Forum

Forum (https://www.ms-office.gr/forum/)
-   Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις (https://www.ms-office.gr/forum/excel-erotiseis-apantiseis/)
-   -   Αντιγραφή τιμών σε άλλο φύλλο (https://www.ms-office.gr/forum/excel-erotiseis-apantiseis/6398-antigrafi-timon-se-allo-fillo.html)

kostas234 20-12-23 15:27

πολυ ωραιο εγινε αν βρω κατι αλλο θα σου πω
ευχαριστω πολυ

kostas234 10-01-24 07:02

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από ChrisGT7 (Μήνυμα 35206)
Δοκίμασε μια πρόταση στο συνημμένο αρχείο που πλησιάζει κάπως την παραπάνω σκέψη μου.

Απέφυγα να τροποποιήσω το αρχείο του συσσίτιου, γιατί θα γινόταν πιο δύσκολο και θα έπρεπε να αλλάζουν οι συνδέσεις στα αρχεία κάθε μήνα.

Δημιούργησα το νέο φύλλο Γεύματα, όπου εκεί θα συμπληρώνεις για ολόκληρο μήνα (στο Α2 βάζεις την πρώτη του τρέχοντος μήνα) τα γεύματα γράφοντας "a" στο αντίστοιχο κελί, σύμφωνα πάντα με το συσσίτιο.

Συνοψίζοντας λοιπόν, τα χρώματα στο ΧΟΡΗΓΗΣΕΩΝ σημαίνουν:
  • ΚΙΤΡΙΝΟ: Είναι τα καθημερινά γεύματα (ΤΟΜΑΤΟΠΟΛΤΟΣ, ΖΑΧΑΡΗ, ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, ΦΕΤΑ) και οι άρτοι ανάλογα την ημέρα που δίνονται.
  • ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ: Είναι τα γεύματα που έχουν "a" στο Γεύματα την αντίστοιχη ημερομηνία.
  • ΚΟΚΚΙΝΟ: Είναι νηστεία και πρέπει να σβηστεί η τιμή.
  • ΛΕΥΚΟ: Δεν απαιτείται κάποια επιπλέον ενέργεια.
Βάζοντας τιμή σ' ένα χρώμα, γίνεται λευκό.

Άλλαξα επίσης λίγο το κελί F6 ώστε να παίρνει τη μέγιστη ημερομηνία από τη στήλη C.

Με ενημερώνεις αν κάτι μου έχει ξεφύγει.

Ελπίζω να βοήθησα όσο γίνεται και να μην το έκανα πολύ πολύπλοκο.

Χρήστο καλημέρα και καλή χρονιά να έχουμε με υγεία
Πως θα βάλω στην καρτέλα χορηγήσεων στο πινακάκι που βάλαμε να μας βγάζει της νηστείες στη Μ. Εβδομάδα από Μ. Δευτέρα μέχρι Μ. Πέμπτη στην στήλη φέτα να βάλω το όχι και να μου το βγάζει με κόκκινα κουτάκια ώστε να μην το βάζω
Γιατί το έγραψα αλλά δεν το διαβάζει

ChrisGT7 10-01-24 08:41

Καλημέρα και Καλή Χρονιά με υγεία Κώστα,

Έβαλα Όχι (με τόνο) στα κελιά ΑΤ22:ΑΤ25 (ΧΟΡΗΓΗΣΕΩΝ), άλλαξα την ημερομηνία στο Β6 (ΣΥΓΚΕΝΤΡ. ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ) ώστε να ενημερωθούν οι ημερομηνίες στο ΧΟΡΗΓΗΣΕΩΝ και δοκίμασα να βάλω μια τιμή στη στήλη ΦΕΤΑ σ' αυτές τις ημερομηνίες, τα κελιά κοκκινίζουν κανονικά.

Αν μπορείς, ανέβασε το αρχείο σου να το ελέγξω.

kostas234 10-01-24 14:15

1 Συνημμένο(α)
Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από ChrisGT7 (Μήνυμα 35254)
Καλημέρα και Καλή Χρονιά με υγεία Κώστα,

Έβαλα Όχι (με τόνο) στα κελιά ΑΤ22:ΑΤ25 (ΧΟΡΗΓΗΣΕΩΝ), άλλαξα την ημερομηνία στο Β6 (ΣΥΓΚΕΝΤΡ. ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ) ώστε να ενημερωθούν οι ημερομηνίες στο ΧΟΡΗΓΗΣΕΩΝ και δοκίμασα να βάλω μια τιμή στη στήλη ΦΕΤΑ σ' αυτές τις ημερομηνίες, τα κελιά κοκκινίζουν κανονικά.

