| Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα, στο παράδειγμα που ανέβασα έστω ότι έχω 5 αριθμούς.Από αυτούς θέλω να αθροίσω τους 3 μεγαλύτερους.
|
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα Σάκη. Δοκίμασε: =SUM(LARGE(C6:K6; {1;2;3})) |
|
| |||
| |||
|
Ευχαριστώ Νάσο. Αν ήθελα να επιλέξω τα 3 μεγαλύτερα αλλά αυτά με κίτρινο φόντο στο παράδειγμα που επισυνάπτω πως θα διαμορφωνόταν ο τύπος; |
|
| ||||
| ||||
|
Καλησπέρα! Σάκη με τις συναρτήσεις που διαθέτει η εφαρμογή μπορείς να προσδιορίσεις την τιμή ενός κελιού. Όχι άλλες ιδιότητες όπως το χρώμα φόντου κλπ. Θα πρέπει να τροποποιήσεις τη δομή των δεδομένων σου με κάποιο αλγόριθμο που θα σε βοηθούσε να εντοπίσεις τα "κιτρινισμένα" κελιά και να τον περιλάβεις στην λύση που σου προσφέρθηκε από το Νάσο. Θα μπορούσες επίσης να σκεφτείς έναν αλγόριθμό που θα σου φέρνει τις τιμές από τα "κιτρινισμένα" κελιά σε μια "ευθεία" για να μπορείς να τα επεξεργαστείς Αν δεν έχεις τέτοια δυνατότητα, το ζητούμενο μπορεί να επιτευχθεί πρωτίστως με VBA . Καλή συνέχεια Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Tasos : 02-03-20 στις 19:36. |
|
| |||
| |||
|
Άρα η VBA μονόδρομος, δεδομένου ότι θέλω από διάσπαρτα κελιά τα οποία δεν μπορούν να αλλάξουν θέση να επιλέγω τους 3 μεγαλύτερους αριθμούς.
|
|
| ||||
| ||||
|
Δεν σου είπα να μετακινήσεις τα κελιά αυτά. Καταλαβαίνω ότι υπάρχει δυσκολία. Δεν ξέρω τι θέλεις να επιτύχεις αλλά σίγουρα δεν το έχεις σχεδιάσει καλά αφού φτάνεις στο σημείο να φωτίζεις κελιά που πρέπει να υπολογιστούν. Σίγουρα θα έχεις κάποια κριτήρια στο μυαλό σου βάσει των οποίων φωτίζεις κάποια κελιά με κίτρινο χρώμα. Θα μπορούσες λοιπόν να τροποποιήσεις τη δομή των δεδομένων σου έτσι που να σου επιτρέπει εντοπίζεις τα κελιά με κάποιο τύπο που θα παίρνει υπόψη του αυτά τα συγκεκριμένα κριτήρια. Η μη σωστή σχεδίαση είναι αυτή που προκαλεί τις περισσότερες δυσκολίες σε οποιοδήποτε έργο. Αυτή όμως είναι η προσωπική μου γνώμη όπως αυτή έχει διαμορφωθεί τα τελευταία 20 χρόνια στο χώρο του Microsoft Office. Αν αυτά δε σε βοηθούν τότε δοκίμασε τη συνάρτηση στο συνημμένο αρχείο: Κώδικας: SumTopColoredCells(ΠεριοχήΠροςΥπολογισμό; Σειρές, ΈναΧρωματισμένοΚελί ) ΠεριοχήΠροςΥπολογισμό = η περιοχή προς υπολογισμό Σειρές = ο αριθμός που καθορίζει το Τοπ 1 , Τοπ 2 Τοπ 3 κλπ. ΈναΧρωματισμένοΚελί = Κάποιο κελί στο φύλλο που θα έχει το ίδιο χρώμα φόντου με τα επιθυμητά φωτισμένα κελιά Καλή συνέχεια! Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
|
| |||
| |||
|
Τάσο ευχαριστώ για την βοήθεια. Σε μπέρδεψα με το κίτρινο φόντο το οποίο το έβαλα μόνο για να υποδείξω τυχαία πεδία επιλογής. Δεν θα υπάρχει χρώμα. Από διάφορα κελιά(όχι σε μια συνεχόμενη σειρά η στήλη) θα επιλέγονται οι 3 μεγαλύτεροι αριθμοί. Έστω Α1, Β3, C5, Α6 κλπ Νομίζω όμως ότι αυτό που προτείνεις με βολεύει.Είναι μια καλή λύση. Αν υπάρχει και 2ο η 3ο χρώμα(διαφορετικό) μπορεί να γίνει η επιλογή των 3 μεγαλυτέρων ανα χρώμα;Με ποια συνάρτηση; |
|
| ||||
| ||||
|
Καλησπέρα! Σάκη για την περιοχή πχ. C1: K10 μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον τύπο του Νάσου: =SUM(LARGE(C1: K10; {1;2;3})) Για την επιλογή των 3 μεγαλυτέρων ανά χρώμα: Πέρασε τα χρώματα που σε ενδιαφέρουν σε κελιά πχ: Α1 = πράσινο, Α2 = κόκκινο, Α3 = κίτρινο Κατόπιν άλλαξε το όρισμα στη συνάρτηση SumTopColoredCells(C1: K10;3;Α1) Το Α1 είναι για τα πράσινα, το Α2 για τα κόκκινα κοκ. Καλή συνέχεια! Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
|
| |||
| |||
|
Ευχαριστώ πολύ.
|
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [Excel07] ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΡΙΘΜΩΝ | smasak | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 15-02-19 19:58 |
| [Excel07] τακτοποίηση αριθμών | serres | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 31-03-18 16:05 |
| [Συναρτήσεις] Εμφάνιση Αριθμών | serres | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 23-05-16 18:28 |
| [Συναρτήσεις] Επιλογή αριθμών | gpentez | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 10-03-12 07:56 |
| [Μορφοποίηση] Έυρεση μεγαλύτερων τιμών σε στήλες | ManiaM | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 16-04-10 19:00 |
Η ώρα είναι 20:43.

Υβριδικός τρόπος