Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα, θα ήθελα στην 1η στήλη να καταχωρώ το αρχείο προέλευσης, στη 2η στήλη να καταχωρώ το φύλλο προέλευσης (αν μου το έβγαζε αυτόματα δεν θα έλεγα όχι) και στην 3η στήλη να μου δίνει αυτό =[ΑΡΧΕΙΟ.xlsm]Φύλλο1'!C20, (θα πρέπει βέβαια να μπορώ να το σύρω) Τι λέτε γίνεται? Την πρώτη στήλη μου την δίνει αυτόματα οπότε μην παιδευτείτε. Ευχαριστώ εκ των προτέρων, Μάρω Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη gr8styl : 22-01-11 στις 13:17. Αιτία: Change prefix |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα Εαν κατάλαβα το ζητουμενο Μάρω θα σου προτείνω το εξής: Στην καρτέλα Εισαγωγή επέλεξε Υπερσύνδεση. Στην καρτέλα που θα ανοίξει επέλεξε το αρχείο που σε ενδιαφέρει και στην συνέχεια επέλεξε Σελιδοδείκτης , εκει επιλέγεις το φύλλο και το κελί που θέλεις. Ελπίζω να βοήθησα. Εαν δεν είναι αυτο που θέλεις ανέβασε ενα παράδειγμα Φιλικά Μανώλης |
| |||
| |||
![]()
Μανώλη σε ευχαριστώ για την ανταπόκριση, μάλλον δεν διατύπωσα σωστά το ερώτημα. Έχω ένα αρχείο με ονομασίες στα φύλλα τους Νούμερα (δεδομένα) Έχω δημιουργήσει άλλο ένα αρχείο που θα περιέχει τις φόρμες εκτύπωσης αυτών των δεδομένων. Το θέμα μου είναι ότι ο όγκος των δεδομένων και των φορμών των εκτυπώσεων μαζί σε ένα αρχείο είναι πολύ μεγάλος με αποτέλεσμα να "σέρνεται" το αρχείο. Γιαυτό και το έχω χωρίσει σε δυο αρχεία. Το θέμα μου είναι πως μπορώ να συνδέσω τα δύο αυτά αρχεία αλλά κάθε φορά να του δηλώνω από πιο φύλλο θέλω να τραβάει δεδομένα. Να του δηλώνω δηλαδή κάπου την διαδρομή του αρχείου, το αρχείο και την καρτέλα. Ελπίζω να έγινα κατανοητή. Ευχαριστώ, Μάρω Υ.Γ. Φίλε Θανάση ρίξε μια ματιά στο αρχείο, είναι μία μορφή "Πιστοποίησης" |
|
![]()
Καλησπέρα σας. Μάρω, κάνε αποσυμπίεση του συνημμένου που θα δημιουργήσει το Φάκελλο C:\TEMP\mdragon με 2 excel files Datasheets.xls και Forms.xls Το έφτιαξα πριν δω το συνημμένο σου, οπότε δες το και πες μας αν δεν μπορείς να το προσαρμόσεις στο περιβάλλον σου. Θανάσης |
| |||
| |||
![]()
Μια χαρά. πες μου μόνο αν στο Α2 κελί χρησιμοποιήσω ολόκληρη τη διαδρομή του αρχείου μπορώ να χρησιμοποιήσω την indirect και πώς. Path ------------------------------------------------------------------ Worksheet ------------------------ Cell------------------ Result C:\TEMP\mdragon\DataSheets.xls ------------------------ Datasheet1------------------------- A2 Φιλικά, Μάρω |
| |
![]() Παράθεση:
αν το πλήρες όνομα του αρχείου βρίσκεται στο Α2 Α2 = C:\TEMP\mdragon\DataSheets.xls Βρίσκουμε τη διαδρομή (path) στο Β2 με τον τύπο Β2 = LEFT(A2;SEARCH(":";SUBSTITUTE(A2;"\";":";LEN(A2)-LEN(SUBSTITUTE(A2;"\";"")));4)) και το όνομα του βιβλίου (workbook) στο C2 με τον τύπο C2 = RIGHT(A2;LEN(A2)-LEN(B2)) Στο D2 έχουμε το όνομα του φύλλου D2 = DataSheet1 και στο E2 έχουμε το κελί (πχ $C$2) Ε2 = c2 Η παρακάτω INDIRECT στο κελί F2 θα μας δώσει το αποτέλεσμα (1111 για το παράδειγμά μου) F2 = INDIRECT("'"&B2&"["&C2&"]"&D2&"'!"&E2) Όπως έχω ήδη πει όμως ΠΡΟΣΟΧΗ: για να έχω αποτέλεσμα και όχι #ΑΝΑΦ! τα αρχεία που αναφέρονται στη στήλη Α πρέπει να είναι ανοιχτά. Η INDIRECT δεν δουλεύει με κλειστά αρχεία. Καλή συνέχεια. Θανάσης |
| |||
| |||
![]()
Ένα ευχαριστώ δεν φτάνει..... γλίτωσα από πολύ κόπο. Να ΄στε καλά. Φιλικά, Μάρω |
![]() |
Ετικέτες |
indirect, εξωτερικές αναφορές |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
| |
| ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Συναρτήσεις] Υπερσύνδεσεις? | mdragon | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 17-01-11 17:06 |
[Γενικά] Προστασία φύλλου και υπερσυνδέσεις (hyperlinks). | Θανάσης | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 8 | 05-12-10 13:21 |
Η ώρα είναι 22:55.