| Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |
|
| |||
| |||
|
Μια χαρά. πες μου μόνο αν στο Α2 κελί χρησιμοποιήσω ολόκληρη τη διαδρομή του αρχείου μπορώ να χρησιμοποιήσω την indirect και πώς. Path ------------------------------------------------------------------ Worksheet ------------------------ Cell------------------ Result C:\TEMP\mdragon\DataSheets.xls ------------------------ Datasheet1------------------------- A2 Φιλικά, Μάρω |
|
| |
| Παράθεση:
αν το πλήρες όνομα του αρχείου βρίσκεται στο Α2 Α2 = C:\TEMP\mdragon\DataSheets.xls Βρίσκουμε τη διαδρομή (path) στο Β2 με τον τύπο Β2 = LEFT(A2;SEARCH(":";SUBSTITUTE(A2;"\";":";LEN(A2)-LEN(SUBSTITUTE(A2;"\";"")));4)) και το όνομα του βιβλίου (workbook) στο C2 με τον τύπο C2 = RIGHT(A2;LEN(A2)-LEN(B2)) Στο D2 έχουμε το όνομα του φύλλου D2 = DataSheet1 και στο E2 έχουμε το κελί (πχ $C$2) Ε2 = c2 Η παρακάτω INDIRECT στο κελί F2 θα μας δώσει το αποτέλεσμα (1111 για το παράδειγμά μου) F2 = INDIRECT("'"&B2&"["&C2&"]"&D2&"'!"&E2) Όπως έχω ήδη πει όμως ΠΡΟΣΟΧΗ: για να έχω αποτέλεσμα και όχι #ΑΝΑΦ! τα αρχεία που αναφέρονται στη στήλη Α πρέπει να είναι ανοιχτά. Η INDIRECT δεν δουλεύει με κλειστά αρχεία. Καλή συνέχεια. Θανάσης |
![]() |
| Ετικέτες |
| indirect, εξωτερικές αναφορές |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| Εργαλεία Θεμάτων | |
| Τρόποι εμφάνισης | |
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [Συναρτήσεις] Υπερσύνδεσεις? | mdragon | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 17-01-11 17:06 |
| [Γενικά] Προστασία φύλλου και υπερσυνδέσεις (hyperlinks). | Θανάσης | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 8 | 05-12-10 13:21 |
Η ώρα είναι 16:02.

Υβριδικός τρόπος