![]() |
Αυτοματη συμπληρωση textbox συμφωνα με 2 combobox 1 Συνημμένο(α) Έχω το εξης ερωτημα. Εχω 5 στηλες. Στη στηλη ΚΑΕ εχω το πρωτο μερος ενος κωδικου. Στις στηλες ΚΑΕ 01 και ΚΑΕ 02 έχω το δευτερο μερος του κωδικου. Θελω συμφωνα με ένα combobox να αλλαζουν οι διαθεσιμες επιλογες του δευτερου combobox και να μου επιστρεφει στο textbox την περιγραφη που αντιστοιχει στο συνδιασμο των δυο combobox. Επισης οταν αλλαζω το πρωτο combobox το δευτερο να καθαριζει. Έχω καταφερει να συνδεσω τα δυο combobox αλλα ως εκει. Οποιαδηποτε βοηθεια ευπροσδεκτη! |
1 Συνημμένο(α) Καλησπέρα Γιώργο, Δες αν σε καλύπτει το συνημμένο αρχείο. |
1 Συνημμένο(α) Ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση!!! Για να το παω ενα βημα πιο περα υπαρχει η δυνατοτητα να δειξω στο userform ενα πινακα που να εχει σαν τιτλο το συνολικο κωδικο και απο κατω πεντε στηλες με δεδομενα και θα βρίσκεται σε άλλο sheet? Ενας πίνακας για κάθε κωδικό που θα βρίσκεται κάτω απο την περιγραφη, κατι σαν αυτο του παραδειγματος που επισυναπτω. |
1 Συνημμένο(α) Γιώργο, Ελπίζω να κατάλαβα σωστά το ζητούμενό σου και το συνημμένο αρχείο να σε διευκολύνει. |
Μενω αναυδος ειναι ακριβως αυτο που προσπαθουσα να φτιαξω!!! Ερωτηση πρωτη: Πινακες με δεδομενα μπορω να βαλω μονο τον ενα διπλα στον αλλο ή μπορω και τον ενα κατω απο τον αλλο? Ερωτηση δευτερη: μπορω μεσα απο το userform να κανω αλλαγες στους πινακες των δεδομενων??? Σε ζαλιζω το ξερω αλλα προσπαθω να το φτιαξω εδω και αρκετο καιρο και ειχα αρχισει να απελπιζομαι! |
Απάντηση Πρώτη: Ναι μπορείς. Aπλά θεώρησα ότι είναι πιο εύκολο να κάνεις αναζήτηση και καταχώρηση όταν βρίσκονται ο ένας δίπλα στον άλλον παρά ο ένας κάτω από τον άλλον (πολλές γραμμές και κύλιση προς τα κάτω). Θα πρέπει να τροποποιηθεί αντίστοιχα και ο κώδικας στη φόρμα. Απάντηση Δεύτερη: Ναι μπορείς. Μια ιδέα είναι κάνοντας κλικ πάνω στο listbox, να ανοίγει νέα φόρμα που θα έχει συμπληρωμένα τα πεδία της εγγραφής και αφού τα τροποποιήσεις, πατώντας ΟΚ να αποθηκεύονται στον αντίστοιχο πίνακα. Δε γίνεται όμως αρκετά πολύπλοκο έτσι, όταν έχεις την απλότητα του Excel στην καταχώρηση μέσα από τους πίνακες απευθείας στα φύλλα εργασίας; |
Ναι δεν εχεις αδικο σε αυτο....δυο τελευταιες ερωτησεις και θα σε αφησω ησυχο:wink: Ερωτηση πρωτη: τι θα πρεπει να αλλαξω στο κωδικα για να προσθεσω και αλλα ΚΑΕ και στηλες με details Ερωτηση δευτερη: παρατηρω οτι ενω προβαλεται ο πινακας δεν εχει μορφοποιηση (χρωματα, γραμμες). Υπαρχει τροπος να φαινονται αυτα? |
Καλησπέρα Γιώργο, Ούτε με ζαλίζεις ούτε με κουράζεις! :) Γι' αυτό είμαστε εδώ, να λύνουμε όσες περισσότερες απορίες μπορούμε! Απάντηση Πρώτη:
Απάντηση Δεύτερη: Δυστυχώς όχι. Το listbox δεν είναι τόσο ευέλικτο στις μορφοποιήσεις, απ' όσο έχω καταλάβει. Αν αντιμετωπίσεις κάποιο πρόβλημα στα παραπάνω, μπορείς να ανεβάσεις το αρχείο για τυχόν διορθώσεις/απορίες. |
Με τις τελευταιες εξηγησεις πιστευω οτι καταλαβα αρκετα και καταφερα να προσθεσω περισσοτερα στοιχεια με επιτυχια. Ευχαριστω παρα παρα πολυ!!! Αφου λοιπον δεν ζαλιζω συνεχιζω τις ερωτησεις:ohmy::ohmy::ohmy: Ερωτηση πρωτη: τι θα πρεπει να αλλαξω αν θελω να αλλαξω τον αριθμο στηλων στους πινακες του DATA που απεικονιζει το listbox? Υποθετω ειναι το σημειο στον κωδικα MyCell.Column + 4?? Ερωτηση δευτερη: μπορω να προσθεσω hyperlink στη φορμα ωστε να μπορω με καποιο τροπο να μεταφερομαι απο το userform στο σημειο του DATA που βρισκεται ο πινακας που παρακολουθω εκεινη τη στιγμη? Ερωτηση τριτη: αν δωσω σε καθε πινακα ενα μεγιστο αριθμο γραμμων π.χ. 30 (για το DATA μιλαω) πως θα πρεπει να διαμορφωσω το κωδικα ωστε να κανει αναζητηση στο DATA εκτος απο τη πρωτη γραμμη που ψαχνει τωρα για το συνδιασμο που θελω? Ρωταω γιατι οι πινακες που θα μπουνε ειναι περα απο την οριζοντια χωρητικοτητα του φυλλου του excel. |
1 Συνημμένο(α) Απάντηση Πρώτη: Ναι σωστά. Το πλάτος του πίνακα είναι από τη στήλη του MyCell συν τέσσερις στήλες ακόμα. Οπότε αυξάνεις το 4 κατά το επιθυμητό νούμερο μείον 1. Επίσης θα πρέπει να αλλάξεις την ιδιότητα ColumnCount του listbox στο πραγματικό νούμερο στηλών που χρειάζεσαι. Τώρα είναι 5. Απάντηση Δεύτερη: Δες το συνημμένο αρχείο αν σε βολεύει, όπου χρησιμοποιώ κουμπί για να σε μεταφέρει στην επικεφαλίδα του πίνακα που ψάχνεις. Απάντηση Τρίτη: Θα χρειαστείς περισσότερες στήλες από τις 16384 που διαθέτουν τα φύλλα εργασίας;;; ΟΚ. Αν θεωρήσουμε πως ο ΚΑΕ δεν πρόκειται να υπάρξει πουθενά αλλού παρά μόνο στις επικεφαλίδες των πινάκων, δοκίμασε να αντικαταστήσεις το Rows("1:1") με το Cells και ολόκληρη τη γραμμή LsBx.RowSource = "ΔΕΔΟΜΕΝΑ!" &..... με την παρακάτω γραμμή κώδικα: LsBx.RowSource = "ΔΕΔΟΜΕΝΑ!" & MyCell.Offset(1, 0).Address & ":" & .Cells(MyCell.Row + 30, MyCell.Column + 4).End(xlUp).Address Πάντως θα σου πρότεινα κάτι πολύ πιο απλό, που ίσως να σε διευκολύνει περισσότερο στην καταχώρηση:
|
Σιγουρα η απλοτητα ειναι το καλυτερο αλλα αυτοι που θα χρησιμοποιουν το αρχειο περα απο κλικ δυσκολευονται....οποτε σπαω το κεφαλι μου και το δικο σου για να κανω δουλεια. Το κουμπακι της μεταφορας ειναι αψογο απλα. Υπαρχει τροπος ο πινακας που θα επιλεγουμε να ειναι στο τερμα αριστερα και πανω κελι ενω ταυτοχρονα θα κλεινει το userform? Επισης απλα Cells θα βαλω αντι για Rows(1:1) ή Cells(1:1)? Αν γινει και αυτο τοτε θα με εχεις ξεφορτωθει για τα καλα! Η βοηθεια σου ειναι ανεκτιμητη! Και παλι ευχαριστω! |
