| Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Καλησπερα σε ολους θα ηθελα παρακαλω την πολυτιμη βοηθεια σας, εχω ενα αρχειο το οποιο κατα την διαδικασια "κατεβασματος" σε excel μου δινονται καποιες πληροφοριες σε μια γραμμη ...... (oπως παρακατω) f12 => invoice.135/31-05-2021/eurο 2.150,00/ikea ae (ειναι οι αγορες οπου εισαγονται σε ενα λογιστικο προγραμμα) σε ενα αλλο φυλλο (πινακας) εχω καταγραψει σε μια λιστα ολους τους προμηθευτες(ikea ae) απο g4 έως g160 θα ηθελα σε ενα διπλανο κελι πχ. l12 να μου δινει το αποτελεσμα ...... εαν υπαρχει μια λεξη στο κελι f12 οπου να περιλαμβανεται στην λιστα του φυλλου "πινακας" απο g4 έως g160 εμφανισε την στο κελι l12 σας ευχαριστω. |
|
| ||||
| ||||
|
Καλησπέρα και καλή εβδομάδα Κώστα, Αν δεν έχω καταλάβει σωστά, διόρθωσέ με (φύλλο "ΔΕΔΟΜΕΝΑ"): Χρειάζεσαι σε μια στήλη (στήλη R) να αθροίζονται οι αγορές (στήλη G) ανάλογα τον προμηθετή (στήλη L); Δηλαδή γράφοντας την επωνυμία του προμηθευτή κάπου, να έχεις άμεσα το σύνολο των αγορών του για το συγκεκριμένο διάστημα (01/01/21 - 31/01/21) βάσει των αιτιολογιών γραμμής από την αντίστοιχη καρτέλα του λογαριασμού λογιστικής;
__________________ Your Curiosity Will Be The Death Of You! |
|
| ||||
| ||||
|
Κώστα, Μελετώντας καλύτερα το αρχείο σου, πρέπει να μπέρδεψα το ζητούμενό σου. Έλεγξε τη συνάρτηση στα γαλάζια κελιά. Όπως φαίνεται, αυτός ο τρόπος αναζήτησης βάσει λεκτικών εγκυμονεί κινδύνους που οδηγούν σε λανθασμένα αποτελέσματα, όπως: - Αν η αιτιολογία γραμμής περιέχει περισσότερους από έναν προμηθευτές, τότε η συνάρτηση θα φέρει λάθος αποτέλεσμα. - Αν στην αιτιολογία γραμμής ένας προμηθευτής γραφεί με ελληνικό γράμμα, ενώ στο φύλλο ΠΙΝΑΚΑΣ ο προμηθευτής είναι με λατινικό, η συνάρτηση δε θα τον βρει. - Αν ο προμηθευτής είναι γραμμένος διαφορετικά από τον ΠΙΝΑΚΑ, τότε η συνάρτηση δε θα τον βρει. Στο αρχείο, όπως θα παρατηρήσεις, θα δεις τα εξής λάθη: 1. Ο SWISSEYEWEAR δεν υπάρχει στον ΠΙΝΑΚΑ μ' αυτή τη μορφή. 2. Στον ESSILOR έφερε λανθασμένο αποτέλεσμα (AMARANTO), γιατί στον ΠΙΝΑΚΑ υπάρχει διπλή φορά. Αν η αιτιολογία γραμμής πληκτρολογείται από χρήστη και δε δημιουργείται αυτόματα από τη γέφυρα του λογισμικού σας, τότε ο κίνδυνος αυξάνεται για περισσότερα λάθη.
|
| |||
| |||
|
Καλημερα σας ολα καλα και ναι ειναι αυτο που ηθελα αλλα, οταν κανω μεταφορα της συναρτησης (στο πρωτοτυπο εγγραφο) με τις απαραιτητες αλλαγες (αντι ονομα φυλλου ΠΙΝΑΚΑΣ -> VAT+ΧΩΡΑ) δεν λειτουργει {=INDEX(VAT+ΧΩΡΑ!G:G;SUM(--IF(ISNUMBER(SEARCH(PROMLIST;F1906));ROW(PROMLIST); 0)))} κατι δεν κανω καλα εγω το ξερω , αλλα τι ? ![]() * επισυναπτω και το πρωτοτυπο |
|
| |||
| |||
| Παράθεση:
Kαλημερα ChrisGT7 σε ευχαριστω πολυ για τον χρονο σου. |
|
| ||||
| ||||
|
Καλημέρα Κώστα, Δικιά μου αμέλεια που δεν το ανέφερα φαίνεται. Η συγκεκριμένη συνάρτηση είναι συνάρτηση-πίνακας και δε λειτουργεί πατώντας μόνο Enter αλλά πατώντας ταυτόχρονα Shift+Ctrl+Enter. Τα άγκιστρα στην αρχή και στο τέλος θα μπουν αυτόματα αν γίνει σωστά η παραπάνω διαδικασία.
|
| |||
| |||
|
ChrisGT7 συγνωμη που σε ζαλιζω κατι δεν κανω καλα μου φερνει αποτελεσμα 0 |
|
| |||
| |||
| Παράθεση:
Δικο μου το λαθος αφου το εχεις εξηγησει απο πριν εχει να κανει με τις διοφορετικες εγγραφες για τον ιδιο προμηθευτη και τις διπλες φορες που εμφανιζεται ειχες προνοησει. |
|
| |||
| |||
| ChrisGT7 Θελω να σε ευχαριστησω για τον χρονο που διαθεσες γιατι το οτι μου ελυσες το προβλημα δεν εχω λογια να σε ευχαριστησω, προσπαθησα να το εξηγησω οσο καλυτερα γινετε πραγμα που ελπιζω να το καταφερα και να μη σε κουρασα τοσο για να αντιληφθεις τι ηθελα, το αποτελεσμα ειναι ακριβως αυτό που ηθελα και οπως ειπα και παραπανω δεν εχω λογια να σε ευχαριστησω, ευχομαι καλη συνεχεια |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| Εργαλεία Θεμάτων | |
| Τρόποι εμφάνισης | |
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [VBA] Εύρεση μέσα σε λίστα με πληκτρολόγηση | parara | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 8 | 15-12-21 21:17 |
| [Γενικά] Data Validation - λίστα από άλλο φυλλο εργασίας | Βασίλης Καραχάλιος | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 29-05-21 12:20 |
| [Excel07] Θέση λέξης μέσα σε σύνολο λέξεων | George R | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 01-06-17 11:26 |
| [Συναρτήσεις] αναζητηση λεξεων μεσα απο λιστα | yianf | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 21-05-16 19:28 |
| [Γενικά] Αυτόματη επικόληση δεδομένων από λίστα σε άλλο φύλλο | xristos | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 08-07-14 17:22 |
Η ώρα είναι 22:04.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο