| Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα στην εκλεκτή παρέα, θα ήθελα τη βοήθειά σας ως προς αυτό: Έχω αναπτύξει κάποιες συναρτήσεις if οι οποίες επιστρέφουν τιμές μετά από αφαίρεση δύο ημερομηνιών [φύλλο "ΒΕΒΑΙΩΣΗ"] (AE3:AF3) σε συγκεκριμένα κελιά (B3:Z3) & (T7:Z7) και θα ήθελα τα κελιά αυτά (B3:Z3) & (T7:Z7) να μένουν κενά " " όταν στο κελί (AE3) ή (AF3) (είτε στο ένα, είτε στο άλλο, είτε και στα δύο μαζί) κάνω delete και μένει/μένουν κενό/ά (χωρίς ημερομηνία). Ή για να το κάνω λίγο πιο δύσκολο (εάν γίνεται) η περιοχή (B3:Z3) & (T7:Z7) να καθαρίζει όταν πάω και γράφω κάτι στο κελί (AD3) Ευχαριστώ πολύ Πάνος Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη gr8styl : 22-07-10 στις 15:28. Αιτία: add prefix |
|
|
|
Φίλε Πάνο, κατ'αρχήν μετέφερα το ερώτημα σε νέο θέμα εφόσον πρόκειται για νέα ερώτηση. Τώρα για να πετύχεις το ζητούμενο, αρκεί μπροστά από κάθε συνάρτηση στα κελιά b3:z3 να προσθέσεις ένα ακόμα IF με αποτέλεσμα κενό για την περίπτωση False. Δηλαδή το κελί B3 από: =RIGHT(LEFT(YEAR(AE3);3);1) Θα γίνει: =IF(OR($AD$3="";$AE$3=""=$AF$3="");RIGHT(LEFT(YEAR(AE3);3);1);"") και το E3 από: =IF(MONTH(AE3)<10;MONTH(AE3);RIGHT(MONTH(AE3);1)) Θα γίνει: =IF(OR($AD$3="";$AE$3=""=$AF$3="");IF(MONTH(AE3)<10;MONTH(AE3);RIGHT(MONTH(AE3);1));"") Τέλος αν μου επιτρέπεις μια παρατήρηση: Όσον αφορά την χρήση των RIGHT LEFT κ.λ.π. που είναι συναρτήσεις κειμένου, δεν νομίζω ότι είναι η καλύτερη προσέγγιση μιας και μιλάμε για ημερομηνίες που θέλουμε να κάνουμε αριθμητικές πράξεις με αυτές. Εσύ βέβαια ξέρεις καλύτερα την εφαρμογή σου. Εναλλακτικά εγώ θα προτιμούσα τις παρακάτω συναρτήσεις αν είναι αναγκαίο να έχουμε ένα ψηφίο σε κάθε στήλη B3=IF(OR($AD$3="";$AE$3=""=$AF$3="");INT(MOD(YEAR( AE3);100)/10);"") C3=IF(OR($AD$3="";$AE$3=""=$AF$3="");MOD(YEAR(AE3) ;10);"") D3=IF(OR($AD$3="";$AE$3=""=$AF$3="");INT(MOD(MONTH (AE3);100)/10);"") E3=IF(OR($AD$3="";$AE$3=""=$AF$3="");MOD(MONTH(AE3 );10);"") F3=IF(OR($AD$3="";$AE$3=""=$AF$3="");INT(MOD(DAY(A E3);100)/10);"") G3=IF(OR($AD$3="";$AE$3=""=$AF$3="");MOD(DAY(AE3); 10);"") κ.λ.π. Φιλικά Θανάσης |
|
| |||
| |||
|
Θανάση καλησπέρα, α. Δοκίμασα την πρότασή σου και δουλεύει άριστα, και σε ευχαριστώ πολύ για αυτό. β. Όσον αφορά την παρατήρησή σου σίγουρα έχεις δίκιο καθώς η προσέγγισή σου είναι πιο ορθολογική από την δικιά μου, ωστόσο πάνω σε αυτό το θέμα να τα πούμε καλύτερα αύριο που θα μπορέσω να μελετήσω τις συναρτήσεις σου καλύτερα. Σε ευχαριστώ πολύ και πάλι. Πάνος |
|
| |||
| |||
|
Θανάση καλημέρα, Μου άρεσε πολύ η μαθηματική προσέγγιση του θέματος με τις ημερομηνίες. Ωστόσο, νομίζω ότι δεν μπορώ να την εφαρμόσω στην συγκεκριμένη δική μου εφαρμογή καθώς θέλω η επιστροφή των ημερομηνιών να γίνεται κάπως έτσι: όπου υπάρχει μηδέν (0) πριν τον ακέραιο αυτό θέλω να εμφανίζεται ως παύλα (-). πχ. 1980/05/01 να μου επιστρέφει έτσι (ανά κελί και χαρακτήρας):1980-5-1. Ευχαριστώ πολύ και πάλι |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [Excel07] Αυτόματος χρωματισμός γραμματοσειράς | Ζαχαρίας | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 12 | 27-11-16 18:11 |
| [Excel07] Άθροισμα δεδομένων & Αυτόματος ορισμός εκτύπωσης | rania1984 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 9 | 23-07-14 21:48 |
| Καθαρισμός τιμών φόρμας | tyllman | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 17-10-13 13:23 |
| αυτόματος υπολογισμός ημερομηνίας σε πίνακα | ΤΑΣΟΣ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 11-06-11 21:44 |
Η ώρα είναι 09:15.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο