Forum

Forum (https://www.ms-office.gr/forum/)
-   Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις (https://www.ms-office.gr/forum/excel-erotiseis-apantiseis/)
-   -   Αντιγραφή τιμών σε άλλο φύλλο (https://www.ms-office.gr/forum/excel-erotiseis-apantiseis/6398-antigrafi-timon-se-allo-fillo.html)

kostas234 25-11-23 18:24

Αντιγραφή τιμών σε άλλο φύλλο

1 Συνημμένο(α)
Παιδιά καλησπέρα
Θέλω μια βοήθεια είμαι στρατιωτικός και έχω αναλάβει τον εφοδιασμό της μονάδας μου
Έχω αυτό το excel που δούλευε ο προκάτοχος μου και θα ήθελα μια βοήθεια πάνω σε αυτό.
Το excel αυτό είναι το 15θημερο της τροφοδοσίας των εφοδίων θα ήθελα αν γίνετε στη καρτέλα χορηγήσεων εκεί περνάμε τι χορηγήσαμε από τρόφιμα και μετα αυτό το κάναμε αντιγραφή και επικόλληση στην καρτέλα Αναλυτικός πίνακας από το κελί Άρτος Λευκός έως Μαρμελάδα μετα πηγαίνω εγώ και πάνω στης τιμές τις αλλάζω και βάζω την δύναμη την καθημερινή δηλαδή τι θέλω να πω στην καρτέλα χορηγήσεων στο κελί άρτος λευκός (f15) έχω το 10 θέλω αν γίνετε αυτό να πηγαίνει αυτόματα και στην καρτέλα αναλυτικός πίνακας και να εμφανίζεται στο κελί d6 η δύναμη όπως το βλέπετε τώρα . αυτό θέλω να γίνεται σε όλα τα κελιά

ChrisGT7 25-11-23 19:02

Καλησπέρα Κώστα,

Δοκίμασε τα παρακάτω βήματα αν είναι αυτό που ζητάς:

1. Στο φύλλο ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ ΠΙΝ και στο κελί D6 γράψε τον τύπο: =IF(ΧΟΡΗΓΗΣΕΩΝ!F15="";"";ΧΟΡΗΓΗΣ ΩΝ!$D15)
2. Αντέγραψε αυτό το κελί.
3. Μάρκαρε την περιοχή D6:AD19 (δηλαδή Άρτος Λευκός μέχρι Μαρμελάδα), κάνε πάνω της δεξί κλικ > Ειδική επικόλληση > Τύποι.

Μ' αυτόν τον τρόπο, κάθε φορά που αυτά τα κελιά "βλέπουν" οποιαδήποτε τιμή στο αντίστοιχό τους στο φύλλο ΧΟΡΗΓΕΣΕΩΝ, θα εμφανίζεται η τιμή της δύναμης από αυτό το φύλλο.

kostas234 25-11-23 19:10

Αυτη η εντολη μου βγαζει λαθος
ευχαριστω για την απαντηση

ChrisGT7 25-11-23 19:16

Μπορείς να ελέγξεις αν υπάρχει η λέξη ΧΟΡΗΓΗΣΕΩΝ δύο φορές στον τύπο;

Κάποιες φορές όταν περιέχονται ελληνικά γράμματα στους τύπους, κάποια γράμματα εμφανίζονται με διαφορετικούς χαρακτήρες.

Ο τύπος πρέπει να είναι:
Κώδικας:

=IF(ΧΟΡΗΓΗΣΕΩΝ!F15="";"";ΧΟΡΗΓΗΣΕΩΝ!$D15)

kostas234 25-11-23 19:23

Είσαι φοβερός το έκανα από το κελί D6 έως AD6 και μετα όλο αυτό το τράβηξα προς τα κάτω και τώρα βλέπω έτσι όπως ακριβός τα ήθελα
Ευχαριστώ για άλλη μια φορά
Έχεις δει κάτι άλλο πάνω σε αυτό το excel που θα μπορούσε να γίνει ποιο ωραίο και ποιο λειτουργικό?

