![]() |
Χρήστο περνάμε το προσωπικό που κάνει υπηρεσίες στο στρατόπεδο στην καρτέλα Σύνολα Πάμε τώρα να βγάλουμε υπηρεσίες πάμε στο μήνα Μάιο ξεκινάω βάζω αυτούς που θα κάνουν ΕΕΑΣ και αυτούς που θα κάνουν Κ.ΠΥΛΗ τα δεδομένα αυτά τα έχω πάρει από την καρτέλα Σύνολα Βάζω το Χ για κάθε στέλεχος ποια ημέρα θα κάνει υπηρεσία και στους ΕΕΑΣ & Κ. ΠΥΛΗ ωραία μέχρι εδώ αν πάω στην καρτέλα Υπηρεσίες θα μου τους βγάλει Πάμε τώρα από τα στελέχη που κάνουν υπηρεσία ΕΕΑΣ & Κ. ΠΥΛΗ να βάλουμε εφεδρικα από τα υπάρχουν στελέχη 2 άτομα βάζουμε στους ΕΕΑΣ 2 άτομα (αν δεν βάλω το Χ σε κάποια στήλη δεν το εμφανίζει στην καρτέλα υπηρεσίες εδώ κανονικά δεν χρειάζεται καλό θα ήταν βάζεις το όνομα και στο εμφανίζει στη καρτέλα υπηρεσίες )στην καρτέλα υπηρεσίες σου εμφανίζει σωστά Βαθμό και ονοματεπώνυμο ενώ στην Κ. ΠΥΛΗ κάνω το ίδιο με το παραπάνω και στη καρτέλα υπηρεσίες στην στήλη Ε 42 και Ε 43 εμφανίζει το βαθμό από τους ΕΕΑΣ ενώ το όνομα είναι σωστό |
1 Συνημμένο(α) Κώστα, Στο συνημμένο αρχείο ολοκλήρωσα τους χρωματισμούς στους μήνες, διόρθωσα τους τύπους που όντως ήταν λάθος, όπως σωστά ανέφερες, στους βαθμούς των εφεδρικών στις ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, καθάρισα τα δοκιμαστικά δεδομένα και άφησα 15 στελέχη σε κάθε υπηρεσία (οι άλλες γραμμές είναι κρυμμένες). Συνοψίζω πως γίνεται η συμπλήρωση του αρχείου: - Συμπληρώσουμε τα στελέχη στο ΣΥΝΟΛΑ που συμμετέχουν σε ΕΕΑΣ και Κ. Πύλη. - Συμπληρώσουμε τα στελέχη στο ΕΦΕΔΡΙΚΟΙ που συμμετέχουν ως Εφεδρικοί ΕΕΑΣ και Κ. Πύλη. Έστω πως θέλουμε να εκτυπώσουμε τις Υπηρεσίες για Μάιο. Έχουμε λοιπόν: - Για να έχουμε έτοιμη προς εκτύπωση τις ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Μαΐου και να βλέπουμε τις επιλογές μας, πληκτρολογούμε 1/5/24 στο ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ!Α11 (αυτό το βήμα το κάνουμε όποτε το θελήσουμε). - Αφού έχουμε ήδη προσθέσει στελέχη σε ΣΥΝΟΛΑ και ΕΦΕΔΡΙΚΟΙ, μπορούμε να επιλέξουμε από τις αναδιπλούμενες λίστες στο φύλλο Μαΐου τα στελέχη στα αντίστοιχα τμήματα. - Αν δε βάλουμε σε καμία ημέρα Χ, τότε στις γραμμές 42 και 43 στο ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ θα υπάρχουν μόνο τα ονόματων των εφεδρικών (αν έχουμε βάλει εφεδρικούς στα αντίστοιχα τμήματα των ΕΕΑΣ και Κ. Πύλη στο φύλλο ΜΑΪ). - Στη συνέχεια, αν βάλουμε Χ με διπλό κλικ ή πληκτρολογώντας "r" σε ημέρα του Μαΐου στη γραμμή κάποιου ονόματος, τότε στο ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΕΑΣ ή Κ. Πύλη θα εμφανιστεί το αντίστοιχο όνομα με το βαθμό του. Αυτό που παρατήρησα είναι πως αν υπάρχει Χ την ίδια ημέρα σε στέλεχος π.χ. για ΕΕΑΣ και σε εφεδρικός ΕΕΑΣ, τότε στις υπηρεσίες θα εμφανίζεται το στέλεχος ΕΕΑΣ και όχι ο εφεδρικός, γιατί είναι πάνω από τον εφεδρικό. Νομίζω πως πρέπει να μπει κι εκεί χρωματισμός ώστε να γίνεται η διόρθωση άμεσα. Κάνε έναν τελικό έλεγχο και με ενημερώνεις πάλι. |