Λογικά πρέπει να εννοείς το κελί κάτω από τα κελιά Number. Αν ναι, τότε αντικατέστησε τη γραμμή .Rows("1:1").Find(CmbKAE.Text & " " & CmbKAE12.Text).Activate με την .Rows("1:1").Find(CmbKAE.Text & " " & CmbKAE12.Text).Offset(2,0).Activate και πρόσθεσε από κάτω της τη φράση Unload Me. Απλά Cells, όπου χρειαζόμαστε η αναζήτηση να γίνει σε όλα τα κελιά του φύλλου. |
Εννοω ο πινακας στον οποιο θα μεταφερομαστε να ειναι τερμα πανω αριστερα σαν να ξεκιναει η σελιδα απο εκει. Οχι να μεταφερεται ο πινακας, η οθονη να κινειται ετσι σαν να ξεκιναει απο εκει η σελιδα.....δεν ξερω αν το περιγραφω σωστα.....:036: |
Το παρακάτω κομμάτι του κώδικα Κώδικας: With Worksheets("ΔΕΔΟΜΕΝΑ")Κώδικας: With Worksheets("ΔΕΔΟΜΕΝΑ") |
1 Συνημμένο(α) Αλλαξα το Rows(1:1) με Cells και τη γραμμη που μου ειπες και τωρα μου βγαζει σφαλμα. Εκανα κατι λαθος? επισυναπτω και μια εικονα του σφαλματος. Νομιζω οτι δεν αναγνωριζει το Cells.... |
Κάτω από το End IF της φωτογραφίας, αντικατέστησε τις τέσσερις γραμμές με τα παρακάτω: Κώδικας: With Worksheets("DATA") |
Ολα δουλευουν στην εντελεια!!! Και παλι ευχαριστω η βοηθεια σου ηταν καθοριστικη! :metalo::metalo::metalo::metalo::metalo::metalo: |
1 Συνημμένο(α) Επανερχομαι στο θεμα με νεες ερωτησεις. Επειδη οι διαθεσιμοι κωδικοι ειναι πολλοι και ειναι τρελο να κατσω να τους φτιαξω ολους σκεφτηκα το εξης: υπαρχει τροπος να εχω το προσχεδιο ενος πινακα στο φυλλο DATA και αν ο πινακας με το συνδιασμο που ψαχνω δεν υπαρχει να υπαρχει κουμπι που αντιγραφοντας τον πινακα "μητρα" να τον δημιουργει δινοντας του τον κωδικο που εχω επιλεξει στα δυο combo boxes? Σκεφτηκα καθε πινακας να εχει καθετη διασταση 100 γραμμες και το προγραμμα να ψαχνει απο το κατω μερος του φυλλου ωστε οταν θα περισσευουν για παραδειγμα 90 γραμμες να τον δημιουργει σε ενα νεο φυλλο. |
Καλησπέρα Γιώργο, Θεωρητικά γίνεται. Δηλαδή να έχεις πολλούς πίνακες από 100 γραμμές ο καθένας, ο ένας κάτω από τον άλλον και όταν πλησιάζει το τέλους του φύλλου να δημιουργείται νέο. Πρακτικά όμως δημιουργούνται σημαντικές δυσκολίες κατά την εφαρμογή αυτής της ιδέας, όπως: 1. Μεγάλη καθυστέρηση στο άνοιγμα του αρχείου με το πέρασμα του χρόνου, γιατί προστίθενται νέοι πίνακες ΚΑΕ. 2. Αυξημένος όγκος αρχείου, διότι δεσμεύεται σταθερός αριθμός γραμμών (π.χ. 100). Αν ένας ΚΑΕ έχει π.