ChrisGT7 25-11-23 19:35

Υπάρχει κάποια άλλη διαδικασία που θεωρείς ότι σου παίρνει αρκετή ώρα για να τη διεκπεραιώσεις; Για παράδειγμα η παραπάνω διαδικασία, αν καταλαβαίνω καλά, δεν θα χρειαστεί να την ξανακάνεις.

Αν όντως υπάρχει, περιέγραψέ την εδώ έτσι ώστε να μπορέσω προτείνω τι καλύτερο θα μπορούσε να γίνει. Το λέω αυτό, γιατί όπως και πριν, αν δεν ανέλυες τη διαδικασία που ακολουθείς, δεν νομίζω πως θα μπορούσα να την σκεφτώ έτσι ώστε να σου πρότεινα την αντίστοιχη συνάρτηση.

kostas234 25-11-23 19:42

οκ ευχαριστώ και αυτό που έκανες σήμερα ήταν υπερ. αρκετό για μένα
θα το δω και εγώ στην πορεία και θα ξανά γράψω αν χρειαστώ να κάνουμε κάποια τροποποίηση γιατί όπως και έγραψα και παραπάνω τώρα ανάλαβα εφοδιασμό και πάω ψάχνοντας

ChrisGT7 25-11-23 19:48

Ακριβώς αυτό! Δηλαδή:

Έλεγξε το αρχείο, εγκλιματίσου στη λογική και το στήσιμό του, μάθε το καλύτερα μέσα από τις καθημερινές σου λειτουργίες/διαδακασίες και για οποιαδήποτε απορία/βελτίωση/αναβάθμιση προκύψει, εδώ είμαστε να σε βοηθήσουμε.

kostas234 16-12-23 19:26

1 Συνημμένο(α)
Καλησπέρα ChrisGT7
Μια ερώτηση πάνω στο excel που φτιάξαμε
Μπορούμε στην καρτέλα χορηγήσεων να παίρνει αυτόματα τις νηστείες (Ημέρα χωρίς Λάδι – Φέτα & το αυγο ) δηλαδή στην ημέρα πχ 6 Ιαν 2024 δεν βάζουμε λαδί στο φαγητό και δεν δίνουμε φέτα οπότε στα αντίστοιχα κελία ελαιόλαδο - φέτα -αυγο στης 6/1 να βάζει το 0
Στο excel που ανέβασα στην καρτέλα χορηγήσεων έχω γράψει τις νηστείες

ChrisGT7 16-12-23 20:44

Καλησπέρα Κώστα,

Θεωρώ πως στο φύλλο ΧΟΡΗΓΗΣΕΩΝ βάζετε στα κελιά τις τιμές χειροκίνητα και δεν προέρχονται από κάποιον τύπο. Αν ισχύει κάτι διαφορετικό, διόρθωσέ με.

Μια σκέψη είναι με μορφοποίηση υπό όρους να χρωματιζόταν (π.χ. κόκκινο) το κελί στις στήλες ΑΥΓΟ, ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, ΦΕΤΑ όταν η ημερομηνία στη στήλη ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΟΥ είναι ίδια με το πινακάκι στις νηστείες δεξιά και η τιμή τους δεν είναι μηδέν.

Θα σε βόλευε κάτι τέτοιο; Απλά μετά εσύ θα έβαζες με το χέρι μηδέν και το χρώμα θα έφευγε.

kostas234 16-12-23 20:50

Ναι αυτή τι στιγμή μπαίνει χειροκίνητα και ο λόγος που το ήθελα να μπαίνει αυτόματα είναι για να μην το ξεχνάω να μην δώσω τιμή την ημέρα τις νηστείας
Αυτό που προτείνεις πιστεύω ότι είναι καλό

ChrisGT7 16-12-23 21:18

1 Συνημμένο(α)
Δοκίμασε αυτήν την πρόταση που υπάρχει στο συνημμένο αρχείο.

