| Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα, Περισσότερο είναι ένα σφάλμα που μου βγάζει το excel που δουλεύω. Κάνω sum στο Β1 για να πάρω το sum της στήλης Α και παίρνω όλη τη στήλη ξανά. Επίσης, όταν κάνω μια συνάρτηση παίρνοντας sum από άλλα φύλλα, η συνάρτηση μου βγάζει σφάλμα 'Εκχυσης. Μπορείτε να βοήθησετε; Ευχαριστώ. |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα Στην περιοχή b1:b9 έχεις βάλειs τον τύπο πίνακα {=A1:A9}. Σωστά συνεπώς επιστρέφονται οι τιμές των κελιών a1:a9 Τα κελιά b1:b9 (λόγω του τύπου) αποτελούν μπλοκ και δε μπορεί να μεταβληθούν μεμονωμένα. Διάλεξε την περιοχή b1:b9 και πάτησε Delete για να διαγραφεί ο τύπος πίνακα. Τώρα αν στο b1 βάλεις τον τύπο =SUM(a1:a9) θα πάρεις το σωστό άθροισμα. Λεπτομέρειες για τους τύπους πίνακα μπορούμε να βρούμε στο διαδίκτυο. |
|
| |||
| |||
|
Δεν το έχω κάνει εγώ. Άρχισα να δουλεύω σε ένα αρχείο που μου έδωσαν. Διαγράφω αυτό που λες αλλά δεν φεύγει... Είχα ψάξει για αυτό, αλλά δεν βρήκα κάτι. Θα ψάξω πάλι. Σε ευχαριστώ. |
|
| |||
| |||
|
Στο αρχείο που ανέβασες έφυγε.... Δες το συνημμένο Πρέπει να επιλέξεις όλη (ή μεγαλύτερη) την περιοχή που περιέχει τον τύπο πίνακα (έχει μορφή {= } ) και μετά να πατήσεις το Delete |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα και πάλι, Δεν βγάζω άκρη. Επισυνάπτω ένα άλλο excel. Θέλω στο Ε1 του φύλλου Δ να βγάλω το πηλικό από τα εξής κελιά: Φύλλο "Μ4_ΠΠΣ" το άθροισμα των κειλών με κίτρινο προς τα κίτρινα κελιά από το φύλλο "Μ1_ΠΑΝ". Μου βγάζει πάλι ΈΚΧΥΣΗ. Αν μπορείς να με βοηθήσεις... Ευχαριστώ και πάλι |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα Γράφεις: Θέλω στο Ε1 του φύλλου Δ να βγάλω το πηλικό από τα εξής κελιά: Φύλλο "Μ4_ΠΠΣ" το άθροισμα των κειλών με κίτρινο προς τα κίτρινα κελιά από το φύλλο "Μ1_ΠΑΝ". ------------------------------------------------------------------------------------------ Υποθέτω ότι το πηλίκο το θέλεις στο κελί e2 και όχι στο e1. Ο τύπος {=Μ4_ΠΠΣ!M70:M75/Μ1_ΠΑΝ!J20:J22}, που υπάρχει στο e2, είναι τύπος πίνακα. Το αναγνωρίζουμε εύκολα από το βασικό χαρακτηριστικό του (περικλείεται σε άγκιστρα) Επισημαίνω για να εγκλειστεί ένας τύπος σε άγκιστρα και να γίνει τύπος πίνακα απαιτείται μετά την πληκτρολόγησή του το πάτημα των πλήκτρων Ctrl+Shift+Enter. Διάλεξε το κελί e2 και πάτησε Delete για να απαλλαγείς από τον τύπο πίνακα. Βάλε στο e2 τον τύπο: =SUM(Μ4_ΠΠΣ!M70:M75)/SUM(Μ1_ΠΑΝ!J20:J22). Δες και το συνημμένο. |
|
| |||
| |||
|
Ουφ...! Το έκανα... Δεν έβλεπα καμία αγκύλη πουθενά. Ίσως επειδή δουλεύω με mac. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ! |
|
| |||
| |||
|
Να είσαι καλά και καλή συνέχεια!
|
|
| |||
| |||
|
Ευχαριστώ πολύ, και σε σένα!
|