Αν μπορείς, ανέβασε το αρχείο σου να το ελέγξω.

Ανέβασα το excel πρόσθεσα εγώ χειροκίνητα το όχι και άνοιξα και μια καινούργια στήλη κρέας
εκεί μόλις έβαλα το όχι στην καρτέλα χορήγηση έβγαλε την κόκκινη ένδειξη στης ημερομηνίες που θέλω ενώ στην φέτα δεν το κάνει
δες λιγο και στο λαδι απο Μ. Δευτερα μεχρι Μ. Πεμπτη πρεπει να εχει λαδι στο excel μου το βγαζει ασπρο και οταν δινω τιμη το κοκκινιζει

ChrisGT7 10-01-24 18:05

1 Συνημμένο(α)
Δες αν είναι εντάξει το συνημμένο αρχείο.

Λόγω της νέας στήλης έπρεπε να αλλαγχθούν αντίστοιχα και οι τύποι,

Έβαλα να κοκκινίζουν οι στήλες με τα κρέατα όταν είναι νηστεία.

kostas234 10-01-24 18:30

ευχαριστω πολυ!!!!!!

kostas234 30-01-24 09:25

1 Συνημμένο(α)
Χρήστο καλημέρα
βρήκα ένα πρόβλημα στην καρτέλα χορηγήσεων στην στήλη αρτίδιο την 01 Φεβ που είναι αργία εδώ σε εμάς μου το κιτρινίζει ενώ δεν θα έπρεπε από τι είδα και τον 15αυγουστο το κάνει. αν θυμαμαι καλα το ειχαμε φτιαξει αλλα δεν ξερω γιατι τωρα δεν βλεπει την αργια
το αρτίδιο ειναι τριτη και πεμπτη οταν ειναι αργία δεν θα ειναι κιτρινο

ChrisGT7 30-01-24 12:57

Καλησπέρα Κώστα,

Ο τύπος στο αρτίδιο δεν ελέγχει αν είναι νηστεία η ημέρα, αρκεί να είναι Τρίτη ή Πέμπτη.

Οπότε αν είναι αργία, ασχέτως αν είναι Τρίτη/Πέμπτη, το κελί πρέπει να είναι λευκό;

kostas234 30-01-24 14:24

Χρήστο όταν η τρίτη η πέμπτη είναι αργία να είναι λευκό

ChrisGT7 30-01-24 18:24

1 Συνημμένο(α)
Κώστα,

Για δοκίμασε το συνημμένο αρχείο αν είναι εντάξει.

Ο 15αυγουστος δεν είναι στις αργίες, οπότε λογικά θα είναι κίτρινο το κελί του.

kostas234 30-01-24 19:27

Χρήστο ο 15 Αύγουστος είναι αργία και φέτος πέφτει πέμπτη οπότε δεν μπαίνει το αρτίδιο
Επίσης βλέπω την μεγάλη εβδομάδα την Μ. Τρίτη και Μ. Πέμπτη κανονικά πρέπει να είναι κίτρινο και το βγάζει άσπρο
Στο χορηγήσεων να περάσω όλες τις αργίες για να της βλέπει
Είναι εύκολο να το κάνω εγώ δεν θέλω να σε πρήζω συνέχεια

ChrisGT7 30-01-24 20:02

Οι αργίες μπαίνουν στον πίνακα δεξιά.

Για να προσθέσεις τον 15αυγουστο, στο κελί AQ46 γράψε τον τύπο =DATE(AV$15;8;15), όπως είναι και οι υπόλοιπες αργίες (με κάποιες εξαιρέσεις).

Πάντως για μη κινητές εορτές, όπως ο 15αύγουστος, ο παραπάνω τύπος θα σου δίνει πάντα την αργία βάσει του έτους στο κελί AV15. Απλά θα βάζεις τον αντίστοιχο μήνα και ημέρα.

kostas234 30-01-24 20:10

Το εφτιαξα για αυτο εδώ πως θα το κανω βλέπω την μεγάλη εβδομάδα την Μ. Τρίτη και Μ. Πέμπτη κανονικά πρέπει να είναι κίτρινο και το βγάζει άσπρο
δηλαδη στο κελι AQ46 και κατω να περασω ολες της αργιες και δεν θα μου βγαζει οταν πεφτει τριτη η πεμπτη η αργια κιτρινο το κελι?

ChrisGT7 30-01-24 21:35

Μπερδεύτηκα τώρα...

Η Μεγάλη Εβδομάδα υπάρχει ήδη στις αργίες, οπότε δε χρειάζεται να τις προσθέσεις.

Πριν είπες πως όταν η Τρίτη και η Πέμπτη είναι αργία στο αρτίδιο, το κελί πρέπει να είναι λευκό. Οπότε σωστά δεν κιτρινίζει το κελί τη Μεγ. Τρίτη και Πέμπτη, αφού είναι αργίες.

Έχω καταλάβει κάτι λάθος;

kostas234 31-01-24 06:37

καλημερα χρήστο
η μεγάλη εβδομάδα ειναι νηστεία (δεν ειναι αργία) οπότε την τρίτη και την πεμπτη πρέπει να ειναι κιτρινο το κελι γιατι ειναι αρτίδιο (ψωμι)

ChrisGT7 31-01-24 09:59

Καλημέρα Κώστα,

Άρα αυτό σημαίνει πως πρέπει να προστεθεί νέα στήλη στις νηστείες ΨΩΜΙ, αν καταλαβαίνω σωστά.

Επειδή είναι νέα δεδομένα αυτά, θα χρειαστώ χρόνο να προσαρμόσω τους τύπους.

Υπάρχει κάτι άλλο παρόμοιο που μπορεί να προκύψει;

kostas234 31-01-24 10:26

Όχι όπως το βλέπω μπορείς να αφήσεις και κάνα κελί ελεύθερο ώστε αν πρόκυψή τίποτα άλλο να μπορώ να το περάσω εγώ ?
Θέλεις να σου φτιάξω της αργίες και της νηστείες

ChrisGT7 31-01-24 16:37

Για σιγουριά γράψε μου τις αργίες, έτσι ώστε στο αρτίδιο όταν είναι αργία και Τρίτη/Πέμπτη, να γίνεται λευκό και όχι κίτρινο.

Θα φτιάξω μια στήλη Αργία, οπότε θα το ελέγχει από εκεί.

kostas234 31-01-24 19:53

1 Συνημμένο(α)
Χρήστο έφτιαξα ένα excel με της αργίες – Νηστείες
Στο 13ημερο του Αυγούστου κατά της ημέρες Τετάρτη και παρασκευή είναι νηστεία και δεν μπαίνει (ΟΧΙ) κρέας – αυγό -λάδι και φέτα αν μπορείς και γίνετε άσε και κάνα κελί επιπρόσθετο αν πρόκυψη τίποτα άλλο να μπορώ να το συμπληρώσω εγώ.

ChrisGT7 31-01-24 21:47

1 Συνημμένο(α)
Κώστα,

Δοκίμασε το συνημμένο αρχείο αν σε καλύπτει.

Δεν έβαλα στήλη για το ψάρι, γιατί ελέγχει τον πίνακα γευμάτων, οπότε το θεώρησα πλεονασμό.

Όπως αναφέρεις στο 13ήμερο του Αυγούστου έβαλα τύπο και στο λάδι να εμφανίζει Όχι, γιατί δεν υπήρχε.

Μετά τη 2η ημέρα Χριστουγέννων μπορείς να προσθέτεις κι άλλες αργίες/νηστείες.