Τα κελιά στις τρεις στήλες (ΑΥΓΟ, ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, ΦΕΤΑ) κοκκινίζουν όταν η ημερομηνία της στήλης ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΟΥ βρεθεί στο δεξιά πινακάκι (AQ17:AU31) με τιμή "Όχι" και στα κελιά υπάρχει τιμή εκτός του μηδενός ή του κενού.

Οπότε στο παράδειγμα αν αλλάξεις την τιμή στα κόκκινα κελιά σε 0 ή σβήσεις την τιμή τους, αυτά θα αποχρωματιστούν.

kostas234 17-12-23 06:17

1 Συνημμένο(α)
Ευχαριστώ πολύ το δούλεψα και μου είναι πολύ βοηθητικό
Επειδή έβαλα της ημερομηνίες να βγαίνουν αυτόματα και έχει μεγαλώσει το πινακάκι με της νηστείες θα μπορούσες να ανεβάσεις την κλίμακα να μετράει γιατί το έχεις δώσει μέχρι εδώ (AQ17:AU31) καντω μέχρι (AQ17:AU48) αν βγει τίποτα μελλοντικό
Ευχαριστώ και πάλι!!!!

ChrisGT7 17-12-23 08:30

1 Συνημμένο(α)
Καλημέρα Κώστα,

Χαίρομαι αρκετά που βοηθάει αυτός ο τρόπος!

Έφτιαξα το εύρος των νηστειών να είναι δυναμικό (Διαχείριση ονομάτων), έτσι ώστε κάθε φορά που προσθέτεις μια νηστεία, το εύρος να μεγαλώνει αυτόματα. Η νέα νηστεία πρέπει να προστίθεται στο τέλος του πίνακα χωρίς παρεμβολή κενών γραμμών.

Δοκίμασε το συνημμένο αρχείο.

kostas234 17-12-23 13:07

Είσαι άπαιχτος ευχαριστώ πολύ
Ερώτηση
Τώρα που το φτιάξαμε έτσι γίνετε να τα παίρνει αυτόματα δηλ τη θέλω να πω αν μπορούσε να διάβαζε το μηνιαίο πρόγραμμα συσσιτίου και όπου βλέπει το ανάλογο τρόφιμο να το περνάει στο κελί που είναι με ένα χρωματισμό πχ πράσινο και εγώ μετα να βάζω την τιμή που έδωσα και να φεύγει το χρώμα. Αυτό στο λέω για να μην κάθομαι και κοιτάζω το πρόγραμμα συσσιτίου και πηγαίνω στης αντίστοιχες ημέρες και βάζω την ποσότητα
στα κελιά ντοματοπολτό , ζάχαρή, λαδί και φέτα είναι επι καθημερινή βάση έξω στης νηστείες που έχουμε βάλει
τι λες μπορούμε να κάνουμε κάτι?

ChrisGT7 17-12-23 13:37

Αν έχω καταλάβει σωστά, στο ΧΟΡΗΓΗΣΕΩΝ χρειάζεσαι τα τρόφιμα (F10:AF10) να συμπληρώνονται αυτόματα.

Ποιο φύλλο είναι το μηνιαίο πρόγραμμα συσσιτίου έτσι ώστε να τα συνδέσουμε με τύπο, όπως είχαμε κάνει και τις προάλλες;

kostas234 17-12-23 13:46

1 Συνημμένο(α)
Ναι σωστα καταλαβες. Σου ανεβαζω το ecxel που φτιαχνω καθε μηνα για το προγραμμα συσσιτιου.
Αυτό που φτιάξαμε το πρώτο είναι το 15ημερο που στο τρίμηνο αποτελείτε από 6 15ημερα και ένα 7ημερο

ChrisGT7 17-12-23 14:05

Από το αρχείο του συσσιτίου ποια στήλη περιέχει τα τρόφιμα που πρέπει να εμφανίζονται στα κελιά F10:AF10 του ΧΟΡΗΓΗΣΕΩΝ;

