| Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Παιδιά καλημέρα Έχω μία μέτρια γνώση προς καλή του excel , αλλά εκεί που υστερώ σημαντικά είναι η χρήση των προχωρημένων συναρτήσεων ή και τον συνδυασμό τους, και εξηγούμαι . Χρειάζομαι ένα βιβλίο το οποίο θα μπορεί να μου δίνει την γνώση για το πως θα κάνω χρήση των συναρτήσεων , ας πουμε των Οικονομικών , Βήμα Βήμα σε απλή και κατανοητή γλώσσα. Υπάρχει κάτι στην Ελληνική βιβλιογραφία ? Παρακαλώ προτείνετε μερικά . Παρακαλώ αν υπάρχει σχετικό link του εκδοτικού οίκου δεκτό. |
|
| ||||
| ||||
|
Καλησπέρα Αλέξανδρε! Σε βιβλιογραφία δε γνωρίζω αν υπάρχει κάτι στον ελληνικό χώρο. Ακόμα κι υπάρχουν κάποια βιβλία, δε νομίζω οτι περιγράφουν την επίλυση μεμονωμένων προβλημάτων στην Excel. Θα σου πρότεινα να χρησιμοποιήσεις την (κατά τη γνώμη μου πολύ καλή βοήθεια) της Microsoft εδώ: Οικονομικές συναρτήσεις - Excel - Microsoft Office που σε συνδυασμό με τη βοήθεια του φόρουμ, το επίπεδο γνώσεων σου θα βελτιωθεί κατά πολύ. Καλή συνέχεια! Φιλικά Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
|
|
|
Αγαπητέ Αλέξανδρε, η κατανόηση των συναρτήσεων και ο συνδυασμός τους δεν νομίζω ότι είναι θέμα βιβλίου αλλά εμπειρίας. Προσωπικά δεν έχω διαβάσει ούτε ένα βιβλίο για το excel. Η βοήθεια που σου παρέχει το πρόγραμμα για το 80% των συναρτήσεων θα έλεγα είναι αρκετή για να σου δείξει το πως να τις χρησιμοποιήσεις. Το Internet επίσης είναι μια αστείρευτη πηγή βοήθειας πάνω σε αυτό το θέμα. Δεν πρέπει να υποτιμάμε από την άλλη τις γνώσεις του καθενός πχ στα μαθηματικά, την στατιστική, τα οικονομικά κλπ που σίγουρα είναι ένα ατού για την καλύτερη κατανόηση των εξειδικευμένων συναρτήσεων στον κάθε τομέα. Για κάποιον μη οικονομολόγο θα έλεγα ένα βιβλίο με τίτλο "Απλά μαθήματα οικονομίας με την βοήθεια του Excel" θα ήταν ιδανικό για αυτό που ζήτησες αν βέβαια ο τίτλος αντικατοπτρίζει το πραγματικό περιεχόμενο. πχ όταν έψαξα μέσω Google τον τίτλο που σου σύτησα έπεσα σε ένα άρθρο/κείμενο του πανεπιστημίου Αθηνών http://www.econ.uoa.gr/UA/files/2141214190..pdf όπου εξηγούνται πολύ απλά οι βασικές οικονομικές συναρτήσεις στο Excel. Εγώ θα έλεγα το σημαντικό στο Excel, όπως και στα περισσότερα λογισμικά, είναι ο τρόπος οργάνωσης των δεδομένων μας, όπου επίσης η εμπειρία παίζει σημαντικότατο ρόλο, αλλά φαντάζομαι ότι θα υπάρχουν και αρκετά βιβλία που θα μπορούσαν να σε βοηθήσουν σε αυτό. Δυστυχώς εγώ δεν έχω να σου συστήσω κάποιο βιβλίο αλλά ίσως άλλα μέλη του φόρουμ να μπορούν να σου προτείνουν κάτι. Ωστόσο θα συμφωνήσω απόλυτα και με το Τάσο (απαντούσαμε παράλληλα απ'ότι φαίνεται) Ξεκίνα και το φόρουμ είναι εδώ να σε βοηθήσει όπου χρειαστείς. Φιλικά Θανάσης |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [Συναρτήσεις] Χαρακτήρες σε συναρτήσεις | gianast | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 04-10-13 09:09 |
| [Συναρτήσεις] Συσταδοποίηση (Clustering) με συναρτήσεις. | gr8styl | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 11 | 03-11-12 08:37 |
| [ Συναρτήσεις ] Οι συνάρτησεις Switch και iif | eratosthenis | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 23-12-11 09:44 |
| [Συναρτήσεις] Συναρτησεις IF & AND | manolis | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 14-11-10 10:16 |
Η ώρα είναι 03:18.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο