| Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |
|
| |||
| |||
|
Καλή σας μέρα! Θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση. Πως γίνεται σε ένα κελί στο excel να περάσω μια οποιαδήποτε τιμή και να κλειδώνει αυτόματα χωρίς να μπορώ να το επεξεργαστώ. Σας ευχαριστώ.
|
|
| ||||
| ||||
|
Καλημέρα Κώστα, Για να κλειδώσει αυτόματα ένα κελί, δηλαδή μόλις ο χρήστης πληκτρολογήσει μια τιμή, θα πρέπει να γίνει μέσω κώδικα VBA (μακροεντολές). Έχεις κάποιο δοκιμαστικό αρχείο να ανεβάσεις ώστε να προσαρμοστεί ο κώδικας ανάλογα;
__________________ Your Curiosity Will Be The Death Of You! |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα και συγνώμη για την καθυστερηση. Πώς μπορώ στο excel 2016 όταν ένας χρήστης περνάει μια τιμή σε ένα κελί να κλειδώνει και να μην έχει την δυνατότητα να μπορεί να το διορθώσει. Μόνο εγώ που έφτιαξα την φόρμα και θέλω να κλειδώνει ας πούμε F14, F15, F16,F17,F18
|
|
| ||||
| ||||
|
Καλημέρα Κώστα, Σε περίπτωση όμως που ο χρήστης πληκτρολογήσει κάτι λάθος στο κελί, το κελί θα κλειδώσει και μετά θα πρέπει εσύ να το διορθώσεις. Είσαι εντάξει μ' αυτό το σκεπτικό; Αλλιώς ένα άλλο σκεπτικό είναι τα κελιά να κλειδώνουν μόλις ο χρήστης πατήσει Αποθήκευση. Με ενημερώνεις ποιο προτιμάς έτσι ώστε να σου προτείνω τον ανάλογο κώδικα. Θα βόλευε φυσικά αν μπορούσες να ανέβαζες το αρχείο σου.
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα! Σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια. Λοιπόν όσο αφορά το κομμάτι που με ρώτησες θα ήθελα ότι περνάει ο χρήστης να κλειδώνει ακόμα και αν είναι λάθος. Και ας το διορθώνω εγώ μετά. Σας ευχαριστώ. Απλά δεν ξέρω πώς γίνεται.
|
|
| ||||
| ||||
|
Καλησπέρα Κώστα, Έλεγξε το συνημμένο αρχείο αν καλύπτει τις ανάγκες σου. Κάθε φορά που γίνεται αλλαγή στο αρχείο, ο κώδικας ελέγχει τα πράσινα κελιά αν περιέχουν κάποιο χαρακτήρα. Αν ναι, τότε κλειδώνουν και ο χρήστης δεν μπορεί πλέον να τα τροποποιήσει. Τα πράσινα κελιά έχουν όνομα ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ (βλ. Τύποι > Διαχείριση ονομάτων). Για να τα τροποποιήσεις όταν κλειδώσουν, επιλέγεις: Αναθεώρηση > Προστασία φύλλου (κωδικός: 777).
|
| |||
| |||
|
Σε ευχαριστώ πολύ! Θα το δω το απόγευμα και θα σε ενημερώσω.
|
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [Συναρτήσεις] ΚΛΕΙΔΩΜΑ ΚΕΛΙΟΥ ΥΠΟ ΣΥΝΘΗΚΗ | Alexandraadami | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 15-02-20 10:37 |
| [VBA] Αλλαγή χρώματος κελιού ανάλογα με την τιμή του κελιού | bilakos26 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 10-11-17 17:07 |
| [Μορφοποίηση] Κλείδωμα κελιού με βάση το περιεχόμενο ενός άλλου. | dimharos | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 28-05-16 06:06 |
| [Συναρτήσεις] Κλείδωμα κελιού | skomat | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 31-10-12 08:34 |
| [Μορφοποίηση] Κλείδωμα κελιού μετά απο κάθε εγγραφή. | makoulis | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 7 | 21-11-11 10:37 |
Η ώρα είναι 17:47.

Υβριδικός τρόπος