χ. 1 κίνηση, γιατί να δεσμευτούν 100 γραμμές; 3. Πάρα πολλά κελιά που περιέχουν συναρτήσεις με αποτέλεσμα μεγάλη δέσμευση πόρων υπολογιστή στον υπολογισμό τους και προφανώς αρκετή καθυστέρηση στην αναζήτηση. Επανέρχομαι πάλι στην σχετικά απλή πρόταση που σου κάνει. Δηλαδή: Καταχώρηση όλων των κινήσεων σε έναν πίνακα με φίλτρο. Το φίλτρο παρέχει αμεσότερη, γρηγορότερη και ευκολότερη αναζήτηση παλαιότερων εγγραφών (κλικ στο βελάκι, πληκτρολόγηση ένα κομμάτι αυτού που αναζητάς και ΟΚ). Σε άλλο φύλλο θα υπάρχει μονάχα ένας πίνακας, όπου βάζοντας τον επιθυμητό ΚΑΕ, θα φιλτράρει όλες τις εγγραφές και θα φέρνει αυτές του συγκεκριμένου ΚΑΕ. Επίσης, εύκολα μπορούν να προυπάρχουν όλοι οι συνδυασμοί των ΚΑΕ σε μια στήλη (10.112 σύμφωνα με το αρχείο σου) και σε μια διπλανή να προσθέτεις την περιγραφή του όταν προκύπτει. Ευχαρίστως να φτιάξω ένα δείγμα να το δείξεις στους συναδέλφους σου για μια δοκιμή. Αν όμως προτιμάς την πρώτη λύση με τις δυσκολίες που ανέφερα, τότε επενεξετάζουμε το θέμα. |
Καταλαβαινω απολυτα το σκεπτικο σου και το εχω εξηγησει και εγω αλλα δυστυχως λογω ελλειψης γνωσεων και ευχερειας χρησης του excel μου ζητουν παραθυρικο περιβαλλον και για αυτο ταλαιπωριεμαι και ταλαιπωρω και αλλους. Οποτε παμε για τη δυσκολη επιλογη. Θα ηθελα ομως να δω και την πιο απλη επιλογη μηπως και μπορεσω να τους πεισω για τα πλεονεκτηματα της. Και παλι ευχαριστω και υγνωμη για την ταλαιπωρια!!! |
1 Συνημμένο(α) Καλησπέρα Γιώργο, Δοκίμασε την πρότασή μου στο συνημμένο αρχείο ελπίζοντας να σας καλύψει. Φύλλο ΚΑΕ Περιέχει όλους τους κωδικούς ΚΑΕ. Απλά αλλάζεις τις περιγραφές, όταν θέλεις να καταχωρήσεις κάποιον. Αν υπάρχουν συγκεντρωμένοι σε κάποιο αρχείο, τότε πολύ εύκολα μπορούν να περάσουν κι εδώ. Φύλλο ΚΙΝΗΣΕΙΣ Εδώ καταχωρούνται όλες οι κινήσεις των ΚΑΕ. Αν πληκτρολογήσεις κάποιον ΚΑΕ στη στήλη Α που δεν υπάρχει στο φύλλο ΚΑΕ, τότε εμφανίζεται αντίστοιχο μήνυμα. Με το φίλτρο (βελάκι σε κάθε στήλη) αναζητάς, ταξινομείς ό,τι χρειάζεσαι. Πολύ εύκολα μαθαίνεται ο χειρισμός του. Μείωσα τη δεύτερη στήλη του S/N θεωρώντας ότι μια εγγραφή αναφέρεται σε μοναδικό S/N. Η στήλη + αφορά τις εισαγωγές και η στήλη - τις εξαγωγές. Φύλλο ΚΑΡΤΕΛΑ Πληκτρολογώντας στο C2 τον κωδικό ΚΑΕ, εμφανίζονται η περιγραφή του (αν υπάρχει φυσικά στο φύλλο ΚΑΕ) και φυσικά όλες οι κινήσεις από το φύλλο ΚΙΝΗΣΕΙΣ που τον αφορούν, ταξινομημένες με την ημερομηνία με αύξουσα σειρά ανεξαρτήτα πως έχουν καταχωρηθεί στις κινήσεις. Στα Διαθέσιμα S/N εμφανίζονται όλα τα S/N όπου το άθροισμα των εισαγωγών είναι μεγαλύτερο των εξαγωγών. Αν είναι μηδέν ή αρνητικό (κακώς αν είναι αρνητικό...), τότε δεν υπάρχει στη στήλη. Και όπως είχα αναφέρει, όντως με τις συναρτήσεις INDEX στην ΚΑΡΤΕΛΑ για 500 γραμμές πίνακα, η καθυστέρηση ήταν αρκετά σημαντική στην πληκτρολόγηση και εμφάνιση των αποτελεσμάτων και γι' αυτό τον μείωσα στις 100 γραμμές. Σκέψου τι θα γίνει στις τόσες γραμμές που επιθυμείτε... Αφαίρεσα τελείως τις συναρτήσεις, γιατί πλέον ο κώδικας υπολογίζει τα διαθέσιμα ΚΑΕ. Οπότε ο πίνακας μπορεί να αυξηθεί χωρίς καθυστερήσεις πλέον με λίγη τροποποίηση στα εύρη. |