Χρήστο καλημέρα Την έφτιαξες στην καρτέλα υπηρεσίες να διαβάζει σωστά, τώρα ο Βαθμός και ονοματεπώνυμο, για τους εφεδρικούς μιλάω, τα άλλα είναι μια χαρά. Πάμε να φτιάξουμε τους εφεδρικούς Για να λύσουμε το πρόβλημα να βλέπει η καρτέλα εφεδρικοί ότι τον μήνα Ιανουάριο αυτά τα 4 στελέχη (ΕΕΑΣ & Κ. ΠΥΛΗ ) έχουν μπει εφεδρικοί γνώμη μου είναι στην οριζόντια θέση από το κελί D36 έως ΑΗ36 να το κάνεις συγχώνευση ώστε να μην χρειάζεται να βάλουμε το Χ σε κάποια ημέρα για να το δει η καρτέλα Εφεδρικοί δηλ με το που θα επιλέγουμε το στέλεχος που θα κάνει εφεδρικός για το μήνα Ιαν να ενημερώνετε η καρτέλα Υπηρεσίες οπός σωστά το βλέπει τώρα και η καρτέλα Εφεδρική Θέλω να πιστεύω ότι με κατάλαβες γι αυτό Και για τον χρωματισμό πάμε να βγάλουμε της υπηρεσίες ΠΧ Ιανουαρίου έχουμε βάλει τα στελέχη που θα κάνουν υπηρεσία (ΕΕΑΣ & Κ. ΠΥΛΗ) και όπως βάζω το Χ σε κάθε στήλη καταλαθος βάζω την ίδια ημέρα 2 στελέχη, με το που βάζω το Χ στο δεύτερο στέλεχος να με προειδοποίει έχεις βάλει και άλλο στέλεχός την ίδια ημέρα και να το διορθώνω γίνετε να γίνει αυτό? |
1 Συνημμένο(α) Βρήκα το ecxel που σου έλεγα αν θα βάλεις την ίδια ημέρα 2 στελέχη να κοκκινίζει έτσι θα ήθελα να το φτιάξεις και για ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ (ver 1.0).xlsm |
Καλημέρα Κώστα, Αυτό με το χρωματισμό το παρατήρησα αργότερα κι εγώ, γι' αυτό το ανέφερα παραπάνω. Θα το φτιάξω σύντομα πιστεύω. Όσον αφορά τους εφεδρικούς, να σου πω την αλήθεια δεν έχω "πιάσει" ακριβώς τη λογική σου. Σύμφωνα με ό,τι γράφεις, επιλέγοντας έναν εφεδρικό σ' ένα μήνα με συγχωνευμένα τα κελιά D36:AH36, να μη χρειάζεται να βάζουμε Χ στις ημέρες. Πώς όμως θα ενημερώνεται στο ΕΦΕΔΡΙΚΟΙ ο αντίστοιχος μήνας χωρίς Χ σε κάποια ημέρα; Αναφέρεις επίσης πως επιλέγοντας εφεδρικό να ενημερώνεται το ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ. Για ποιο λόγο όμως, αφού οι εφεδρικοί ενημερώνουν μόνο το ΕΦΕΔΡΙΚΟΙ; Με λίγα λόγια αν δεν υπάρχει Χ την αντίστοιχη ημέρα στη γραμμή κάποιου εφεδρικού, τότε τα φύλλα ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ/ΕΦΕΔΡΙΚΟΙ δεν μπορούν να μετρήσουν το σύνολο. Πιθανόν να μην έχω καταλάβει σωστά εγώ κάτι, γι' αυτό αν μπορείς ανέβασε ένα παράδειγμα να καταλάβω καλύτερα το σκεπτικό. |
