Ανανέωση ιστοσελίδας
ms-office.gr > Forum > Microsoft Excel > Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις > [Γενικά] Πρόβλημα Δημιουργίας εφαρμογής excel για περίπτερο

Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 25-10-10, 13:59
Όνομα: Αλέξης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007, Ms-Office 2010
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Προεπιλογή Πρόβλημα Δημιουργίας εφαρμογής excel για περίπτερο

Για και χαρά σε όλους ,
Προσπαθώ να φτιάξω ένα πρόγραμμα στο excel το οποίο 1 να λειτουργεί σαν κομπιουτεράκι δηλαδή να βάζω την ποσότητα από διάφορα προϊόντα και να μου βγάζει την τιμή (αυτό το έχω φτιάξει) και 2 να μετρά την ποσότητα από τα προϊόντα που έχω πουλήσει και να την αποθηκεύει πχ να εμφανίζει στο 2 φίλο ότι έχω πουλήσει 20 κόκα κόλες 10 σοκολάτες .
Το κομπιουτεράκι το έφτιαξα , στη πρώτη στήλη έβαλα τα ονόματα των προϊόντων στην δεύτερη τις τιμές και στην τρίτη την ποσότητα (0) . Στο κάτω μέρος έβαλα το σύνολο και με την εντολή SUMPRODUCT(B2:B70;C2:C70) . έτσι κάθε φορά που αλλάζω τις μεταβλητές στην στήλη ποσότητα (από 0 πχ σε 2 ) μου βγάζει στο σύνολο την συνολική αξία .Μετά ξαναμιδενιζω τις συγκεκριμένες ποσότητες και μηδενίζετε και το σύνολο
Στο δεύτερο φίλο τώρα θέλω κάθε φορά που αλλάζω μια μεταβλητή να από 0 σε 1 ή σε 2 να αποθηκέψετε αυτός ο αριθμός και όταν ξαναμιδεσισω και ξανά αλλάξω να προστίθεται στον προηγούμενο έτσι ώστε ξέρω την συνολική ποσότητα που έχω πουλήσει έτσι ώστε να συνεχίσω και βγάλω το κέρδος κτλ.
Έχω κολλήσει και ζήτω την βοήθεια σας και επειδή μπορεί (σίγουρα δλδ) να μην έγινα κατανοητός επισυνάπτω και το αρχείο που έχω φτιάξει

Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: xlsx Βιβλίο1.xlsx (14,6 KB, 83 εμφανίσεις)

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Tasos : 25-10-10 στις 14:29. Αιτία: Αφαίρεση μη αξιόπιστου (στο χρόνο) εξωτερικού συνδέσμου και προσθήκη συνημμένου.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 27-10-10, 15:30
Το avatar του χρήστη Tasos
Διαχειριστής
Όνομα: Τάσος Φιλοξενιδης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 365
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική, Γερμανική

Προεπιλογή

Αλέξη καλησπέρα (έστω και καθυστερημένα) και καλωσόρισες στο φόρουμ!

Είδα το συνημμένο σου και θα ήθελα πρώτα πρώτα να σου προτείνω να προσέξεις τις κυκλικές
αναφορές που προκαλούνται όταν αναφερόμαστε στο ίδιο κελί όπου γράφουμε τον τύπο (στήλες C και D στο Φύλλο2).

Ελπίζω μέσα στο παρακάτω συνημμένο να βρείς αυτό που ζητάς.

Αν όχι τότε εδώ είμαστε..

Φιλικά

Τάσος
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: xls Alexis.xls (49,0 KB, 117 εμφανίσεις)
Παλιά 28-10-10, 02:29
Το avatar του χρήστη gr8styl
Super Moderator
Όνομα: Θανάσης Στυλιανίδης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2010

Περιοχή: Βρυξέλλες, Βέλγιο
Προεπιλογή

Φίλε Αλέξη καλώς όρισες και από μένα.

