| Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα, Έχω φτιάξει ένα excel το οποίο θέλω να συμπληρωθεί από κάποιους. Στη μία στήλη έχω επιλογή Ναι/Όχι, οπότε να μπορεί ο άλλος να επιλέγει είτε ναι είτε όχι. Σε άλλη στήλη (D) έχω 4 επιλογές και θέλω ο άλλος να μπορεί να επιλέγει είτε ένα είτε και τις 4 επιλογές. Πως μπορώ να το κάνω; Επισυνάπτω ακριβώς το excel. Ευχαριστώ πολύ Αγγελική |
|
| ||||
| ||||
|
Καλησπέρα Αγγελική, Η αναδυόμενη λίστα στα κελιά έχει τη δυνατότητα μονάχα μίας επιλογής. Ίσως ένας "μπακάλικος" τρόπος είναι να δημιουργήσεις μια λίστα με όλους τους συνδυασμούς των τεσσάρων επιλογών της επικεφαλίδας της στήλης D. Ένας άλλος τρόπος είναι μέσω κώδικα VBA, όπου βάζοντας ένα κουμπάκι στο κελί επικεφαλίδας, να εμφανίζεται ένα πλαίσιο με όλες τις επιλογές, να διαλέγει ο χρήστης τις επιθυμητές και πατώντας ΟΚ να συμπληρώνεται το αντίστοιχο κελί της στήλης D. Θα σε βόλευε κάτι τέτοιο;
__________________ Your Curiosity Will Be The Death Of You! |
|
| |||
| |||
|
Νομίζω το δεύτερο θα με βόλευε καλύτερα. Μπορείς να με βοηθήσεις;
|
|
| ||||
| ||||
|
Αγγελική, Ελπίζω το συνημμένο αρχείο να σε βοηθήσει στο πρόβλημά σου. Η λίστα εμφανίζεται πατώντας το κουμπάκι Επιλογή. Δεν εμφανίζεται όταν: 1. Ο χρήστης έχει επιλέξει πάνω από ένα κελιά, π.χ. έχει μαρκάρει δύο κελιά. 2. Το επιλεγμένο κελί είναι στη γραμμή 1 (επικεφαλίδα) ή εκτός της στήλης D. Στη συνέχεια αφού διαλέξεις τις επιθυμητές επιλογές (ΛΙΣΤΕΣ και στήλη Α) και πατώντας OK, το τρέχον κελί συμπληρώνεται μ' αυτές τις επιλογές. Θεώρησα οι επιλογές να βρίσκονται η μία κάτω από την άλλη μέσα στο κελί. Αν δε βολεύει έτσι και πρέπει να διαχωρίζονται με σύμβολο (π.χ. κόμμα), εύκολα διορθώνεται στον κώδικα.
|
| |||
| |||
|
Χρήστο σε ευχαριστώ πολύ. Είναι εντάξει για μένα αλλά δεν νομίζω ότι θα είναι εύχρηστο στους φορείς που πρέπει να σταλεί για να συμπληρωθεί. Ιδανικά, θα ήθελα να μπορούν να επιλέγουν όπως το Ναι/Όχι ή να υπάρχουν κουτάκια, αλλά δεν ξέρω αν γίνεται. Σε ευχαριστώ όμως πολύ και πάλι. |
|
| ||||
| ||||
|
Μια ακόμα πιο απλή λύση είναι να κάνεις 4 ακόμα στήλες (όσες και οι επιλογές) και να βάζουν Χ εκεί που πρέπει.
|
| |||
| |||
|
Σωστό είναι αυτό μόνο που έχω πάνω από 80 δράσεις και θα είναι δύσχρηστος μετά ο πίνακας για μένα. Θα δω. Μπορεί να δοκιμάσω με κανά 2 φορείς αυτό που έστειλες.
|
|
| ||||
| ||||
|
Δες ακόμα μια προσπάθεια στο συνημμένο αρχείο. Αρχικά ενημερώνεις τις ΛΙΣΤΕΣ με τις τιμές που θα έχει η αναδυόμενη λίστα στα κελιά. Στη στήλη D επιλέγεις μία-μία τις επιθυμητές τιμές, οι οποίες χωρίζονται μεταξύ τους με κόμμα. Αν έχει επιλεγεί μια τιμή εκ παραδρομής, θα πρέπει να την επιλέξεις πάλι από τη λίστα για να διαγραφεί.
|
| |||
| |||
|
Τώρα το είδα! Ναι! Αυτό θέλω! :) Βλέπω πως έχεις δώσει όνομα προέλευσης =Epilogh, φαντάζομαι πως έδωσες στο φύλλο ΛΙΣΤΕΣ; Θέλω να δημιουργήσω ακόμα 2 τέτοιες επιλογές. Σε ευχαριστώ πολύ! |
|
| ||||
| ||||
|
Καλησπέρα Αγγελική, Μπορείς να δημιουργείς όσες λίστες χρειάζεσαι τη μία δίπλα στην άλλην, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα: 1) Στο φύλλο ΛΙΣΤΕΣ πρόσθεσε τόσες στήλες όσες και οι επιλογές σου και γράψε την κάθε υποεπιλογή τη μία κάτω από την άλλη χωρίς κενές γραμμές. 2) Φτιάξε τα εύρη κελιών με ονόματα που χρειάζεσαι, όπως η Epilogh, από τη Διαχείριση Ονομάτων στην καρτέλα Τύποι. 3) Στα νέα ονόματα αντέγραφε τη συνάρτηση =OFFSET(ΛΙΣΤΕΣ!$A$1;1;0;COUNTA(ΛΙΣΤΕΣ! $A:$A)-1;1) στο πεδίο Αναφορά σε αλλάζοντας μόνο το γράμμα στήλης. 4) Στο φύλλο δράσεων βάλε επικύρωση δεδομένων στις στήλες που θέλεις ο χρήστης να επιλέγει τις τιμές. 5) Στο παράθυρο της επικύρωσης τιμών, όταν επιλέξεις Λίστα για να γράψεις το εύρος στο πεδίο, πάτα F3 στο πεδίο για να επιλέξεις τα ονόματα που έφτιαξες παραπάνω. 6) Τέλος, στο κομμάτι του κώδικα ...Intersect(Target, Range("D:D"))... άλλαξε το εύρος D:D στις στήλες που θα περιέχουν την επικύρωση τιμών στο φύλλο δράσεων, π.χ.αν οι στήλες είναι οι D, M και Ν τότε γράψε: Intersect(Target, Range("D:D,M:N")) ή Intersect(Target, Range("D:D,M:M,N:N")).
__________________ Your Curiosity Will Be The Death Of You! Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ChrisGT7 : 21-01-21 στις 15:14. |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| Η δυνατότητα "Συνημμένο" στην Access | dimitrisp | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 11-12-18 00:01 |
| Δυνατότητα καθορισμού χρώματος γραμμών στήν έκθεση | γιώργοςΚ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 11-03-15 16:56 |
| [VBA] Προτροπή για ενημέρωση Πεδίου χωρίς δυνατότητα Παράκαμψης ! | Χρήστος | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 31-05-13 00:06 |
| Ενημέρωση Πεδίου από άλλο με δυνατότητα καταχώρησης νέας τιμής | Χρήστος | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 14-03-12 21:25 |
| [ Φόρμες ] Ξετσεκάρισμα επιλογής Ναί/Όχι | mgeorge | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 03-07-11 21:24 |
Η ώρα είναι 01:12.

Υβριδικός τρόπος