Χρήστο σίγουρα πρέπει να φταίω και εγώ που σε έχω μπερδέψει (Όσον αφορά τους εφεδρικούς, να σου πω την αλήθεια δεν έχω "πιάσει" ακριβώς τη λογική σου.) Για να καταλάβεις επιλέγουμε κάθε μήνα να μπαίνουν 4 εφεδρικοί (ΕΕΑΣ & Κ.ΠΥΛΗ) ανεξαρτήτως αν θα χρειαστούν ή όχι . Η καρτέλα υπηρεσίες είναι το έγγραφο που πηγαίνει να πάρει υπογραφές όταν τις έχει έτοιμες ο Αξκος που της βγάζει και να της κοινοποίηση εκεί πρέπει να φαίνεται ποιοι είναι εφεδρική για να ξέρει το στέλεχος ότι αυτόν των μήνα είναι εφεδρικός αν γίνει τίποτα . Στην καρτέλα εφεδρικοί είναι βοηθητικό για αυτόν που βγάζει υπηρεσίες ώστε να ξέρει ποιον εφεδρικό να βάλει τον επόμενο μήνα και στο τέλος του έτους όλα τα στελέχη να έχουν κάνει των ίδιο αριθμό εφεδρικών. Θέλω να πιστεύω ότι έχεις καταλάβεις γι αυτό σου είπα και σε ποιο πάνω μήνυμα ότι στους εφεδρικούς στης καρτέλες από Ιαν έως Δεκ να βάζουμε μόνο το στο κελι Α,B,C36 (και στα υπολοιπα κελια εφεδρικοι) και να το δείχνει στην καρτέλα Υπηρεσίες το ονοματεπωνυμο και στη καρτέλα Εφεδρικοί το νούμερο 1οπως το έχει τώρα. |
Αυτό που αναφέρεις ισχύει σ' όλα τα αρχεία που έχω ανεβάσει μέχρι τώρα. Το έχω αναφέρει και σε προηγούμενες δημοσιεύσεις μου. Δηλαδή: Αν ένα στέλεχος επιλεγεί στα μηνιαία τμήματα (γραμμές 36-37 και 70-71), ανεξαρτήτως αν κάνει ή όχι εφεδρική υπηρεσία (δηλαδή μπει - δε μπει Χ σε κάποια ημέρα σ' αυτές τις τέσσερις γραμμές), το όνομά του θα εμφανιστεί ούτως ή άλλως στο ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ (γραμμές 42-43). Μ' αυτόν τον τρόπο, ο Αξκος που υπογράφει την μηνιαία κατάσταση θα γνωρίζει ποιοι ήταν εφεδρικοί (έκαναν δεν έκαναν εφεδρική υπηρεσία) αυτό το μήνα ώστε να αποφευχθεί να ξαναεπιλεγούν τον επόμενο οι ίδιοι. Αυτό δεν προσπαθείς να μου εξηγήσεις; Αν δεν λειτουργεί όπως παραπάνω, πρέπει να μου ανεβάσεις παράδειγμα. Πάντως πιστεύω, πλην το χρωματισμό των Χ, όλα λειτουργούν όπως τα χρειάζεσαι. Παρατήρηση: Μήπως εννοείς το αντίθετο; Δηλαδή να βάζεις τους εφεδρικούς στο ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ και οι μήνες (γραμμές 36-37 και 70-71) να διαβάζουν από το ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ (γραμμές 42-43); |
Ναι το έχω δει στην καρτέλα υπηρεσίες το βγάζει και είμαστε εντάξει εκεί . Στην καρτέλα εφεδρικοί αν δεν βάλεις το Χ στο εφεδρικό που έχεις βάλει δεν στον εμφανίζει στην καρτέλα εφεδρικοί. Να μην μπαίνει το Χ όπως το διαβάζει η υπηρεσίες έτσι να το διαβάζει και οι εφεδρικοί |
Στο ΕΦΕΔΡΙΚΟΙ δηλαδή δε θέλεις να υπάρχουν σύνολα, αλλά να εμφανίζεται ένα απλό Χ στο μήνα που έχει σημειωθεί το συγκεκριμένο στέλεχος ως εφεδρικός. Αυτό εννοείς; |
Χρήστο πρέπει να κάνω λάθος όπως σου τα λέω Λέω όταν βγάζουμε υπηρεσίες είμαστε πχ στον μήνα Ιανουάριο βάζουμε τα στελέχη που έχουν υπηρεσία και βάζουμε και τους εφεδρικούς Στην καρτέλα Υπηρεσίες μας τα εμφανίζει κανονικά ωραία μέχρι εδώ Αν το αφήσουμε έτσι στην καρτέλα εφεδρικοί δεν θα περάσει τα στελέχη που έχουν υπηρεσία των Ιανουάριο αν πάω και βάλω το Χ θα μου τους εμφανίσει Αυτό έλεγα να τους μετράει χωρίς να μπει το Χ |
| Η ώρα είναι 02:34. |
Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.