Πολυ καλη δουλεια! Πολυ ευχρηστο και παρα πολυ ελαφρυ και γρηγορο! Ελπιζω να το χρησιμοποιησουν! Εμενα παντως με καλυπτει!!! Και παλι ευχαριστω! |
Για καλη μας τυχη το αρχειο εγινε δεκτο απο ολους!!! Μια ερωτηση μονο. Υπαρχει τροπος να βαζω καποι hyperlinks στη στηλη ΜΕΤΑΦΟΡΑ τα οποια θα δουλευουν και στο φυλλο ΚΑΡΤΕΛΑ? Γιατι οταν το βαλω στο φυλλο ΚΙΝΗΣΕΙΣ δουλευει αλλα δεν δουλευει στο συγκεντρωτικο του φυλλου ΚΑΡΤΕΛΑ. |
Χαίρομαι που σας άρεσε και ελπίζω να σας διευκολύνει στην καθημερινότητά σας! :) Για τη λειτουργία των υπερσυνδέσμων στην ΚΑΡΤΕΛΑ, δοκίμασε τα εξής: 1. Αντικατέστησε το xlPasteValues με το xlPasteAllExceptBorders 2. Ακριβώς κάτω από το πρώτο End With πρόσθεσε το παρακάτω κομμάτι κώδικα: Κώδικας: With [B6:G105].Interior |
Όλα δουλεύουν τέλεια! Τελευταία ενόχληση! Μπορούμε να βάλουμε στο φύλλο ΚΑΡΤΕΛΑ ένα refresh ώστε όταν κάνω μια αλλαγή στο φύλλο ΚΙΝΗΣΕΙΣ και ξαναγυρναω στο φύλλο ΚΑΡΤΕΛΑ να μη χρειάζεται να πληκτρολογώ ξανά όλο το κωδικό? |
Αν πατήσεις F2 στο κελί C2 και μετά Enter είναι σαν να τον πληκτρολόγησες από την αρχή και θα αλλάξουν όλα. Αυτό βολεύει ή προτιμάς κουμπί; |
Οπως ξαναεχω πει δεν ειναι για εμενα.....οποτε ενα κουμπι θα εκανε τα πραγματα τελεια!!! |
1 Συνημμένο(α) Σε καταλαβαίνω απόλυτα! Ελπίζω να τους αρέσει το χρώμα του κουμπιού! :) |
:dft010::dft010::dft010: Πολυ καλο σε ευχαριστω πιστευω οτι καλυψαμε τα παντα!!!! |
Καλησπέρα Γιώργο, Χαίρομαι που όλα βαίνουν καλώς! :) Μια μικρή λεπτομέρεια που ίσως να σας χρειαστεί στο μέλλον είναι η ανάλυση της ποσότητας ανά S/N, δηλαδή δίπλα από κάθε διαθέσιμο S/N να υπάρχει και η αντίστοιχη ποσότητα. Θα μπορείτε έτσι να βλέπετε και τα αρνητικά. Δείτε αν χρειάζεστε κάτι τέτοιο και με ενημερώνεις. |
Υπαρχει τροπος να αναθεσω μια περιοχη κελιων στη σελιδα ΚΑΡΤΕΛΑ και οταν κλικαρω καποιο hyperlink να ανοιγει στην περιοχη αυτη μεσα το pdf που εχω συνδεσει στο hyperlink? Δεν τελειωνουν οι ερωτησεις..... |
Καλημέρα Γιώργο, Εννοείς ανάλογα το είδος που υπάρχει στην καρτέλα να αλλάζει και ο υπερσύνδεσμος ώστε να μπορείς να ανοίξεις το pdf; Δε νομίζω ότι μπορείς να ανοίξεις ένα pdf μέσα σ' ένα κελί παρά μόνο σε ξεχωριστό παράθυρο και να υπάρχει εγκατεστημένο αντίστοιχο πρόγραμμα ανάγνωσης pdf. Εναλλακτικά θα μπορούσε να είναι σε μορφή φωτογραφίας και να μπει ως φόντο σε σχόλιο. |
