Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
![]()
καλησπέρα, αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα (βλ. επισυναπτόμενο αρχείο example φύλλο 1 και 2): Αρχικά στο φύλλο2 προσπάθησα με τη συνάρτηση IF(OR) επιλέγοντας την καλλιέργεια στη στήλη Α να μου δίνει το αποτέλεσμα στη στήλη Β (ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Ι, ΙΙ, ΙΙΙ κλπ), σύμφωνα με το πίνακα που υπάρχει στο Φύλλο 2 (πχ αν επιλέξω ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ (ή ΕΛΙΑ) στη στήλη Α το αποτέλεσμα στη στήλη Β να είναι Ι). Μέχρι ενός σημείου η συνάρτηση IF(OR) λειτουργούσε, αλλά μόλις ξεπερνούσα την IV κατηγορία μου έβγαζε μνμ ότι "έχω δηλώσει πολλά ορίσματα". Αναρωτιόμουν αν υπάρχει ευκολότερος τρόπος για το επιθυμητό αποτέλεσμα; Αντίστοιχα στο φύλλο1 θα ήθελα να εισάγω τιμές στις στήλες Α (ΑΠΩΛΕΙΕΣ τιμές 1-10) και Β (ΣΥΣΤΗΜΑ ΆΡΔΕΥΣΗΣ 3 επιλογές στις τιμές) και το αποτέλεσμα στη στήλη Γ να είναι σύμφωνα με τον πίνακα που υπάρχει στο Φύλλο1 (πχ Αν οι απώλειες είναι 1% και το σύστημα άρδευσης "Με τεχνητή βροχή" τότε το αποτέλεσμα να είναι 0,8415. Αν έχω 1% και σύστημα άρδευσης "Με επιφανειακές μεθόδους" το αποτέλεσμα να είναι 0,7425 κοκ). Σκέφτομαι να το λύσω με IF(AND) αλλά νομίζω ότι θα χρησιμοποιήσω πάλι πολλά ορίσματα και θα έχω το ίδιο πρόβλημα. Αν έχετε να προτείνετε κάποια ευκολότερη λύση, καλοδεχούμενη. Ευχαριστώ εκ των προτέρων |
| ||||
| ||||
![]()
Καλησπέρα Δημήτρη, Δες αν σε βολεύει το συνημμένο αρχείο.
__________________ Your Curiosity Will Be The Death Of You! |
| |||
| |||
![]()
καλημέρα, Λειτουργεί άψογα. Σ' ευχαριστώ! |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Η ώρα είναι 10:47.