Για τη καταγραφή των πωλήσεων πριν τον μηδενισμό για υπολογισμό του κέρδους κλπ, θα χρειαστεί ένας απλός κώδικάς VBA που θα εκτελείτε με ένα κουμπάκι και θα ενημερώνει το δεύτερο φύλλο.
Νομίζω ότι η σωστή προσέγγιση είναι με το πάτημα ενός κουμπιού να γίνεται καταγραφή ημερομηνίας-ώρας (timestamp), Είδος, Τιμή και Ποσότητα σε ένα φύλλο. Ο ίδιος κώδικας θα μπορεί να μηδενίζει τις ποσότητες στο πρώτο φύλλο, αλλά και σε περίπτωση λάθους θα μπορείς να διαγράφεις την γραμμή που θα αναφέρεται σε λάθος καταχώρηση πώλησης.
Δεν γίνεται να αυξάνεις αθροιστικά τις πωλήσεις στο δεύτερο φύλλο χωρίς VBA.
Αυτός είναι και ο λόγος που έπεσες σε κυκλική αναφορά που είπε και ο Τάσος.

Φιλικά
Θανάσης
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 28-10-10, 13:18

Προεπιλογή

Κατά αρχάς σας ευχαριστώ για το ένδιαφέρον και για τις συμβουλές σας,
Τάσο αυτό που μου έφτιαξες δεν είναι αυτό που ήθελα ακριβός , Το πρώτο φίλο το χρησιμοποιώ σαν κομπιουτεράκι οπότε κάθε φορά που κάνει την πράξη με ένα κουμπί μηδενισμού που έφτιαξα οι ποσότητες μηδενίζονται . Αυτό που ζητώ ( που τελικά δεν ξέρω κι αν γίνετε μέσο excel) είναι πριν τον μηδενισμό να αποθηκεύονται οι ποσότητες αυτόματα στο 2 φίλο και όταν από το πρώτο φίλο βάλω νέες ποσότητες να προστίθενται στις είδη υπάρχουσες στο 2 φίλο .

Θανάση ακούγετε πολύ καλή η πρόταση σου αλλά η δική μου δυσκολία είναι στη εκτέλεση . Οπότε έφτιαξα αυτό που μπορούσα με τις γνώσεις που έχω . Στο δεύτερο φύλο αντιγραφώ κάθε φορά την στήλη αντιγραφή στην συνολική ποσότητα και μετά από το 1 φίλο μηδενίζω .
Τώρα αν έχει κάποιος να προτείνει κάτι λειτουργικότερο… κάθε πρόταση δεκτή
Και πάλι σας ευχαριστώ .

Βιβλίο123.xlsm

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη tsiadimas : 28-10-10 στις 15:54.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 28-10-10, 20:05
Το avatar του χρήστη Tasos
Διαχειριστής
Όνομα: Τάσος Φιλοξενιδης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 365
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική, Γερμανική

Προεπιλογή

Καλησπέρα Αλέξη!

Με τη χρήση του Macro Recorder (Απ ότι βλέπω τον έχεις ήδη χρησιμοποιήσει), κατάγραψε αυτό που θέλεις να επιτύχεις και ανέβασε τον κώδικα που θα δημιουργηθεί στο φόρουμ για να τον βελτιώσουμε ή να κάνουμε τις όποιες αλλαγες χρειαστουν.

Έτσι θα ξέρουμε ακριβώς το ζητούμενο σου και θα μπορέσουμε να σου δώσουμε την καλύτερη δυνατή λύση.

Φιλικά

Τάσος
Παλιά 28-10-10, 21:23
Super Moderator

Προεπιλογή

Στο συνημμένο έχω μια πρόταση που νομίζω θα καλύψει το ζητούμενο.

Ο κώδικας VBA όμως που έχω χρειάζεται βελτίωση.

Θανάσης.

