| Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |
|
| |||
| |||
|
Βοήθεια!!! ![]() Βάζω στο Excel μια αρχική ημερομηνία. Στο διπλανό κελί θέλω να προσθέτει αυτόματα κάποιον αριθμό ημερών και να μου δίνει την νέα ημερομηνία. Μέχρι εδώ όλα καλά και μου τη δείχνει κανονικά. Πάω όμως στο Word να τα κάνω συγχώνευση και ενώ την αρχική ημερομηνία τη δείχνει κανονικά (15-08-2010) π.χ. την τελική την δείχνει 08-20-2010 αντί για 20-08-2010. Είδα και σε άλλη ερώτηση κάτι αντίστοιχο αλλά δεν βγάζω άκρη. Ευχαριστώ προκαταβολικά. Υ.Γ. επειδή στη συγχώνευση θα έχω πάνω από 10 πεδία δεν μπορώ νε dde.... |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα στην παρέα Δεν ξέρω τι εννοείς, όταν γράφεις συγχώνευση. Υποθέτω ότι αντιγράφεις κάποια κελιά του excel και τα επικολλάς σε έγγραφο του Word. Αν είναι αυτό, σε μένα ,δεν εμφανίζεται τέτοιο πρόβλημα. Πιθανόν να οφείλεται στις τοπικές ρυθμίσεις του λειτουργικού σου συστήματος, όπου μπορεί να μη έχουν επιλεγεί τα ελληνικά. Πέρα από τις τοπικές ρυθμίσεις μπορείς να δοκιμάσεις και το εξής: 1. Επίλεξε στο excel τα κελιά που θέλεις. 2. Αντίγραψέ τα στο πρόχειρο (αντιγραφή). 3. Στην ίδια περιοχή ή σε μια άλλη (αν θέλεις να διατηρήσεις τους τύπους), επίλεξε ένα κελί. 4. Από το μενού Επεξεργασία διάλεξε Ειδική επικόλληση και στο παράθυρο που θα ανοίξει Τιμές. 5. Αντέγραψε τη νέα περιοχή (περιέχει τιμές και όχι τύπους) στο πρόχειρο (αντιγραφή) και κάνε επικόλληση στο word. Φιλικά/Γιώργος |
|
| |||
| |||
|
Φίλε Γιώργο συγνώμη που δεν το έγραψα σωστά! Συγχώνευση αλληλογραφίας εννοώ. Επίσης και στο σύστημα έχω ελληνικά αλλά τίποτα. |
|
| ||||
| ||||
|
Βαγγέλη καλησπέρα και καλωσόρισες στην παρέα μας! Το πρόβλημα είναι γνωστό όταν τα δεδομένα από Excel προς Word εισάγονται με SQL, με αποτέλεσμα οι ημερομηνίες του Excel και ειδικότερα εκείνες που προέρχονται από τύπους΄, να εμφάνίζονται είται σαν αριθμοί, είτε σε αμερικάνικη μορφή δηλ. μήνας-ημέρα-έτος (η αμερικάνικη SQL...). Υπάρχουν δύο τρόποι να λύσεις το πρόβλημα σου και αναφέρονται εδώ: http://www.ms-office.gr/forum/word-e...grafias-2.html Αν έχεις πολλά δεδομένα προτίμησε τον δεύτερο τρόπο Στο μήνυμα #7: Δες επίσης και το συνημμένο του μηνύματος αυτού. Φιλικά Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα στην παρέα Τάσο και Βαγγέλη σχετικά με το πρόβλημα της ημερομηνίας στη συγχώνευση εγγράφων, σκέφτηκα ότι μια λύση είναι η μετατροπή της σε κείμενο. Αυτό είναι εύκολο στην access με την συνάρτηση Cstr. Στο ecxel δεν ξέρω αν υπάρχει ανάλογη συνάρτηση, μπορεί όμως να χρησιμοποιηθεί η Cstr μέσα από τη VBA . Οι γνώσεις για τη συγχώνευση εγγράφων με έχουν αποχαιρετήσει ..... Έτσι δεν ξέρω αν η λύση που προτείνω είναι εξυπηρετική. Φιλικά/Γιώργος |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| συγχώνευση αλληλογραφίας | asterix | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 05-03-16 20:59 |
Η ώρα είναι 09:36.

Υβριδικός τρόπος