Παρατήρησα πως μπορεί να υπάρχουν αργίες/νηστείες την ίδια ημερομηνία, όπου τις χρωματίζω για να επισημαίνονται και να ελέγχονται χειροκίνητα. Το πρόβλημα υπάρχει όταν έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά στα Όχι, όπως είναι η Μεγ. Τετάρτη με την Πρωτομαγιά (η πρώτη έχει αρτίδιο ενώ η δεύτερη δεν έχει). Σ' αυτήν την περίπτωση υπερισχύει η πρώτη στη λίστα.

kostas234 01-02-24 12:55

Χρήστο ευχαριστώ πολύ
Το ξεκινάω από δευτέρα και δεν πιστεύω να βρω κάτι άλλο
Ερώτηση στην καρτέλα ΕΧΠ 1 L2 και στης υπόλοιπες καρτέλες που μπαίνει η ημερομηνία η τελευταία όταν τελειώνει το 14ημερο η το 7ημερο πως μπορούμε να την περνάει αυτόματα από την συγκεντρωτική κατάσταση δηλαδή να διαβάζει από το Β6 έως Β19 την τελευταία ημερομηνία

ChrisGT7 01-02-24 13:00

Κώστα,

Αν στο L2 του ΕΧΠ - 2 γράψεις: =MAX('ΣΥΓΚΕΝΤΡ. ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ'!B6:B19), θα φέρνει πάντα τη μεγαλύτερη ημερομηνία εκείνου του εύρους.

Αυτό χρειάζεσαι, αν κατάλαβα σωστά;

kostas234 01-02-24 13:07

εισαι αρχοντας αυτο ηθελα θα το περασω και στης υπολοιπες καρτελες
ευχαριστω πολυυυυυυυυυυυυ

kostas234 03-02-24 20:22

1 Συνημμένο(α)
Χρήστο καλησπέρα
Κοιτούσα το excel και διαπίστωσα ότι έχει κελιά που ήταν κρυφά και έκανα διαγραφή των κελιών και από της τρεις καρτέλες (παραλαβών, χορηγήσεων , Αναλυτικός πίνακας) και έχει χαλάσει η σειρά από την καρτέλα γεύματα μπορείς να το φτιάξεις? Αλλά θέλω μελλοντικά αν χρησιμοποιηθούν αυτά τα είδη να μπορέσω να τα ξαναβάλω δηλ θα ήθελα από τα δεξιά από την στήλη ΑΑ και μετα να έχω 7 στήλες ώστε αν πρόκυψή κάτι να το βάλω ( τώρα να είναι κρυφές ) και να το βλέπουν και οι καρτέλες χορηγήσεων και αναλυτικός πίνακας

ChrisGT7 04-02-24 11:11

1 Συνημμένο(α)
Καλησπέρα Κώστα,

Δοκίμασε το συνημμένο αρχείο αν είναι εντάξει.

Ο Αναλυτικός πίνακας ελέγχει τα γεύματα και ο Παραλαβών και Χορηγήσεων ελέγχει αν είναι νηστεία/αργία και τα γεύματα.

Πρόσθεσα 7 στήλες, όπου μπορείς να κρύψεις τις ΑΒ:ΑΗ όταν δεν τις χρειάζεσαι.

kostas234 04-02-24 16:53

Χρήστο ωραίο το έφτιαξες μια διόρθωση η καρτέλα γεύματα θα συνεργάζεται μόνο με την καρτέλα χορηγήσεων μαζί με τα υπόλοιπα που έχεις φτιάξει στην καρτελα χορηγησεων το παραλαβών δεν χεριάζετε να έχει χρωματιστά κελιά όπως και ο αναλυτικός πίνακας

ChrisGT7 04-02-24 18:03

Αυτό διορθώνεται πολύ εύκολα, διαγράφοντας όλες τις μορφοποιήσεις από αυτά τα δύο φύλλα, επιλέγοντας τα παρακάτω στο κάθε φύλλο ξεχωριστά:

Μορφοποίηση υπό όλους > Απαλοιφή κανόνων > Κατάργηση κανόνων από ολόκληρο το φύλλο.

kostas234 04-02-24 19:59

Χρήστο για άλλη μια φορά ευχαριστώ πολύ
να εισαι πάντα καλά.

kostas234 06-03-24 17:09

1 Συνημμένο(α)
Χρήστο καλησπέρα
Έβαλα τα τρόφιμα σε σειρά όπως πάνε πρωί μεσημέρι βράδι.
Της αλλαγές που έκανα στο παραλαβών έγινε και στο χορηγήσεων - γεύματα και στο αναλυτικό πίνακα
Μπορείς όταν θα έχεις χρόνο να το φτιάξεις όπως το είχαμε φτιάξει πριν?

ChrisGT7 06-03-24 19:41

Καλησπέρα Κώστα,

Όλοι οι τύποι θα πρέπει να προσαρμοστούν από την αρχή λόγω της αλλαγής σειράς των τροφίμων. Όπως καταλαβαίνεις, αυτή η διαδικασία έχει αρκετή δουλίτσα.

