| Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |
|
| |||
| |||
|
καλησπερα σε όλους!! Αν γινοταν ..θα ηθελα με το που(1) πληκτρολογω τον αριθμο κυκολφορ,να μου εμφανιζειτν τελικη ενδειξη χιλιομ.την οποια μετα θα τη παιρνει απο την στηλη (2) να μου βγαζει τα καυσιμα κανοντας τελικη ενδειξη χιλιομ-αρχικη ενδειξη χιλιομ/Μεσο ορο καυσης (3) ανα χρονικο διαστημα που θα του οριζω εγω να μου βγαζει συνολο καυσιμων,χιλιομετρων ανα αριθμο κυκλοφορισ |
|
| ||||
| ||||
|
Καλησπέρα Παναγιώτη, Δοκίμασε το συνημμένο αρχείο αν είναι αυτό που ζητάς. Θεωρώ πως από τη σχεδίασή σου έλειπε η στήλη της ημερομηνίας, έτσι ώστε να μπορείς να κάνεις αναζήτηση για το διάστημα που χρειάζεσαι. Γι' αυτό το λόγο, στο φύλλο Διαχείριση πρόσθεσα τη στήλη Ημερομηνία κίνησης. Αφού προσθέτεις μεταφορικά μέσα και οδηγούς στο φύλλο ΠΙΝΑΚΕΣ, μπορείς να καταχωρείς τις εγγραφές σου στο φύλλο Διαχείριση. Στο Διαχείριση, οι στήλες Αιρθμός Κυκλοφορίας και Οδηγός παίρνουν τιμές από τους αντίστοιχους πίνακες. Αν βάλεις κάτι διαφορετικό, βγάζει σφάλμα (επικύρωση δεδομένων). Στο φύλλο ΣΥΝΟΛΑ θα εμφανίζονται πάντα όλοι οι αριθμοί κυκλοφορίας από τον αντίστοιχο πίνακα και κάθε φορά που θα βάζεις τις ημερομηνίες περιόδου που ψάχνεις, τα αθροίσματα των καυσίμων και της απόστασης θα εμφανίζονται αυτόματα.
__________________ Your Curiosity Will Be The Death Of You! |
|
| |||
| |||
|
φιλε μου καλησπερα, θα ηθελα τα τελικα χιλιομετρα της τελευταιας κινησης..να γινονται αρχικα της επομενης!! κατα τα αλλα ειναι αρκετα καλο!!!!!! |
|
| |||
| |||
|
Επισης,στα καυσιμα ο αριθμος να ειναι ακεραιος και στρογγυλοποιημενος προς τ πανω
|
|
| |||
| |||
|
την τελικη ενδειξη χιλιομετριτη ,θα την δινω εγω..και αυτο να μου την εμφανιζει ως αρχικη ενδειξη χιλιομ οταν επιλεγω τον συγκεκριμενο αριθμο κυκλοφορ για την επομενη κινηση
|
|
| ||||
| ||||
|
Αν έχω καταλάβει καλά: - Στο φύλλο ΠΙΝΑΚΕΣ θα γράφεις εσύ την τελική ένδειξη χιλιομέτρων σε κάθε μεταφορικό μέσο. - Στο φύλλο Διαχείριση όταν γράψεις έναν αριθμό κυκλοφορίας, θα πρέπει να σου φέρει στη στήλη Αρχική ένδειξη το νούμερο που έχεις βάλει στο φύλλο ΠΙΝΑΚΕΣ στη στήλη Τελική ένδειξη. - Στο ίδιο φύλλο πάλι, θα γράφεις το νούμερο στην Τελική ένδειξη για να υπολογίζεται η Απόσταση. - Τέλος, την Τελική ένδειξη αυτή θα τη γράφεις στο φύλλο ΠΙΝΑΚΕΣ. Αυτό χρειάζεσαι;
|
| |||
| |||
|
-στο φυλλο ΠΙΝΑΚΕΣ θα την γρψω μια φορα.(1) -ΝΑΙ (2) -ΝΑΙ (3) -ΟΧΙ(4) |
|
| ||||
| ||||
|
Νομίζω ότι υπάρχει ένα πρόβλημα στην παραπάνω διαδικασία. Ο λόγος είναι ο εξής: Στον πίνακα των μεταφορικών μέσων θα πρέπει να έρχεται με συνάρτηση η τελική ένδειξη για το κάθε μεταφορικό μέσο, έτσι ώστε να είσαι πάντα ενήμερος για τις τελικές αξίες. Όμως, οι τιμές της Αρχικής και Τελικής ένδειξης στο φύλλο Διαχείρισης θα πρέπει να είναι "καρφωτές", δηλαδή να τις γράφεις με το χέρι και όχι να συμπληρώνονται αυτόματα με συνάρτηση από τον προηγούμενο πίνακα. Κι αυτό γιατί κάθε φορά που θα ενημερώνεις τον πίνακα των μεταφορικών μέσων, θα αλλάζουν ΟΛΕΣ οι εγγραφές στο φύλλο Διαχείριση. Το φύλλο Διαχείριση είναι η ιστορικότητα των μεταφορικών μέσων, οπότε οι εγγραφές δεν μπορούν να έχουν συνάρτηση. Κάθε εγγραφή πρέπει να έχει τις ενδείξεις εκείνης την ώρας που καταχωρήθηκε η εγγραφή. Αν το σκεπτικό μου είναι λάθος, με διορθώνεις. Αλλιώς προχωράω ως εξής: - Ο πίνακας των μεταφορικών μέσων θα ενημερώνεται αυτόματα με την μέγιστη Τελική ένδειξη του φύλλου Διαχείριση (τα χιλιόμετρα πάντα αυξάνονται και ποτέ δε μειώνονται). - Κάθε φορά που θα καταχωρείς μια εγγραφή, θα γράφεις τον αριθμό κυκλοφορίας και για την αρχική ένδειξη, θα πρέπει να ενημερώνεσαι από τον παραπάνω πίνακα ώστε να τη γράψεις με το χέρι. - Τέλος, όταν γράψεις και την τελική ένδειξη της συγκεκριμένης εγγραφής, ο πίνακας των μεταφορικών μέσων θα ενημερώσει την τελική ένδειξη του συγκεκριμένου μεταφορικού μέσου.
|
| |||
| |||
|
απανταω με ερωτηση...δηλ να γραφω εγω την την αρχικη ενδειξη??? και οχι να την τραβαει απο την τελευταια εγγραφη απο τη στηλη τελ.ενδειξη χιλιομ?
|
|
| ||||
| ||||
|
Νομίζω πως ναι, γιατί η τιμή μιας συνάρτησης αλλάζει και υπάρχει φόβος να σου τροποποιηθούν τα δεδομένα σε περίπτωση αλλαγής τιμών. Αν είσαι σίγουρος ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί και οι καταχωρήσεις των εγγραφών γίνονται πάντα με μια λογική σειρά (π.χ. η τελευταία εγγραφή είναι πάντα η πιο πρόσφατη), τότε ίσως μπορεί να γίνει με συνάρτηση.
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| Εργαλεία Θεμάτων | |
| Τρόποι εμφάνισης | |
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [ Φόρμες ] επανάληψη τελευταίας καταχώρησης | ramnikos71 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 12-07-16 14:06 |
| [Γενικά] Εύρεση τελευταίας καταχώρισης | jockey17 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 14 | 30-08-14 22:44 |
| [VBA] Εμφάνιση κρυφού φύλλου βάση συγκεκριμένης τιμής | ΤΖΙΜΗΣ | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 8 | 24-09-12 20:33 |
| [ Υποφόρμες ] Εμφάνιση Μόνο τελευταίας εγγραφής σε συνεχή φόρμα | wanaka | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 09-02-12 19:15 |
| [ Φόρμες ] Μη εμφάνιση της ίδιας τιμής σε στήλη | apostolos | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 12 | 08-02-11 20:14 |
Η ώρα είναι 10:04.

Υβριδικός τρόπος