| Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα σας και καλό μήνα. Στο παρακάτω βιβλίο εξηγώ και μέσα τι χρειάζομαι, δεν ξέρω εάν μπορεί να επιτευχθεί. Σε νέα καταχώρηση αριθμού στην πρώτη κενή γραμμή της στήλης ΑΡΙΘΜΟΣ, θα ήθελα να έρχεται στην στήλη με τίτλο ΑΡΧΗ στην γραμμή της νέας καταχώρησης ο αριθμός της στήλης ΤΕΛΟΣ, εφόσον υπάρχει προηγούμενη καταχώρηση του αριθμού. Εάν θα μπορούσε κάποιος να βοηθήσει θα ήμουν υπόχρεος, γιατί η λίστα θα περιλαμβάνει συνολικά περίπου 3000 καταχωρήσεις. Εάν μπορεί να γίνει και χρειάζονται οι ακριβείς περιοχές θα ανεβάσω νέο βιβλίο. Ευχαριστώ |
|
| ||||
| ||||
|
Καλησπέρα και καλό μήνα Νίκο, Στο F4 δοκίμασε τη συνάρτηση =IF(D4="";"";IFERROR(LOOKUP(2;1/($D$3:D3=D4);$G$3:G3);"ΝΕΟ")) και σύρε την και στα υπόλοιπα κελιά της στήλης. Όπου εμφανίζεται ΝΕΟ, σημαίνει πως ο ΑΡΙΘΜΟΣ δεν υπάρχει στα προηγούμενα κελιά, οπότε εκεί θα πρέπει να πληκτρολογηθεί η νέα ΑΡΧΗ. Διαφορετικά φέρνει το πιο πρόσφατο ΤΕΛΟΣ του αριθμού. Θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και βοηθητική στήλη για τη συνάρτηση. Δες τι σε βολεύει καλύτερα.
__________________ Your Curiosity Will Be The Death Of You! |
|
| |||
| |||
|
Χρήστο σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια. Δουλεύει άψογα, τροποποίησα και το σφάλμα της iferror ώστε να μου δίνει ως αρχική καταχώρηση την τελευταία από την προηγούμενη χρονική περίοδο και βλέπω ότι δουλεύει σωστά. Καλή συνέχεια |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [Excel07] Επιλεκτική εύρεση και μεταφορά δεδομένων μεταξύ 2 Excel αρχείων | Menelaos | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 9 | 08-08-19 12:59 |
| [ Φόρμες ] επανάληψη τελευταίας καταχώρησης | ramnikos71 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 12-07-16 14:06 |
| [Συναρτήσεις] εύρεση σε λίστα και μεταφορά δεδομένων | Dietlosscoffee | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 23-10-14 19:50 |
| [Γενικά] Εύρεση τελευταίας καταχώρισης | jockey17 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 14 | 30-08-14 22:44 |
| [Γενικά] Εύρεση ίδιας καταχώρησης σε στήλη | canto | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 02-03-13 16:05 |
Η ώρα είναι 01:06.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο