Ανανέωση ιστοσελίδας
ms-office.gr > Forum > Microsoft Excel > Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις > [Συναρτήσεις] Συγκριση στηλων με σειριακους και επιστροφη διαθεσιμων

Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 15-01-21, 23:28
Όνομα: Γιωργος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Προεπιλογή Συγκριση στηλων με σειριακους και επιστροφη διαθεσιμων

Γεια χαρα και παλι με μια νεα απορια. Εχω τρεις στηλες. Στην πρωτη εχω ημερομηνιες καταχωρησης. Στην δευτερη εχω σειριακους αριθμους προιοντων που ερχονται σε εμενα. στην τριτη εχω σειριακους αριθμους προιοντων που φευγουν απο εμενα. Πως μπορω σε μια τεταρτη λιστα να εχω μονο τους σειριακους των προιοντων που εχουν ερθει σε εμενα και εχουν μεινει? Εχω δει ενα σωρο μαθηματα με συγκριση στηλων αλλα κανενα δεν κανει αυτο που θελω, Σημειωτεον καποιοι σειριακοι μπορει να επαναληφθουν πολλες φορες στις στηλες. Εχω κανει μια προσπαθεια αλλα δεν λειτουργει σωστα. Οποιαδηποτε βοηθεια ευπροσδεκτη! Για λεπτομερειες επισυναπτω και παραδειγμα.
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: xls paradeigma.xls (37,0 KB, 9 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 16-01-21, 09:02
Το avatar του χρήστη ChrisGT7
Διαχειριστής
Όνομα: Χρήστος Ζώρζος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2016

Περιοχή: Κοντά σε ηφαίστειο...
Προεπιλογή

Καλημέρα Γιώργο,

Δοκίμασε την παρακάτω συνάρτηση στο G4:
=IF(E4="";"-";IF(ISERROR(MATCH(E4;F:F;0));E4;"-"))

Αν έχω καταλάβει καλά, χρειάζεσαι τους σειριακούς αριθμούς efg και klm να εμφανιστούν στη στήλη G, γιατί δεν έχουν φύγει.
Παλιά 16-01-21, 09:32

Προεπιλογή

Καλημερα και παλι!!! Θελω επισης και το opn να εμφανιζεται το οποιο ηρθε, εφυγε και ξαναηρθε αρα ειναι διαθεσιμο. Ο τυπος που μου εστειλες δεν το κανει αυτο.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 16-01-21, 10:36
Διαχειριστής

Προεπιλογή

Επομένως, στο παράδειγμά σου θέλεις να μην εμφανίζεται το πρώτο opn (G12) αλλά το τελευταίο.

Διατήρησε τους τύπους σου στη στήλη G, μιας και φέρνουν τους σωστούς κωδικούς και θα σου πρότεινα να βάλεις μορφοποίηση υπό όρους στη συγκεκριμένη στήλη, όπως παρακάτω:
1. Μάρκαρε τα κελιά της στήλης G για το εύρος που χρειάζεσαι.
2. Δημιούργησε νέο κανόνα μορφοποίησης με χρήση τύπων.
3. Γράψε τον τύπο: =IF(G4="";"";COUNTIF(G4:$G$65536;G4))>1
4. Στο χρώμα γραμματοσειράς επέλεξε το λευκό.

Μ' αυτόν τον τρόπο, όσοι σειριακοί αριθμοί εμφανίζονται περισσότερες από μία φορά, θα γίνονται λευκοί πλην του τελευταίου.

Αν χρειαστείς να τους επιλέγεις με φίλτρο στήλης, τότε μπορείς εύκολα να διαλέξεις το χρώμα Αυτόματο να βλέπεις τους μοναδικούς σειριακούς αριθμούς στη στήλη G.
Παλιά 16-01-21, 19:10

Προεπιλογή

Και παλι σε ευχαριστω για τις αμεσες απαντησεις. Χωρις conditional formatting δηλαδη δεν μπορουμε να βγαλουμε ακρη με τους τυπους? Επειδη δε βολευει και πολυ...οπως σου ειπα και στο προηγουμενο post αυτα τα φτιαχνω για ατομα με ελαχιστες γνωσεις....
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 16-01-21, 20:05

Προεπιλογή

Τελικα μετα απο περισσοτερο σπαζοκεφαλιασμα και μερικα ακομα μαθηματα καταφερα να βγαλω ακρη με μια array formula. Κρατησα τον τυπο που ειχα στη στηλη G και προσθεσα την array formula στη στηλη H. Η παγιδα της array formula ειναι οτι πρεπει στη δηλωση της περιοχης που θελουμε να λαβουμε τις μοναδικες τιμες της στηλης G, το heading της περιοχης αυτης πρεπει να ειναι ενα κελι απο πανω. Αν θελουμε δηλαδη η λιστα να ξεκιναει απο το Η2 το heading που θα δηλωσουμε πρεπει να ειναι στο H1. Τραβωντας τη φορμουλα προς τα κατω θα μας δωσει τα αποτελεσματα που ζηταμε ενω οταν φτασει σε σημειο που δεν βρισκει αλλες μοναδικες τιμες μας επιστρεφει ενα μηδενικο. Επισης για να γινει η formula array formula πρεπει να εισαχθει με πατημενα τα Ctrl+Shift+Enter.
Ελπιζω να βοηθηθει και καποιος αλλος απο αυτο.
Και παλι ευχαριστω!

Ο τυπος στο Η4 κελι ειναι

=IFERROR(INDEX($G$4:G22;MATCH(0;COUNTIF($H$2:$H2;$ G$4:G22);0));"")

Αν για καποιο λογο δε θελουμε ουτε το μηδενικο τοτε προσθετουμε μια IF οποτε η φορμουλα θα γινει

=IF((IFERROR(INDEX($J$3:J30;MATCH(0;COUNTIF($I$2:$ I2;$J$3:J30);0));""))=0;"";((IFERROR(INDEX($J$3:J3 0;MATCH(0;COUNTIF($I$2:$I2;$J$3:J30);0));""))))

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Rodokanator : 16-01-21 στις 20:47.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 16-01-21, 23:26
Διαχειριστής

Προεπιλογή

Για δοκίμασε μια πιο απλή συνάρτηση στο Η4 να δεις αν σε βολεύει:
=IF(OR(G4="";COUNTIF(G4:$G$65536;G4)>1);"";G4)

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
[Γενικά] Σύγκριση και Ταξινόμηση στηλών kolliop Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 5 30-03-20 23:03
[Γενικά] Σύγκριση 2 στηλών panagd Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 1 30-03-20 20:52
[Συναρτήσεις] σύγκριση στηλών krokata Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 4 19-08-16 10:23
[VBA] Σύγκριση Στηλών Spirosgr Excel samples - Χρήσιμα αρχεία & παραδείγματα 1 08-08-16 09:30
[Συναρτήσεις] Σύγκριση τιμών και επιστροφή αποτελέσματος Free_Ghost Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 13 02-03-12 11:04

Η ώρα είναι 20:52.