Forum

Forum (https://www.ms-office.gr/forum/)
-   Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις (https://www.ms-office.gr/forum/excel-erotiseis-apantiseis/)
-   -   [VBA] Αυτοματη συμπληρωση textbox συμφωνα με 2 combobox (https://www.ms-office.gr/forum/excel-erotiseis-apantiseis/5771-aytomati-symplirosi-textbox-symfona-me-2-combobox.html)

Rodokanator 09-02-21 21:58

Υπαρχει τροπος να αναθεσω μια περιοχη κελιων στη σελιδα ΚΑΡΤΕΛΑ και οταν κλικαρω καποιο hyperlink να ανοιγει στην περιοχη αυτη μεσα το pdf που εχω συνδεσει στο hyperlink? Δεν τελειωνουν οι ερωτησεις.....

ChrisGT7 10-02-21 10:04

Καλημέρα Γιώργο,

Εννοείς ανάλογα το είδος που υπάρχει στην καρτέλα να αλλάζει και ο υπερσύνδεσμος ώστε να μπορείς να ανοίξεις το pdf;

Δε νομίζω ότι μπορείς να ανοίξεις ένα pdf μέσα σ' ένα κελί παρά μόνο σε ξεχωριστό παράθυρο και να υπάρχει εγκατεστημένο αντίστοιχο πρόγραμμα ανάγνωσης pdf.

Εναλλακτικά θα μπορούσε να είναι σε μορφή φωτογραφίας και να μπει ως φόντο σε σχόλιο.

Rodokanator 18-02-21 00:03

1 Συνημμένο(α)
Μεχρι τωρα ολα πηγαιναν καλα αλλα προεκυψε νεα απορια. Εχω προσθεσει μια νεα σελιδα στο workbook στο οποιο εχω δεδομενα για το ιστορικο των serial numbers, καθως και μια νεα στηλη με ολα τα serial numbers που εχουν περασει απο την αποθηκη. Η λογικη καταχορυσης ειναι οπως και στην καταχωρηση των ΚΑΕ. Υπαρχει τροπος π.χ. κλικαροντας σε ενα απο τα serial numbers στη λιστα των συνολικων s/n να παιρνω ενα ιστορικο των κινησεων για παραδειγμα στη σελιδα καρτελα σε ενα νεο πινακα?

ChrisGT7 18-02-21 16:36

Καλησπέρα Γιώργο,

Η στήλη με όλα τα S/N πώς θα συμπληρώνεται; Από το χρήστη χειροκίνητα ή πρέπει να υπάρχει ένα κουμπί που θα φέρνει όλα τα S/N από τα δύο φύλλα κινήσεων ή μόνο από το ένα φύλλο;

Σου υπενθυμίζω ότι για όλες αυτές τις λειτουργίες υπάρχει το φιλικό προς το χρήστη φίλτρο. Με μια εκπαίδευση των 5 λεπτών ο οποιοσδήποτε χρήστης Excel μπορεί να κάνει τις συγκεκριμένες εργασίες πολύ γρήγορα, ίσως με ένα ή δύο κλικ παραπάνω. Για 'σενα το λέω για να μην παιδεύεσαι...

Rodokanator 18-02-21 23:01

Βασικα σκεπτομουν η λιστα ΣΥΝΟΛΙΚΑ S/N να γεμιζει απο τη στηλη S/N με unique εγγραφες και χωρις κενα κελια και κλικαρωντας ενα απο αυτα να γεμιζει τον πινακα δεξια με δεδομενα απο τη σελιδα KINHSEIS S/N. Γινεται κατι τετοιο?
Προσωπικα το φυλλο το δουλευω και οπως ειναι αλλα οπως εχω ξαναπει δυστυχως δεν ειναι για εμενα...

ChrisGT7 18-02-21 23:30

1 Συνημμένο(α)
Ναι, φυσικά και γίνεται! Δοκίμασε το συνημμένο αρχείο αν σε καλύπτει.

Πατώντας το κουμπί Εύρεση Όλα, στη στήλη S/N (Όλα) εμφανίζονται οι μοναδικές τιμές της S/N από το φύλλο KINHSEIS. Επέλεξα το σωστό φύλλο;

Με διπλό κλικ πάνω σ' ένα S/N εμφανίζονται οι κινήσεις από το φύλλο S.N. που το αφορούν.

Rodokanator 18-02-21 23:36

Και οπως παντα εδωσες ρεστα!!!! Μονο μια παρατηρηση θα ηθελα να εμφανιζονται τα serial numbers που εχουν να κανουν με το ΚΑΕ που ειναι επιλεγμενο και οχι ολα ανεξαρτητως ΚΑΕ.

ChrisGT7 18-02-21 23:48

Όταν λες "το ΚΑΕ που είναι επιλεγμένο", εννοείς το ΚΑΕ που είναι στην καρτέλα εκείνη τη στιγμή;

Rodokanator 19-02-21 00:12

Ακριβως να εμφανιζονται τα serial numbers που υπαγονται στο ΚΑΕ που ειναι στην καρτελα εκεινη τη στιγμη

ChrisGT7 19-02-21 09:34

1 Συνημμένο(α)
Καλημέρα Γιώργο,

Κατάλαβα λάθος πριν και έφερνα όλα τα S/N. Για δοκίμασε τώρα το συνημμένο αρχείο να δεις αν σε καλύπτει.

Θεωρώ ότι το κουμπί Εύρεση Όλα ήταν περιττό και το έσβησα. Πατώντας τώρα την ΑΝΑΝΕΩΣΗ συμπληρώνονται και οι δύο στήλες: Τα Διαθέσιμα είναι όσα S/N που έχουν θετικό υπόλοιπο και τα Κινηθέντα είναι όλα τα S/N (μοναδικές τιμές) που υπάρχουν στην καρτέλα του εμφανιζόμενου ΚΑΕ.

Με απλό κλικ ή περιήγηση με τα βελάκια στο εύρος Κ6:Κ105, η δεξιά καρτέλα για τα S/N συμπληρώνεται αυτόματα με τις κινήσεις από το φύλλο S.N. που αφορούν το συγκεκριμένο S/N.

Η ώρα είναι 08:13.

Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.

Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.2