις ευχαηστίες μου και σε αυτό το θέμα μιας και η βοήθεια σου είναι αρκετά πολύτιμη στα όσα ζητώ...ομολογουμένως πως είμαι αρχάριος στο είδος αρχίζω να εμπαιδώνω αρκετά με τις συμβουλές σου...

Σίογυρα όμως θέλω , μιας και αυτό που έπρεπε να γράψω ήταν πως θέλω τα αποτελέσματα των προιόντων και όχι των προμηθευτών... Δηλαδή αν υπάρχει κάποιος τύπος που: "Μετά από κάθε αναζήτηση, στο νέο φύλλο να περιέχει τα προιόντα απο τους προμηθευτές."

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για ακόμη μια φορά και συγνώμη για την αναστάτωση και ταλαιπωρία...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-02-11, 20:06
Super Moderator

Προεπιλογή

Φίλε μου,
για να έχεις τα αποτελέσματα σε μια στήλη, αρκεί να αντικαταστήσεις στον κώδικα
το "i - 3" με το "1" χωρίς τα εισαγωγικά.
και για να μην έχεις το όνομα του τελευταίου φύλλου στο κελί Search!A7,
πάλι στον κώδικα αντικαθιστάς το
Sheets(i).Name με το "Αποτελέσματα που βρέθηκαν" με τα εισαγωγικά όμως αυτή τη φορά.

Κοίταξε την συνάρτηση call_Find_str() που έχω στον κώδικα και έχω βάλει και επεξηγήσεις.
Αν δεν σου είναι κατανοητά θα σου έλεγα να ξεχάσεις προς το παρόν την VBA αφού δηλώνεις και αρχάριος.

Φιλικά
Θανάσης

ΥΓ. Σε ευχαριστώ και εγώ με την σειρά μου για την ανταπόκριση και τα καλά σου λόγια και στα δύο θέματα.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 15-02-11, 11:34

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από gr8styl Εμφάνιση μηνυμάτων
Φίλε μου,
για να έχεις τα αποτελέσματα σε μια στήλη, αρκεί να αντικαταστήσεις στον κώδικα
το "i - 3" με το "1" χωρίς τα εισαγωγικά.
και για να μην έχεις το όνομα του τελευταίου φύλλου στο κελί Search!A7,
πάλι στον κώδικα αντικαθιστάς το
Sheets(i).Name με το "Αποτελέσματα που βρέθηκαν" με τα εισαγωγικά όμως αυτή τη φορά.

Κοίταξε την συνάρτηση call_Find_str() που έχω στον κώδικα και έχω βάλει και επεξηγήσεις.
Αν δεν σου είναι κατανοητά θα σου έλεγα να ξεχάσεις προς το παρόν την VBA αφού δηλώνεις και αρχάριος.

Φιλικά
Θανάσης

ΥΓ. Σε ευχαριστώ και εγώ με την σειρά μου για την ανταπόκριση και τα καλά σου λόγια και στα δύο θέματα.
Καλημέρα Θανάση , σε υπερευχαριστώ για τις πολύτιμες συμβουλές σου για ακόμα μια φορά
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
[Γενικά] Αναζήτηση - Εκτέλεση - αρχείων στην Excel Tasos Excel samples - Χρήσιμα αρχεία & παραδείγματα 0 10-02-13 20:12
[Γενικά] βοήθεια με άνοιγμα αρχείου excel koumpana Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 1 20-06-12 11:49
[VBA] Αναζήτηση ΑΜΚΑ στην Excel. Tasos Excel samples - Χρήσιμα αρχεία & παραδείγματα 0 24-09-11 13:48

Η ώρα είναι 01:29.