| Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα Εχω φτιάξει ενα αρχειο στο οποίο ορισμένα κελιά έχουν γέμισμα ενα χρώμα και η γραμματοσειρα χρωματίζεται αναλογα την τιμη της. Θέλω κατα την εκτύπωση να μην φαίνεται το γέμισμα του κελιού αλλα να φαίνεται το χρώμα της γραμματοσειράς. Περισσότερα στο συνημενο Ευχαριστώ Μανώλης |
|
|
|
Φίλε Μανώλη, αν εχω καταλάβει σωστά το ζητούμενο, στο 2003 γινεται επιλέγοντας "Προχειρη ποιότητα εκτύπωσης" (Προεπισκόπηση/Διαμόρφωση/Φύλλο) Δεν διαθέτω 2007 για να βοηθήσω περισσότερο. ![]() Θανάσης |
|
| |||
| |||
|
Kαλησπέρα Θανάση καλώς όρισες απο τις διακοπές σου Τη βρήκα τη λύση Μερικές φορές ψάχνουμε τη λύση απο το δύσκολο δρόμο αλλα τελικά είναι πολύ απλή. Εκανα καταγραφή μακροεντολής ακολουθώντας τα εξής: Επιλογη των κελιών που δεν θέλω να φαίνεται το γέμισμα στην εκτύπωση. Επιλογή χρώματος > Χωρίς γέμισμα Εκτύπωση Επιλογη των κελιών που θέλω να φαίνεται στην οθόνη. Επιλογή χρώματος >Το χρώμα που θέλω Και αυτο ήταν. Τόσο απλά Ευχαριστώ Μανώλης |
|
|
|
Καλημέρα. Πολύ σωστά Μανώλη. Η πρότασή μου για πρόχειρη εκτύπωση δεν τυπώνει και τα περιγράμματα αν υπάρχουν. Θα συμφωνήσω λοιπόν ότι η λύση βρίσκετε στην VBA. Στην περίπτωση όπου έχουμε περισσοτερες της μιας περιοχές ή/και περισσότερα του ενός χρώματα σαν φόντο, νομίζω ότι ο παρακάτω κώδικας κάνει καλύτερα την δουλειά. Κώδικας: Sub Print_without_interior_color()
Application.DisplayAlerts = False
Application.ScreenUpdating = False
'change sheet's name from MyData to yours
Sheets("MyData").Copy Before:=Sheets(1)
Sheets(1).Cells.Interior.ColorIndex = xlNone
Sheets(1).PrintOut Copies:=1
Sheets(1).Delete
Application.ScreenUpdating = True
Application.DisplayAlerts = True
End Sub
MyData είναι το όνομα που φύλλου που περιέχει τα δεδομένα. Θανάσης ΥΓ. Δεν γύρισα αλλά μόλις τώρα άρχισα τις διακοπές. |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα Θανάση σε ευχαριστώ για την προταση σου θα την χρησιμοποιήσω σε άλλες περιπτώσεις γιατι στην δικια μου περίπτωση θέλω να βγάλω το χρώμα απο μερικά κελια όπως στο συνημμένο Και μια ερώτηση έτσι για την ιστορία Επιλέγω τα κελιά με αυτό τρόπο και αλλαζω το χρώμα τους Range("B1:B3").Select With Selection.Interior .Pattern = xlNone End With Range("B9:B23").Select With Selection.Interior .Pattern = xlNone End With Range("B33:E46").Select With Selection.Interior .Pattern = xlNone End With Και αναρωτιέμαι ανα μπορεί η επιλογή να γίνει συνολικά Δοκίμασα αυτόν τρόπο άλλα δεν πέτυχε Range("B1:B3; B9:B23;B33:E46;").Select With Selection.Interior .Pattern = xlNone End With Δοκιμασα και αυτόν Range("B1:B3").Select Range("B9:B23").Select Range("B33:E46").Select With Selection.Interior .Pattern = xlNone End With Αλλα τίποτα Υπάρχει τρόπος να γίνει Ευχαριστώ Μανώλης |
|
| ||||
| ||||
|
Μανώλη καλησπέρα! Αν χρησιμοποιήσεις τη μορφοποίηση υπό όρους θα μπορέσεις να εκτυπώσεις τους πίνακες σου με τον τρόπο που επιθυμείς. Δες το συνημμένο παράδειγμα. Καλή συνέχεια Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
|
| |
| Παράθεση:
δοκίμασε απλάRange("B1:B3").Interior.Pattern = xlNone Range("B9:B23").Interior.Pattern = xlNone Range("B33:E46").Interior.Pattern = xlNone χωρίς selection, with κλπ. Τα λέμε. |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Τάσο θα τελικά θα χρησιμοποιήσω την 2η προταση σου γιατί νομίζω οτι θα είναι πιο ευκολη για αυτους που θα δουλευουν το αρχείο Και τώρα σαλπάρω για Αμοργό Θα τα πούμε το Σεπτέβρη Φιλικα Μανώλης |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| Κωδικοί χρωμάτων | γιώργοςΚ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 19-08-15 22:18 |
| [Μορφοποίηση] Πρόβλημα με τη μορφοποίηση χρωμάτων | dimisaram | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 25-07-15 19:24 |
| Παλέτα χρωμάτων | γιώργοςΚ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 28-02-15 09:24 |
| [ Φόρμες ] Αντιγραφή μερικών πεδίων από μια ΒΔ σε άλλη ΒΔ | skapet155 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 18 | 13-02-13 16:31 |
| [ Φόρμες ] Δημιουργία μερικών συνόλων | Jim | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 18 | 24-02-10 20:26 |
Η ώρα είναι 09:16.

δοκίμασε απλά
Υβριδικός τρόπος