Ανανέωση ιστοσελίδας
ms-office.gr > Forum > Microsoft Excel > Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις > [Γενικά] Σύγκριση τιμών ανά γραμμή σε πολλές στήλες

Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 30-03-24, 19:49
Όνομα: Τάσος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική

Προεπιλογή Σύγκριση τιμών ανά γραμμή σε πολλές στήλες

Κύριοι καλησπέρα σας,

Επανέρχομαι και πάλι για βοήθεια σε ένα πρόβλημα που έχω.

Έχω σε ένα αρχεία excel δύο φύλλα με δεδομένα και θέλω να τα συγκρίνω μεταξύ τους αν υπάρχουν διαφορές.

Στο Φύλλο1 (Βασικό φύλλο), έχω ένα πλήθος ονομάτων όπου στην στήλη Α, υπάρχει το ΑΦΜ και στις υπόλοιπες στήλες άλλες πληροφορίες.

Στο Φύλλο2 (Δευτερεύον φύλλο) στην πρώτη στήλη υπάρχει πάλι το ΑΦΜ και στις υπόλοιπες στήλες άλλες πληροφορίες.

Οι στήλες στο Φύλλο1 και στο Φύλλο2, έχουν τις ίδιες επικεφαλίδες

Το ερώτημα είναι πως μπορώ να δω, αν υπάρχουν και που διαφορές σε κάθε γραμμή κάθε στήλης;

Θα ήθελα (νομίζω ότι είναι καλύτερο ως αποτέλεσμα), σε ένα νέο Φύλλο που θα έχει στην στήλη Α το ΑΦΜ του Βασικού φύλλου (Φύλλο1) και αφού συμπληρωθούν σε αυτήν τα νέα ΑΦΜ του δευτερεύοντος φύλλου (Φύλλο2) οι υπόλοιπες στήλες να φέρουν τα στοιχεία του κάθε κελιού (ανά γραμμή και στήλη) και από τα δύο φύλλα, όμως να χρωματιστούν (?) τα κελιά που έχουν έρθει με διαφορετικό περιεχόμενο

Μήπως θα πρέπει να δημιουργηθεί ως αποτέλεσμα ένα νέο φύλλο (ή νέο αρχείο)
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: xlsx demo1.xlsx (68,0 KB, 1 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 30-03-24, 22:28
Το avatar του χρήστη ChrisGT7
Διαχειριστής
Όνομα: Χρήστος Ζώρζος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2016
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Περιοχή: Κοντά σε ηφαίστειο...
Προεπιλογή

Καλησπέρα Τάσο,

Ελπίζω το συνημμένο αρχείο να σε καλύπτει. Περιέχει μακροεντολές, οπότε πρέπει να είναι ενεργοποιημένες για να λειτουργήσει ο κώδικας.

Στο νέο φύλλο ΣΥΓΚΡΙΣΗ πατώντας το κουμπί ΕΛΕΓΧΟΣ, εκτελούνται οι παρακάτω ενέργειες:

1. Επικολλούνται όλα τα δεδομένα από τα φύλλα Βασικό και Δευτερεύον. Θεωρώ πως πάντα οι επικεφαλίδες τους βρίσκονται στη δεύτερη γραμμή.
2. Στη συνέχεια, όλα τα επικολλημένα δεδομένα ταξινομούνται ως προν τον ΑΦΜ και διαγράφεται η τελευταία γραμμή, γιατί είναι η δεύτερη επικεφαλίδα.
3. Στα ταξινομημένα πλέον δεδομένα εφαρμόζεται μορφοποίηση υπό όρους, όπου αν ο ΑΦΜ μιας γραμμή με την από κάτω της είναι ίδιος και τα δεδομένα των υπολοίπων κειλιών διαφέρουν, τότε το πρώτο από τα δύο κελιά κιτρινίζεται.

Προφανώς όσοι ΑΦΜ είναι μοναδικοί παραμένουν αχρωμάτιστοι.
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: xlsm ΣΥΓΚΡΙΣΗ.xlsm (76,1 KB, 10 εμφανίσεις)
Παλιά 31-03-24, 17:49

Προεπιλογή

Χρήστο καλησπέρα,

Ακόμα μία φορά να σε ευχαριστήσω πολύ, για την πολύτιμη βοήθεια και την εξαιρετική πρόταση - αντιμετώπισης του θέματός μου.

Μέχρι τώρα έκανα δοκιμές σε πραγματικές συνθήκες, προσπάθησα να κατανοήσω και να "διαβάσω" τα αποτελέσματα. Λοιπόν δουλεύει.

Μία ερώτηση : "Αν το αρχείο έχει περισσότερες στήλες, θα πρέπει να κάνω κάποια μεταβολή στην Μακροεντολή ;"
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 31-03-24, 20:49
Διαχειριστής

Προεπιλογή

Καλησπέρα Τάσο,

Χαίρομαι που όλα είναι εντάξει!

Έκανα και καναδυό δοκιμές με περισσότερες στήλες, δε νομίζω πως υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

Φυσικά όμως, οι στήλες θα πρέπει να είναι στην ίδια θέση και στα δύο φύλλα, ώστε να συγκρίνονται όμοια στοιχεία.
Παλιά 01-04-24, 15:01

Προεπιλογή

Χρήστο καλησπέρα,

Σε πραγματικές συνθήκες, σε ένα αρχείο με περισσότερες από 8000 γραμμές και 35 στήλες, εντοπίστηκαν συνολικά 350 γραμμές με διάφορες.
Επειδή όπως κατάλαβες, οι διάφορες που υπάρχουν, είναι διαφορετικές ανά κελί και ανά στήλη,θα μου ήταν χρήσιμο αν πχ το ΑΦΜ, είχε μορφοποίηση με πχ μπλέ χρώμα όταν οποιαδήποτε κελί της γραμμής αυτής έχει κίτρινο χρώμα.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-04-24, 16:06
Διαχειριστής

Προεπιλογή

Καλησπέρα και καλό μήνα Τάσο,

Ναι, σωστά! Πρέπει να γνωρίζεις ποιες γραμμές διαφέρουν.

Δοκίμασε το συνημμένο αρχείο αν σε βοηθάει.

Όσοι ΑΦΜ έχουν κίτρινα κελιά, κοκκινίζουν. Επίσης, εφαρμόζω φίλτρο στις στήλες με επιλογή τους κόκκινους ΑΦΜ για πιο άμεσα αποτελέσματα.
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: xlsm ΣΥΓΚΡΙΣΗ.xlsm (75,7 KB, 19 εμφανίσεις)

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
[Γενικά] ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΙΜΩΝ ΣΕ ΣΤΗΛΕΣ gantonio21 Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 22 26-04-23 18:01
[Γενικά] Αναζήτηση Ονόματος σε πολλές στήλες Alexandraadami Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 5 29-04-22 17:35
[Συναρτήσεις] Τύπος για σύγκριση τιμών geronik Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 2 17-11-14 20:05
[Συναρτήσεις] Σύγκριση Τιμών ΤΖΙΜΗΣ Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 3 16-09-12 20:34
[Μορφοποίηση] Έυρεση μεγαλύτερων τιμών σε στήλες ManiaM Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 2 16-04-10 19:00

Η ώρα είναι 01:07.