![]() |
Παράθεση:
Με συγχωρείς για τις πολλές ερωτήσεις,άλλα δεν είμαι έμπειρος στο εξελ, γιαυτό ζητάω τόσες διευκρινίσεις. Έκανα τιε ενεργιες που περιγράφεις αλλά και πάλι δεν κατάλαβα πως θα δω το υπόλοιπο, προφανώς κάτι δεν κάνω σωστά. |
Καλησπέρα Πρώτος τρόπος: Στο κελί που εμφανίζεται το υπόλοιπο υπάρχει τύπος, που το υπολογίζει αυτόματα, αν επιλέξουμε ένα πελάτη. Δεύτερος τρόπος: Στο φύλλο PT κάνουμε δεξιό κλικ σε ένα κελί του συγκεντρωτικού πίνακα (ΣΠ) και στο μενού που εμφανίζεται επιλέγουμε Ανανέωση/Refresh. Στη συνέχεια στο slicer (στήλη δεξιά του συγκεντρωτικού πίνακα) επιλέγουμε έναν ή περισσότερους πελάτες. Στο ΣΠ εμφανίζονται τα υπόλοιπα μόνο των πελατών που επιλέξαμε. Αν στο βιβλίο εργασίας σου δεν εμφανίζεται το υπόλοιπο κάτι δεν έκανες σωστά. Για να βρεις τα λάθη, διάβασε προσεκτικά τις οδηγίες και ψάξε και στο διαδίκτυο για να δεις τη σημασία κάποιων όρων που πιθανόν δε γνωρίζεις. Αν δεν τα καταφέρεις θα πρέπει να ανεβάσεις ένα δείγμα του βιβλίου εργασίας σου με εικονικά ονόματα πελατών. |
1 Συνημμένο(α) Παράθεση:
Βαζω ενα screenshot για να δεις τι εννοώ.. Συνημμένο Αρχείο 11206 Σ'ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για την βοηθεια .. |
1 Συνημμένο(α) Καλησπέρα Γιώργο βλέποντας το screenshot διαπιστώνω. 1) Υπάρχουν καταχωρήσεις (γραμμές) χωρίς το όνομα του πελάτη. 2) Πρόσθεσες 2 στήλες για ημερομηνία, ενώ χρειάζεται μία. Στο συνημμένο πρόσθεσα και άλλες καταχωρήσεις για να καταλάβεις πως γίνονται. Τα screenshots δε βοηθούν. Αν θέλεις να λύσεις το πρόβλημά σου και να μάθεις και κάποια βασικά στοιχεία του Excel ακολούθησε τις οδηγίες. |
Παράθεση:
Στο screenshot εκανα εναν πινακα σαν δειγμα, διοτιθελω πρωτα να κατανοησω σωστα το πως λειτουργει και μετα να κανω τον κανονικο πινακα. Μια ερωτηση, πως θα προσθεσω επιπλεον εισπραξεις η εισπραξεις για εναν πελατη ;;; Παραδειγμα στον πινακα σου για τον πελατη στο κελί F7. |
1 Συνημμένο(α) |
Καλημέρα Γιώργο, στον πίνακα μου: 1. Αν έχουμε ταυτόχρονα παραγγελία και είσπραξη στη γραμμή που γίνεται η καταχώρηση και η παραγγελία και η είσπραξη δεν θα είναι 0. 2. Αν έχουμε μόνο παραγγελία η είσπραξη θα είναι 0. 3. Αν έχουμε μόνο είσπραξη η παραγγελία θα είναι 0. Με άλλα λόγια βλέποντας μία γραμμή καταχώρησης στον πίνακα καταλαβαίνουμε αμέσως αν αφορά παραγγελία και είσπραξη ταυτόχρονα ή μόνο παραγγελία η μόνο είσπραξη. Αυτό μας επιτρέπει να έχουμε μόνο μία στήλη για την ημερομηνία. Για την καταχώρηση εφαρμόζεται η κοινή λογική. Για παράδειγμα αν για ένα πελάτη έχουμε ταυτόχρονα παραγγελία 100 και και είσπραξη 80 και ημερομηνία 5/10/2020 τότε: Πάμε στην πρώτη γραμμή κάτω από τον πίνακα και γράφουμε Χ για τον πελάτη 100 για την παραγγελία 80 για την είσπραξη και 5/10/2020 για την ημερομηνία. Μετά για έναν πελάτη πού μπορεί να είναι και και ο ίδιος για τον οποίο έχουμε μόνο παραγγελία 200 ευρώ και ημερομηνία 6/10/2020 (μπορεί να είναι και ίδια) ακολουθούμε την ίδια διαδικασία αλλά η είσπραξη είναι 0. Την ίδια διαδικασία ακολουθούμε για έναν πελάτη αν έχουμε μόνο είσπραξη. Στην περίπτωση αυτή η παραγγελία είναι 0. Η γραμμή αυτή ενσωματώνεται αυτόματα στον πίνακα. Κάθε φορά που παρουσιάζεται περίπτωση (1 από τις 3) ακολουθούμε την παραπάνω διαδικασία. |
Γιώργο Καλημέρα. Για την ημερομηνία εχεις δίκιο, ειναι σωστό, απλα δεν το ειχα σκεφτεί. Η δεύτερη ερώτηση μου ηταν για τηπρόσθεση γραμμής για καποιον πελάτη, προσθέτω γραμμή με είσπραξη η παραγγελία, αλλα η πραξη, δηλαδη το υπολοιπο βγαινει μόνο στην ίδια γραμμή και οχι στο σύνολο Υπολοιπο που εχω . Δεν ξερω αν το εξηγησα σωστα... |
Γιώργο, κάνε δοκιμές στον πίνακά μου. Στο δικό σου δεν παίρνεις σωστό αποτέλεσμα επειδή δεν όρισες σωστά τα ονόματα και δε χρησιμοποιείς σωστό τύπο στο κελί J4. |
Παράθεση:
Εκαν καποιες δοκιμες στον πινακα σου,αλλα και παλι καπου μπερδευομαι και δεν μου βγαινει σωστα |
Η ώρα είναι 10:16. |
Ms-Office.gr - ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.