Υπάρχουν φαγητά ανά Πρωινό, Πρόγευμα, Γεύμα, Δείπνο αλλά δε βλέπου κάπου αυτά που υπάρχουν στο ΧΟΡΗΓΗΣΕΩΝ.

kostas234 17-12-23 14:18

[QUOTE=ChrisGT7;35202]Από το αρχείο του συσσιτίου ποια στήλη περιέχει τα τρόφιμα που πρέπει να εμφανίζονται στα κελιά F10:AF10 του ΧΟΡΗΓΗΣΕΩΝ;

Υπάρχουν φαγητά ανά Πρωινό, Πρόγευμα, Γεύμα, Δείπνο αλλά δε βλέπου κάπου αυτά που υπάρχουν στο ΧΟΡΗΓΗΣΕΩΝ.[/QUO

1.Στη στήλη το πρωινό αυτά που χορηγό εγώ είναι η μαρμελάδα ,μέλι, τσάι, αυγό και ζάχαρή αλλά δεν τι γραφώ οπότε η ζάχαρή μπαίνει κάθε μέρα
2. Στη στήλη Γεύμα & Δειπνο είναι ο Ντοματοπολτός που μπαίνει κάθε μέρα μετα φασόλια, φακές, ψάρι, ζυμαρικά ,κοτόπουλο. κρέας χοιρινό . κιμά (μπιφτέκια & μακαρόνια με κιμά) , λαδί & φέτα που μπαίνει κάθε μέρα εκτος από νηστείες το 4β δεν εχω να δωσω

στο ψωμι καθε τεταρτη ειναι το ολικης και καθε τριτη και πεμπτη ειναι το αρτιδιο στο προγευμα της αλλες ημερες ειναι κανονικα το αρτος λευκος

ChrisGT7 17-12-23 14:42

Νομίζω πως με αυτή τη γραμμογράφηση του συσσιτίου είναι αρκετά δύσκολο να συμπληρώνει αυτόματα το ΧΟΡΗΓΗΣΕΩΝ.

Κοιτώντας το φύλλο συσσιτίου, συμπεραίνω πως συμπληρώνεται χειροκίνητα ώστε να τυπώνεται και να τοιχοκολλείται σε εμφανές σημείο. Αυτό όμως εγκυμονεί κινδύνους λόγω ορθογραφικών λαθών με αποτέλεσμα να μη λειτουργήσουν σωστά οι τύποι. Μέσα στο ίδιο κελί περιέχονται τρόφιμα διαφορετικών στηλών και είναι αρκετά δύσκολο να "διαβαστούν" από τύπους για τον παραπάνω λόγο.

Μια γρήγορη σκέψη είναι το φύλλο συσσιτίου να διαβάζει από άλλα φύλλα με συγκεκριμένες στήλες τροφίμων, όπου βάζοντας Χ στην κάθε μία, θα συμπληρώνεται το πρόγραμμα. Έχει λίγο δουλίτσα όμως αυτό...

Αν κάτι τέτοιο σε βόλευε, θα μπορούσα να κάνω μια δοκιμή.

kostas234 17-12-23 15:03

Κάνε ότι μπορείς αλλά δεν θέλω να τρώω το χρόνο σου γιατί ότι έχεις κάνει μέχρι τώρα είναι πάρα πολύ και σ ευχαριστώ γι αυτό

ChrisGT7 17-12-23 19:57

1 Συνημμένο(α)
Δοκίμασε μια πρόταση στο συνημμένο αρχείο που πλησιάζει κάπως την παραπάνω σκέψη μου.

Απέφυγα να τροποποιήσω το αρχείο του συσσίτιου, γιατί θα γινόταν πιο δύσκολο και θα έπρεπε να αλλάζουν οι συνδέσεις στα αρχεία κάθε μήνα.

Δημιούργησα το νέο φύλλο Γεύματα, όπου εκεί θα συμπληρώνεις για ολόκληρο μήνα (στο Α2 βάζεις την πρώτη του τρέχοντος μήνα) τα γεύματα γράφοντας "a" στο αντίστοιχο κελί, σύμφωνα πάντα με το συσσίτιο.

Συνοψίζοντας λοιπόν, τα χρώματα στο ΧΟΡΗΓΗΣΕΩΝ σημαίνουν:
  • ΚΙΤΡΙΝΟ: Είναι τα καθημερινά γεύματα (ΤΟΜΑΤΟΠΟΛΤΟΣ, ΖΑΧΑΡΗ, ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, ΦΕΤΑ) και οι άρτοι ανάλογα την ημέρα που δίνονται.
  • ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ: Είναι τα γεύματα που έχουν "a" στο Γεύματα την αντίστοιχη ημερομηνία.
  • ΚΟΚΚΙΝΟ: Είναι νηστεία και πρέπει να σβηστεί η τιμή.
  • ΛΕΥΚΟ: Δεν απαιτείται κάποια επιπλέον ενέργεια.
Βάζοντας τιμή σ' ένα χρώμα, γίνεται λευκό.

Άλλαξα επίσης λίγο το κελί F6 ώστε να παίρνει τη μέγιστη ημερομηνία από τη στήλη C.

Με ενημερώνεις αν κάτι μου έχει ξεφύγει.

Ελπίζω να βοήθησα όσο γίνεται και να μην το έκανα πολύ πολύπλοκο.

kostas234 17-12-23 20:31

Με λίγο που το δοκίμασα είναι φοβερό θα σου πω εντύπωσής μέσα στην εβδομάδα που έρχεται
Μια ερώτηση η εβδομάδα που έρχεται είναι το 7ημερο του τελευταίου Δ τριμήνου για το 2023
Από 25 Δεκ 23 έως 7 ιαν του 2024 ξεκινάει το 1 14ημερο του Α τριμήνου εκεί δεν θα έχω πρόβλημα στην καρτέλα με τα γεύματα ?

ChrisGT7 17-12-23 20:34

Τότε μπορείς στο Α2 να βάλεις την ημερομηνία που χρειάζεσαι για να καλύψεις το επιθυμητό διάστημα.

Αν χρειάζονται ημέρες πέρα των 31 ημερών, τότε μπορούμε να μεγαλώσουμε τον πίνακα του Γεύματα.

kostas234 17-12-23 20:38

Αααααααα
Οπότε λες κάθε φορά που είναι να φτιάξω το 14ημερο η το 7ημερο στην αρχή να βάζω την ημέρα που δουλεύω και μετα πάω σε κάθε είδος και βάζω το α καλά δεν τα λέω?

ChrisGT7 17-12-23 20:44

Ακριβώς! Όποια ημέρα βάλεις στο Α2, ακολουθούν οι επόμενες 30 ημέρες.

Επειδή νόμιζα πως ήθελες ένα μήνα, καλύτερα διέγραψε τη μορφοποίηση υπό όρους στις γραμμές 30, 31, 32 για να φαίνονται οι χαρακτήρες. Η γκρι είναι για τα Σαββατοκύριακα.

kostas234 17-12-23 20:46

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από ChrisGT7 (Μήνυμα 35210)
Ακριβώς! Όποια ημέρα βάλεις στο Α2, ακολουθούν οι επόμενες 30 ημέρες.

Επειδή νόμιζα πως ήθελες ένα μήνα, καλύτερα διέγραψε τη μορφοποίηση υπό όρους στις γραμμές 30, 31, 32 για να φαίνονται οι χαρακτήρες. Η γκρι είναι για τα Σαββατοκύριακα.

αυτο που λες για το 30,31,32 υπό όρους πως το κανω?
να ρωτησω στον αναλυτικο πινακα εχει χαθει η συναρτηση ?για τι τωρα που βαζω για 7ημερο μου κραταει της τιμες για το 14ημερο ενω στον χορηγησεων δεν εχω δοσει τιποτα

ChrisGT7 17-12-23 20:50

Στο φύλλο Γεύματα, επέλεξε ένα κελί του πίνακα στις γραμμές 30 ή 31 ή 32 και πάτα:

Κεντρική > Μορφοποίηση υπό όρους > Διαχείριση κανόνων, επέλεξε τον πρώτο κανόνα (=$A$30:$O$32), πάτα Διαγραφή κανόνα και ΟΚ.

kostas234 18-12-23 13:42

Καλημέρα
Βρήκα ένα πρόβλημα
Στην καρτέλα χορηγήσεων στο Άρτος Λευκός στο F16 & F 18 επίσης F23 & F 25 δεν το εμφανίζει κίτρινο όταν δεν έχει τιμή
Μπορούμε στης νηστείες του στρατού να προσθεσουμε και το 1 14ημερο του Αυγούστου όταν θα είναι τέταρτή και παρασκευή να μην παίρνει την φέτα και το αυγό ?

ChrisGT7 18-12-23 14:07

Καλησπέρα Κώστα,

Για το διάστημα 18/12/2023 - 31/12/2023, τα κελιά F16:F18 και F23:F25 είναι λευκά, γιατί είναι Τρίτη-Τετάρτη-Πέμπτη και δίνονται ο ολικής και το αρτίδιο, όπως είχες αναφέρει παραπάνω. Είναι σίγουρα λάθος;

Στην νηστείες πρέπει να προστεθούν οι 14 ημέρες του Αυγούστου, όπου όταν είναι Τετάρτη και Παρασκευή να μη δίνεται φέτα και αυγό. Σωστά;

kostas234 18-12-23 14:15

Ο άρτος λευκός είναι Δευτέρα, τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή
Το ολικής είναι μόνο Τετάρτη
το αρτίδιο ειναι μονο τριτη και πεμπτη
Για τόν Αυγούστο είναι σωστά όπως το κατάλαβες

ChrisGT7 18-12-23 16:57

1 Συνημμένο(α)
Κώστα,

Πρέπει να μπερδεύτηκα με το αρτίδιο, γι' αυτό εξαίρεσα την Τρίτη και Πέμπτη από το λευκό άρτο.

Ρίξε μια ματιά στο συνημμένο αρχείο και ενημερώνεις ανάλογα, αν όλα πάνε καλά.

Σύνδεσα το Β6 του ΣΥΓΚΕΝΤΡ. ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ με το Α2 στο Γεύματα, μιας και συνδέεται με το C15 στο ΧΟΡΗΓΗΣΕΩΝ. Οπότε θα αλλάζεις την ημερομηνία από το ΣΥΓΚΕΝΤΡ. ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

Στις ΝΗΣΤΕΙΕΣ, το 13ημερο του Αυγούστου είναι με λευκό πλαίσιο για να εμφανίζονται οι Τετάρτες και Παρασκευές (περιέχονται τύποι). Εξαίρεσα την 14/08, γιατί είναι ήδη νηστεία και απλά έβαλα τύπο στο αυγό για να ακολουθεί το 13ημερο.

kostas234 18-12-23 17:35

Τι να πω δεν έχω λόγια
Με λίγα που σου έδωσα εσύ έφτιαξες πάρα πολλά
Αρχίζω να το δουλεύω από αύριο και θα σου πω εντυπώσεις

kostas234 19-12-23 08:16

Χρήστο αλλαγή
σου έδωσα λάθος την ημερομηνία για την νηστεία των Θεοφανίων αντι για 6 ειναι την παραμονή δηλ στης 5 ιαν χωρις λαδι,αυγο & φετα
και στης αργίες οταν πέφτει τρίτη η πέμπτη δεν μπαίνει το αρτιδιο άρα εδω στο Ναύπλιο εχουμε και της επιπλεων αργίες πέραν την κανονικες που ειναι την 1 φεβ , 21 Νοε και 30 Νοε

ChrisGT7 19-12-23 10:06

1 Συνημμένο(α)
Καλημέρα Κώστα,

Έκανα τις διορθώσεις στο συνημμένο αρχείο, οπότε έλεγξέ το (π.χ. το αρτίδιο στη νηστεία του Άγιου Αναστάσιου).