1 Συνημμένο(α) Μεχρι τωρα ολα πηγαιναν καλα αλλα προεκυψε νεα απορια. Εχω προσθεσει μια νεα σελιδα στο workbook στο οποιο εχω δεδομενα για το ιστορικο των serial numbers, καθως και μια νεα στηλη με ολα τα serial numbers που εχουν περασει απο την αποθηκη. Η λογικη καταχορυσης ειναι οπως και στην καταχωρηση των ΚΑΕ. Υπαρχει τροπος π.χ. κλικαροντας σε ενα απο τα serial numbers στη λιστα των συνολικων s/n να παιρνω ενα ιστορικο των κινησεων για παραδειγμα στη σελιδα καρτελα σε ενα νεο πινακα? |
Καλησπέρα Γιώργο, Η στήλη με όλα τα S/N πώς θα συμπληρώνεται; Από το χρήστη χειροκίνητα ή πρέπει να υπάρχει ένα κουμπί που θα φέρνει όλα τα S/N από τα δύο φύλλα κινήσεων ή μόνο από το ένα φύλλο; Σου υπενθυμίζω ότι για όλες αυτές τις λειτουργίες υπάρχει το φιλικό προς το χρήστη φίλτρο. Με μια εκπαίδευση των 5 λεπτών ο οποιοσδήποτε χρήστης Excel μπορεί να κάνει τις συγκεκριμένες εργασίες πολύ γρήγορα, ίσως με ένα ή δύο κλικ παραπάνω. Για 'σενα το λέω για να μην παιδεύεσαι... |
Βασικα σκεπτομουν η λιστα ΣΥΝΟΛΙΚΑ S/N να γεμιζει απο τη στηλη S/N με unique εγγραφες και χωρις κενα κελια και κλικαρωντας ενα απο αυτα να γεμιζει τον πινακα δεξια με δεδομενα απο τη σελιδα KINHSEIS S/N. Γινεται κατι τετοιο? Προσωπικα το φυλλο το δουλευω και οπως ειναι αλλα οπως εχω ξαναπει δυστυχως δεν ειναι για εμενα... |
1 Συνημμένο(α) Ναι, φυσικά και γίνεται! Δοκίμασε το συνημμένο αρχείο αν σε καλύπτει. Πατώντας το κουμπί Εύρεση Όλα, στη στήλη S/N (Όλα) εμφανίζονται οι μοναδικές τιμές της S/N από το φύλλο KINHSEIS. Επέλεξα το σωστό φύλλο; Με διπλό κλικ πάνω σ' ένα S/N εμφανίζονται οι κινήσεις από το φύλλο S.N. που το αφορούν. |
Και οπως παντα εδωσες ρεστα!!!! Μονο μια παρατηρηση θα ηθελα να εμφανιζονται τα serial numbers που εχουν να κανουν με το ΚΑΕ που ειναι επιλεγμενο και οχι ολα ανεξαρτητως ΚΑΕ. |
Όταν λες "το ΚΑΕ που είναι επιλεγμένο", εννοείς το ΚΑΕ που είναι στην καρτέλα εκείνη τη στιγμή; |
Ακριβως να εμφανιζονται τα serial numbers που υπαγονται στο ΚΑΕ που ειναι στην καρτελα εκεινη τη στιγμη |
1 Συνημμένο(α) Καλημέρα Γιώργο, Κατάλαβα λάθος πριν και έφερνα όλα τα S/N. Για δοκίμασε τώρα το συνημμένο αρχείο να δεις αν σε καλύπτει. Θεωρώ ότι το κουμπί Εύρεση Όλα ήταν περιττό και το έσβησα. Πατώντας τώρα την ΑΝΑΝΕΩΣΗ συμπληρώνονται και οι δύο στήλες: Τα Διαθέσιμα είναι όσα S/N που έχουν θετικό υπόλοιπο και τα Κινηθέντα είναι όλα τα S/N (μοναδικές τιμές) που υπάρχουν στην καρτέλα του εμφανιζόμενου ΚΑΕ. Με απλό κλικ ή περιήγηση με τα βελάκια στο εύρος Κ6:Κ105, η δεξιά καρτέλα για τα S/N συμπληρώνεται αυτόματα με τις κινήσεις από το φύλλο S.N. που αφορούν το συγκεκριμένο S/N. |
| Η ώρα είναι 06:28. |
Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.