Εσύ χρειάζεσαι τα φύλλα ΠΑΡΑΛΑΒΩΝ, ΧΟΡΗΓΗΣΕΩΝ και ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ ΠΙΝ να διαβάζουν από τα Γεύματα και να έχουν τα αντίστοιχα χρώματα;

kostas234 06-03-24 19:48

μονο το χορηγησεων να διαβαζει τα γευματα
το ecxel το αλλο που ειχαμε φτιαξει ειναι με το ονομα νηστειες

ChrisGT7 06-03-24 20:19

Οπότε αν καταλαβαίνω σωστά, θέλεις να προσαρμόσω τους τύπους για τα χρώματα στο ΧΟΡΗΓΗΣΕΩΝ λόγω αλλαγής της σειράς των τροφίμων και να μην κάνω κάτι στα ΠΑΡΑΛΑΒΩΝ και ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ ΠΙΝ;

kostas234 07-03-24 05:55

Ναι Χρήστο

ChrisGT7 07-03-24 22:47

1 Συνημμένο(α)
Κώστα,

Για δοκίμασε στο συνημμένο αρχείο στο ΧΟΡΗΓΗΣΕΩΝ αν είναι εντάξει τα χρώματα.

kostas234 08-03-24 05:11

Χρήστο ευχαριστώ πολύ
Μπορούμε να κάνουμε μόνο για το άρτος λευκός – άρτος ολικής – αρτιδιο
Δηλαδή τι θέλω να πω στην καρτέλα παραλαβών κάθε μέρα περνάω τη ψωμί θα χορηγήσω, εκεί που βάζω το νούμερο στην καρτέλα παραλαβών στην καρτέλα χορηγήσεων να το εμφανίζει με κίτρινα κουτάκια και να βάζω το νούμερο και εκεί. Πιστεύω είναι καλύτερα έτσι και για μελλοντικά αν αλλάξει κάτι ως προς την χορήγηση να μπορεί να τα παίρνει από την καρτέλα παραλαβών μονο για τον άρτος λευκός – άρτος ολικής – αρτιδιο

ChrisGT7 08-03-24 09:26

1 Συνημμένο(α)
Καλημέρα Κώστα,

Δοκίμασε το συνημμένο αρχείο αν είναι εντάξει με τα νέα δεδομένα.

Έχω συνδέσει τις τρίτες στήλες άρτων έτσι ώστε ό,τι γράφεις στο ΠΑΡΑΛΑΒΩΝ να εμφανίζεται στο ΧΟΡΗΓΗΣΕΩΝ.

Τους έβαλα επίσης και τα κίτρινα στο ΠΑΡΑΛΑΒΩΝ. Αν δεν τα θες, τα διαγράφεις όπως είχα αναφέρει παραπάνω.

kostas234 08-03-24 10:29

Χρήστο ωραίο
στο παραλαβών γίνεται να μην φαίνονται τα κίτρινα κουτάκια όπως και στο χορηγήσεων να μην φαίνονται γιατί τώρα θα βάζω τα νούμερα στο παραλαβών και θα τα δείχνει και στον χορηγήσεων

ChrisGT7 08-03-24 10:54

Όπως είχα αναφέρει και παραπάνω, για να σβήσεις όλα τα χρώματα των μορφοποιήσεων από ένα φύλλο, επιλέγεις:

Μορφοποίηση υπό όρους > Απαλοιφή κανόνων > Κατάργηση κανόνων από ολόκληρο το φύλλο.

Πάντως γράφοντας κάτι σ' αυτά τα κελιά, το κίτρινο χρώμα φεύγει αυτόματα και από το ΠΑΡΑΛΑΒΩΝ και από το ΧΟΡΗΓΗΣΕΩΝ.

kostas234 08-03-24 11:04

οκ το εφτιαξα
ευχαριστω πολυ !!!!!!!

kostas234 15-03-24 09:15

1 Συνημμένο(α)
Χρήστο καλημέρα
Μπορείς να περάσεις να παίρνει αυτόματα της αργίες σε κάθε καρτέλα σε αυτό το excel?

Η ώρα είναι 10:10.

Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.

Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.2