Πρόσθεσα τις τρεις αργίες του Ναυπλίου, οπότε βάλε αν θες περιγραφή και τα αντίστοιχα Όχι.

Ενημερωτικά, αν θέλεις να προσθέτεις αργίες, να χρησιμοποιείς τη συνάρτηση DATE(έτος;μήνας;ημέρα), όπου:

έτος: το έτος της επιθυμητής ημερομηνίας (π.χ. κελί AU15)
μήνας: τον αριθμό του μήνα (π.χ. 4)
ημέρα: τον αριθμό της ημέρας (π.χ. 6)

Ως παραδείγματα, δες την παραμονή Θεοφανείων και τις τρεις αργίες του Ναυπλίου πως συντάσσεται η DATE(). Αν υπάρχει κινητή εορτή ή αργία, το βλέπουμε στην πορεία.

kostas234 19-12-23 13:12

ευχαριστώ για άλλη μια φορά!!!!

kostas234 20-12-23 08:40

Χρήστο καλημέρα
Μπορούμε στο Μηνιαίο πρόγραμμα συσσιτίου που σου ανέβασα να του περάσουμε της νηστείες έτσι ώστε όταν θα φτιάχνω το πρόγραμμα του μήνα αυτό με κάποιο τρόπο να με προειδοποιεί ότι την τάδε ημέρα είναι νηστεία (Στήλη Πρωινό, Γεύμα & Δείπνο).
Και αν γίνετε αυτό να προσθέσουμε και 3 ημέρες που στο γεύμα το φαγητό είναι ψάρι και ημέρες είναι αυτές
25 Μαρτίου
Κυριακή των βαΐων
06 Αυγούστου του Σωτήρος

ChrisGT7 20-12-23 12:50

1 Συνημμένο(α)
Καλησπέρα Κώστα,

Δες αν σε καλύπτει το συνημμένο αρχείο.

Στο κελί Β9 (ΣΧΕΔΙΟ) θα γράφεις την πρώτη του μήνα και όλες οι ημερομηνίες του αρχείο θα βασίζονται πάνω σ' αυτήν, ακόμα και το έτος (κελί Ε1, ΝΗΣΤΕΙΕΣ).

Τα κελιά με το χρυσό χρώμα ανήκουν στις νηστείες και τα γκρι είναι Σαββατοκύριακα.

Έχω μορφοποίηση υπό όρους στις τρεις τελευταίες ημέρες στα ΣΧΕΔΙΟ και Α4 ώστε όταν αλλάζει ο μήνας να μην εκτυπώνονται τα κελιά.

Έχω προσθέσει την Κυριακή των Βαΐων και τη Μεταμορφωση Σωτήρος στις νηστείες αλλά δεν κατάλαβα αυτό με το ψάρι αν πρέπει να κάνω κάτι επιπλέον.

kostas234 20-12-23 13:32

Ευχαριστώ πολύ με μια πρώτη ματιά είναι πολύ ωραίο λίγο με μπέρδεψε η 1 Ιαν και 1Φεβ εκεί δεν είναι νηστεία όπως και το Μ. Σάββατο Κυριακή Πάσχα
Στην δεύτερη καρτέλα Α4 αν γίνετε να βγει ο χρωματισμός από της νηστείες μόνο στο σχέδιο να βγάνει ο χρωματισμός
Αυτό με το ψάρι είναι ότι της ημέρες που σου έγραψα να μου το επισημαίνει ότι πρέπει να βάλω ψάρι δηλ να το χρωματίζει και θα το καταλαβαίνω εγώ

ChrisGT7 20-12-23 14:05

1 Συνημμένο(α)
Στο συνημμένο αρχείο έβαλα μια νέα στήλη στις ΝΗΣΤΕΙΑ που δηλώνει πως η συγκεκριμένη ημέρα είναι νηστεία, αρκεί οι διπλανές στήλες να περιέχουν ΝΑΙ ή Όχι (ανάλογα το τρόφιμο).

Η ώρα είναι 08:15.

Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.

Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.2