Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| Εργαλεία Θεμάτων ![]() | Τρόποι εμφάνισης ![]() |
| |||
| |||
![]()
Καλημέρα Θα ήθελα την βοήθεια σας Δεν μπορώ να καταλάβω τι κάνω λάθος στην συνάρτηση. Θέλω το κελί Ε22 να παίρνει τιμές ανάλογα των επιλογών που γίνονται στην στήλη D Σας ευχαριστώ προκαταβολικά |
| |||
| |||
![]()
Καλημέρα Πολλές φορές τονίστηκε στο φόρουμ ότι τα συγχωνευμένα κελιά θα πρέπει να αποφεύγονται γιατί προκαλούν προβλήματα στους τύπους και τον κώδικα. Εσύ, βλέπω, τα χρησιμοποιείς συστηματικά!!! |
| |||
| |||
![]()
Φίλε μου το δοκίμασα και σε μη συγχωνευμένα κελιά αλλά και πάλι λάθος μου δίνει!
|
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα Χρήστο στο συνημμένο ο τύπος δεν επιστρέφει σφάλμα. Αυτό δε σημαίνει ότι η λογική του είναι σωστή και ότι επιστρέφει το επιθυμητό αποτέλεσμα (κάνε δοκιμές). Από ότι βλέπω ο τύπος εξετάζει τις τιμές 4 κελιών και επιστρέφει ένα αποτέλεσμα. Επειδή κάθε κελί παίρνει 2 τιμές, συνολικά έχουμε 2^4 = 16 περιπτώσεις . Θα πρέπει συνεπώς να καθορίσεις τους 16 συνδυασμούς τιμών και για κάθε συνδυασμό την επιστρεφόμενη τιμή. |
| |||
| |||
![]()
Βλέπω ότι δουλεύει Σε ευχαριστώ πολύ Γιώργο.
|
| |||
| |||
![]()
Καλησπερα. Οπως πολυ σωστα ειπε ο κ.Γιωργος οι 16 συνδιασμοι των 2 επιλογων σε καθε κελι ειναι αυτοι στο συνημμενο αρχειο. Δες λιγο μηπως αυτο σε βοηθησει. |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα Μερικές φορές η χρήση της συνάρτησης IF μπορεί να οδηγήσει σε πολύπλοκους τύπους. Τότε πρέπει να σκεφτούμε άλλες λύσεις. Στο συνημμένο παρουσιάζω μια λύση με τις συναρτήσεις MATCH και INDEX: 1) Δημιούργησα τις 16 περιπτώσεις. 2) Σε κάθε περίπτωση αντιστοίχισα την τιμή που θέλω. 3) Επιλέγοντας τιμές στην περιοχή D16:D20, ο απλός τύπος στο κελί L20, επιστρέφει την αντίστοιχη τιμή. |
| |||
| |||
![]()
Πολύ καλές ιδέες. Δημήτρη, Γιώργο σας ευχαριστώ πολύ και τους δυο.
|
| |||
| |||
![]()
Να είσαι καλά Χρήστο και καλή συνέχεια.
|
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Συναρτήσεις] Βοήθεια για συνάρτηση με μέσο όρο. | Dante80 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 14-06-20 13:54 |
[Συναρτήσεις] Βοήθεια με συνάρτηση | tonisgolf | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 11 | 19-05-16 19:22 |
[Συναρτήσεις] Βοήθεια για συνάρτηση | mengre | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 12 | 10-01-15 12:41 |
[Συναρτήσεις] Βοήθεια για συνάρτηση | gfevran | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 19-12-14 16:08 |
[Συναρτήσεις] Βοήθεια για μια συνάρτηση | KostasKJ7 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 31-01-12 11:14 |
Η ώρα είναι 18:29.