| Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα σας και συγχαρητήρια για την καλη δουλειά! Εδώ και καιρό με απασχολεί το εξής: Σε μια στήλη, έχω ονόματα μηνών ολογράφως δηλ. Ιανουάριος, Φεβρουάριος κτλ. αλλά και Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου ..... ή ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ με ή χωρίς τόνους! Θέλω λοιπόν σε μια νέα στήλη, να αντιστοιχίσω τον αριθμό του καθενός απ αυτούς τους μήνες για να μπορέσω να περάσω στο επόμενο βήμα που είναι η δημιουργία ημερομηνίας συνδυάζοντας τους αριθμούς των μηνών και τους ήδη υπάρχοντες αριθμούς από κάποιες άλλες στήλες για ημέρα και έτος. Παρακαλώ τα φώτα σας! Ευχαριστώ Ελένη |
|
| ||||
| ||||
|
Καλημέρα Ελένη, Έστω ότι στη στήλη C περιέχει τους μήνες ολογράφως στις διάφορες μορφές τους όπως περίγραψες. Όρισε 2 ονόματα (Καρτέλα "Τύποι" > "Ορισμός ονόματος" 1ο όνομα: Κώδικας: Ονομα: MonthArray Αναφορά σε: ="---ΙΑΝΟΦΕΒΡΜΑΡΤΑΠΡΙΜΑΙΟΙΟΥΝΙΟΥΛΑΥΓΟΣΕΠΤΟΚΤΩΝΟΕΜΔΕΚΕ" Κώδικας: Ονομα: MonthText Αναφορά σε: =SUBSTITUTE(SUBSTITUTE(SUBSTITUTE(SUBSTITUTE(SUBSTITUTE(SUBSTITUTE(UPPER(LEFT(!$C1; 4));"Ώ";"Ω");"Ύ";"Υ");"Ί";"Ι");"Έ";"Ε");"Ϊ";"Ι");"Ά";"Α") όπου !$C1 = σχετική αναφορά για ολόκληρη τη στήλη C. Κώδικας: =IF(C1<>"";FIND(MonthText;MonthArray)/4;"") Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα σε όλους! Τάσο, σ ευχαριστώ πάρα πολύ για τη βοήθεια! Δούλεψε ακριβώς όπως το περίμενα! Μου έλυσες τα χέρια! Nα είσαι καλά κι εσύ και οι υπόλοιποι φίλοι του φόρουμ! Με εκτίμηση Ελένη |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [Συναρτήσεις] Ημερομηνία μετά από 6 μήνες | Xristos | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 22 | 16-03-21 11:20 |
| [ Φόρμες ] ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΗ ΤΙΜΗ | mgeorge | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 08-02-15 20:44 |
| [Συναρτήσεις] Ανάλυση ημερών σε μήνες και μέρες | thanosgr | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 11-03-14 10:31 |
| [ Ερωτήματα ] Αναγωγή και υπολογισμός μέρες σε μήνες και μήνες σε έτος | Dafnh0106 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 7 | 10-01-14 12:41 |
| [ Εκθέσεις ] Αθροίζοντας μήνες σε έκθεση | PanosPan | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 11-02-10 16:53 |
Η ώρα είναι 10:12.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο