Ανανέωση ιστοσελίδας
ms-office.gr > Forum > Microsoft Excel > Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις > [Γενικά] Κρύψιμο (#ΤΙΜΗ!) ή διόρθωση της εντολής

Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 28-05-20, 21:16
Όνομα: Μάκης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2013
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Προεπιλογή Κρύψιμο (#ΤΙΜΗ!) ή διόρθωση της εντολής

Καλησπέρα σας, εύχομαι να είστε όλοι καλά μετά την καραντίνα και με τα του COVID-19.

Είμαι αρχάριος στο όλο θέμα, αν και περιπου 2μιση χρόνια μέλος του φόρουμ ότι χρειάστηκα το έχω βρεί εδώ στο φόρουμ, αλλά τώρα μου έτυχε αυτό το project ενός φίλου και έκανα ότι μπορούσα για να το κάνω όπως το θέλει.

Θα ήθελα όμως την βοήθεια σας γιατί δεν μπορώ να βγάλω άκρη με το πρόβλημα που έχω με κάποιες γραμμές κώδικα ή εντολές, δεν ξέρω αν είναι σωστές ή έχουν κάποιο λάθος.

Βασικά από την λίστα " Ημέρα Έναρξης " θέλω τα κελιά να είναι κενά μέχρι να γίνει κάποια καταχώρηση, και να μην χρειάζεται να γράφω κάποιον χαρακτήρα πχ κόμμα , ( χωρίς το κόμμα, στην λίστα " Ημέρα Λήξης " εμφανίζει την ημερομηνία 0/1/1900, αν βάλω κόμμα ή τελεία, εμφανίζει το " #ΤΙΜΗ! " που δεν θέλω να εμφανίζεται.

Επίσης στην λίστα " Ημέρες που απομένουν " έχω βάλει κανόνα (Μορφοποίηση υπό όρους) με ράβδο χρωματισμού στο οποίο πάλι αν δεν βάλω κάποιον χαρακτήρα στα κενά κελιά στην λίστα " Ημέρα Έναρξης " απλά κοκκινίζει το κελί, με το κόμμα εμφανίζει το " #ΤΙΜΗ! " τα οποία πάλι δεν θέλω να φαίνονται.

Και στην λίστα " Κατάσταση " πάλι τα κενά κελιά εμφανίζουν το " #ΤΙΜΗ! "

Αυτό που θέλω να κάνω είναι, χειροκίνητα καταχώρηση Ημερομηνίας Έναρξης (Α) επιλέγωντας την διάρκεια της συνδρομής σε μήνες (1-3-6-9-12) (D) εμφανίζει αυτόματα την ημερομηνία λήξης (Β) και τις ημέρες που απομένουν μέχρι την λήξη (C).

Επίσης στην λίστα (Ε) Κατάσταση, έχω βάλει την εντολή να αλλάζει η κατάσταση στις 10 ημέρες και 0 ημέρες από Ενεργό σε Λήγει Σύντομα και σε Έληξε.

Εύχομαι να σας έχω κατατοπήσει για το πρόβλημα που αντιμετοπίζω, δεν ξέρω αν είναι κάτι εύκολο ή δύσκολο, αλλά τα έχω βρει λίγο σκούρα.

Οι εντολές που έδωσα είναι:
Ημέρα λήξης (Β) : =EDATE(A7;D7)
Ημέρες που Απομένουν (C) : =B7-(TODAY())
Διάρκεια σε Μήνες (D): Επικύρωση δεδομένων για λίστα με τους μήνες 1-3-6-9-12
Κατάσταση (Ε): =IF(C7<0;"Έληξε";IF(C7<10;"Λήγει Σύντομα";IF(C7>9;"Ενεργό";"0")))

Επισυνάπτω το κόμμάτι που μάλλον θέλει διόρθωση και μου δώθηκε η ευκαιρία να σας ευχαριστήσω για την βοήθειά σας στα 2μιση χρόνια που είμαι αφανής μέλος του φόρουμ.
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: xlsx Βιβλίο1.xlsx (11,7 KB, 12 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 28-05-20, 22:18
Το avatar του χρήστη ChrisGT7
Διαχειριστής
Όνομα: Χρήστος Ζώρζος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2016

Περιοχή: Κοντά σε ηφαίστειο...
Προεπιλογή

Καλησπέρα Μάκη,

Ελπίζω το συνημμένο αρχείο να καλύπτει τις ανάγκες σου.
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: xlsx ΛΙΣΤΑ.xlsx (12,0 KB, 37 εμφανίσεις)
Παλιά 29-05-20, 17:03
Όνομα: Μάκης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2013

Προεπιλογή

Χρήστο σ' ευχαριστώ πάρα πολύ, αυτό ήθελα....
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
[Συναρτήσεις] Διόρθωση σφάλματος #Δ/Υ xristos Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 4 26-05-17 20:36
[ Ασφάλεια] Μενού - κρύψιμο κορδέλας απο χρήστες Dafnh0106 Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 8 07-03-17 04:33
Διόρθωση σε ερώτημα comsup Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 5 20-02-13 22:20
Διόρθωση ρουτίνας alex Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 6 09-01-13 15:07

Η ώρα είναι 18:03.