ΥΓ Αν τελειοποιηθεί μπορεί και να ανέβει στα χρήσιμα.
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: xls CashRegister.xls (49,5 KB, 173 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 29-10-10, 13:39

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από gr8styl Εμφάνιση μηνυμάτων
Στο συνημμένο έχω μια πρόταση που νομίζω θα καλύψει το ζητούμενο.

Ο κώδικας VBA όμως που έχω χρειάζεται βελτίωση.

Θανάσης.

ΥΓ Αν τελειοποιηθεί μπορεί και να ανέβει στα χρήσιμα.

Πολύ καλό καταπληκτικό , με απλά λόγια Τέλειο και βολικό .
Θανάση χίλια ευχαριστώ !
Το μόνο πρόβλημα που έχω είναι ότι στη λίστα με τα προϊόντα δεν μπορώ να προσθέσω άλλα. δηλαδή στο φίλο Products δεν μπορώ να βάλω άλλα προϊόντα πέρα του Α13 . Από πού αλλάζει αυτό? Και μια ακόμα ερώτηση Γίνετε πχ στο 2 κελί με τα είδη που είναι κυλιόμενο να βάλω άλλη κατηγορία προϊόντων ? Δηλαδή να φτιάξω και μια δεύτερη λίστα στο Products και να την βλέπει από εκεί?

και πάλι ευχαριστώ
Αλέξης
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 29-10-10, 17:34
Super Moderator

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από tsiadimas Εμφάνιση μηνυμάτων
...
Το μόνο πρόβλημα που έχω είναι ότι στη λίστα με τα προϊόντα δεν μπορώ να προσθέσω άλλα. δηλαδή στο φίλο Products δεν μπορώ να βάλω άλλα προϊόντα πέρα του Α13 . Από πού αλλάζει αυτό? Και μια ακόμα ερώτηση Γίνετε πχ στο 2 κελί με τα είδη που είναι κυλιόμενο να βάλω άλλη κατηγορία προϊόντων ? Δηλαδή να φτιάξω και μια δεύτερη λίστα στο Products και να την βλέπει από εκεί?
...
Αγαπητέ Αλέξη, χαίρομαι που βοήθησα.
Για να βάλεις τα δικά σου προϊόντα, απλά
1) Στο φύλλο Products κάνεις εισαγωγή όσων γραμμών θέλεις πριν από την γραμμή 13 και
2) Συμπληρώνεις τις στήλες κωδικός(a) Είδος(b) και ΤιμήΜον.(c) με τα δικά σου δεδομένα.

Η ανοιγόμενη λίστα επιλογής στη στήλη Είδος(c) του φύλλου Calculator ενημερώνεται αυτόματα.

Τα λέμε.
Θανάσης

ΥΓ. Αν το ψάξεις θα δεις ότι η ανοιγόμενη λίστα είναι εισαγωγή δεδομένων με επικύρωση από λίστα και σαν λίστα έχω ορίσει το =Είδος το οποίο επίσης έχω ορίσει σαν =Products!$B$3:$B$16 Δες τα ονόματα που έχω ορίσει και προσάρμοσε τα ανάλογα όπως θέλεις.
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Ετικέτες
cash register, vba, vlookup, εφαρμογές, ταμείο

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
[Γενικά] Πρόβλημα στο άνοιγμα του Excel xristos Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 0 10-01-15 22:36
[Γενικά] Πρόβλημα με excel makis123 Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 7 12-12-14 10:43
[Γενικά] Πρόβλημα εισαγωγής δεδομένων σε κελιά του Excel και πρόβλημα με συνάρτηση ΣΟΦΙΑΖΩΤΟΥ Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 0 02-12-13 13:14
[ Ερωτήματα ] Ερώτημα δημιουργίας πίνακα petrosf Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 2 19-10-12 17:00
[Γενικά] Βελτιστοποίηση εφαρμογής. chris1978 Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 11 07-09-11 18:44

Η ώρα είναι 18:26.