| Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Έχω μία στήλη στο excel όπου εκεί καταχωρώ Barcodes μοναδικά. Θέλω αν υπάρχει το barcode να εμφανίζει μήνυμα και να μην επιτρέπει την εισαγωγή. Ότι formula και να χρησιμοποιήσω μόλις κάνω εισαγωγή κωδικού εμφανίζει συνέχεια το warning Να επισημάνω, (αν και δεν ξέρω αν παίζει ρόλο), ότι είναι συνδεδεμένο με vlookup εντολή |
|
| ||||
| ||||
|
__________________ Your Curiosity Will Be The Death Of You! |
|
| |||
| |||
|
Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Δοκίμασα τον πρώτο τύπο, (αυτόν για την πράσινη περιοχή), που πιστεύω ότι με καλύπτει, αλλά μου βγάζει απαγορευτικό για οποιαδήποτε τιμή εισάγω, (πράγμα που συμβαίνει με οποιαδήποτε formula στο data validation) |
|
| ||||
| ||||
|
Αν σου είναι εύκολο, ανέβασε το αρχείο σου με δοκιμαστικά δεδομένα, έτσι ώστε να στο τροποποιήσω ανάλογα.
|
| |||
| |||
|
Πως ανεβάζω- επισυνάπτω;
|
|
| ||||
| ||||
|
Στη νέα σου απάντηση, λίγο πιο κάντω υπάρχει το κουμπί "Διαχείριση Συνημμένων Αρχείων". Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί πατάς το πρώτο κουμπί "Choose File" για να επισυνάψεις το αρχείο σου και στη συνέχεια πατάς Ανέβασμα.
|
| |||
| |||
|
Επισύναψη αρχείου
|
|
| ||||
| ||||
|
Πάνο, Διόρθωσα τον τύπο που είχες στην επικύρωση τιμών. Δεν είχες βάλει = και γι' αυτό δε λειτουργούσε η επικύρωση. Στη στήλη Β χρησιμοποιώ COUNTIF() για να εμφανίζονται οι επαναλήψεις των κωδικών. Μπορείς φυσικά να τη διαγράψεις. Στη μαρκαρισμένη γραμμή 24 ο κωδικός Ζ0005 ήταν διπλή φορά και τώρα δεν μπορείς να τον ξαναεισάγεις λόγω της επικύρωσης δεδομένων. Με ενημερώνεις για οποιαδήποτε απορία.
|
| |||
| |||
|
Υπάρχει το εξής πρόβλημα: Μόλις βάλω το = μου δίνει μήνυμα When the first character is an equal ("=") sign Excel thinks it's a formula You type =1 + 1, cell shows 2 To get around this κλπ και δεν με αφήνει να προχωρήσω Όταν δεν βάλω το = τοτε στο validation συγκρίνει πάντα το Α1 και όχι την σειρά πού ενεργού κελιού |
|
| |||
| |||
|
Παρατήρησα όμως το εξής: Το Barecode είναι σε μία φόρμα συνδεδεμένο με vlookup με το αντίστοιχο προϊόν, έτσι ώστε εισάγοντας μία τιμή να εμφανίζεται στο δίπλα κελί το αντίστοιχο προϊόν. ¨Οταν λοιπόν κάνω data validation για διπλότυπα τότε στην φόρμα εισαγωγής μόλις κάνω εισαγωγή κωδικού μού χτυπάει validation error και έχει μεταφερθεί και εκεί ο κανόνας. 'Ετσι στο κελί barcode τής φόρμας εισαγωγής κάνω clear το κανόνα και προχωράει κανονικά |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| Εργαλεία Θεμάτων | |
| Τρόποι εμφάνισης | |
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [VBA] Find distinct values | jockey17 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 17-08-14 15:08 |
| How to append a table daily without multiple values. | Zoe Forte | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 12-05-12 10:45 |
Η ώρα είναι 01:02.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο