Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα, Με ενδιαφέρει να αντικαταστήσω κάποια κελιά με τιμή 99 με τον μέσο όρο κάποιων συγκεκριμένων κελιών...Έχω περισσότερες λεπτομέρειες μέσα στο excel.Αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει. Ευχαριστώ πολύ Με εκτίμηση, Αγγελική |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα Αγγελική δες μια πρόταση στο συνημμένο. Τον μέσο όρο, που θα αντικαταστήσει το 99 τον υπολογίζω με 2 τρόπους: 1) Στον 1ο υπολογίζεται από τα κελιά της γραμμής που δεν είναι 99 ή 0. 2) Στον 2ο υπολογίζεται από τα κελιά της γραμμής που δεν είναι 99 (τα κελιά με 0 συμμετέχουν). Ελπίζω να είναι αυτό που θέλεις. |
| |||
| |||
![]()
Γιώργο καλημέρα και καλό μήνα, Το είδα μόλις τώρα. Είναι αυτό που χρειάζομαι. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ. Αυτό μπορεί να γίνει αυτόματα για όλα τα κενά κελιά; Έχω μεγάλο όγκο δεδομένων. Ή πρέπει να πηγαίνω πάνω σε κάθε κενό κελί και να κάνω paste τη συνάρτηση; Σε ευχαριστώ και πάλι Αγγελική |
| |||
| |||
![]()
Αγγελική Καλησπέρα και καλό μήνα Στο φύλλο εκτός από την περιοχή των βασικών δεδομένων (πχ b2:K21) θα πρέπει να έχουμε και μια άλλη περιοχή (πχ b24:k43), ίδιου μεγέθους (κατά προτίμηση δίπλα στην περιοχή των βασικών) με τύπους (περιοχή τύπων), που θα αντιγράφουν τις τιμές από την περιοχή των βασικών δεδομένων και θα αλλάζουν κατάλληλα την τιμή 99. Η περιοχή των τύπων χωρίζεται σε 2 κατακόρυφες λωρίδες. Η 1η αφορά τις στήλες των βασικών δεδομένων με μπλε χρώμα και η 2η τις υπόλοιπες στήλες. Σε κάθε μία από τις παραπάνω λωρίδες χρησιμοποιείται τύπος διαφορετικής μορφής. Στο κελί της 1η γραμμής και της 1ης στήλης της 1ης λωρίδας βάζουμε τύπο της μορφής: =IF(B2=99;SUMPRODUCT($B2:$F2*($B2:$F2<>99)*($B2:$F 2<>0))/SUMPRODUCT(($B2:$F2<>99)*($B2:$F2<>0));B2) και σύροντας τον αντιγράφουμε δεξιά και κάτω Στο κελί της 1η γραμμής και της 1ης στήλης της 2ης λωρίδας βάζουμε τύπο της μορφής: =IF(G2=99;SUMPRODUCT($G2:$K2*($G2:$K2<>99)*($G2:$K 2<>0))/SUMPRODUCT(($G2:$K2<>99)*($G2:$K2<>0));G2) και σύροντας τον αντιγράφουμε δεξιά και κάτω. Από τα παραπάνω συνάγεται ότι τα κενά κελιά δεν μπορούν να εμφανίσουν αυτόματα τίποτα και ότι εμείς θα πρέπει να δημιουργήσουμε την κατάλληλη περιοχή των τύπων. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kapetang : 02-08-19 στις 09:14. Αιτία: δεδομένων -> τύπων |
| |||
| |||
![]()
Το μόνο που κατάλαβα είναι ότι δεν γίνονται αυτόματα και πρέπει να ορίσω εγώ σε κάθε 99 την περιοχή δεδομένων... Μήπως είναι πιο εύκολο τότε να κάνω τα 99 "κενά" και μετά να πηγαίνω σε κάθε κενό, να βάζω mean και να επιλέγω τα αντίστοιχα κελιά; |
| ||||
| ||||
![]()
Καλησπέρα Αγγελική, Μια ακόμα πρόταση είναι η χρησιμοποίηση του φίλτρου. Εφαρμόζοντας λοιπόν την πρόταση αυτή στο αρχικό σου αρχείο , έχουμε: 1. Βάζεις φίλτρο στις στήλες Β:Κ ή σε όποια στήλη περιέχει 99. 2. Επιλέγεις στο φίλτρο της στήλης Β την τιμή 99 και έρχονται μόνον οι εγγραφές που περιέχουν 99 σ' αυτή τη στήλη, δηλαδή 3 εγγραφές. 3. Στο κελί Β5 γράφεις τον τύπο =AVERAGEIF(C5:F5;"<>0") [αν θες να εξαιρέσεις τα μηδενικά] ή τον τύπο =AVERAGE(C5:F5) [αν δεν πρέπει να εξαιρεθούν τα μηδενικά]. 4. Αντιγράφεις το κελί Β5 και το κάνεις επικόλληση στα παρακάτω φιλτραρισμένα κελια, δηλαδή στα υπόλοιπα δύο. 5. Καθαρίζεις το φίλτρο σ' αυτή τη στήλη και προχωράς και στις υπόλοιπες στήλες, ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα. Μ' αυτόν τον τρόπο τα περιεχόμενα των κελιών με τα 99 αντικαθίστανται με το μέσο όρο των στηλών που χρειάζεσαι. Προτείνω αυτόν τον τρόπο, γιατί δεν ξέρω αν οι στήλες του πραγματικού αρχείου είναι πολύ περισσότερες από 5 ανά χρώμα. Αν είναι, τότε θα αναγκαστείς να ψάχνεις στο φίλτρο μία μία τις στήλες να δεις αν έχεις κελιά με 99.
__________________ Your Curiosity Will Be The Death Of You! |
| |||
| |||
![]()
Χρήστο καλησπέρα, Σε ευχαριστώ πολύ, βοηθάει πολύ αυτό και νόμιζα ότι έτσι θα προχωρούσα. Αλλά μπορεί να έχω δύο 99 σε κάθε γραμμή, επομένως, αν βάλω φίλτρο πχ στη στήλη Β θα μου δίνει το μέσο όρο βασιζόμενο και στο άλλο 99. Ίσως να πρέπει να το κάνω χειροκίνητα τελικά... Δεν ξέρω αν γίνεται κάτι άλλο... Η αλήθεια είναι ότι έχω ανά χρώμα περίπου 8-10 μεταβλητές... |
| ||||
| ||||
![]()
Θα σου δώσει το μέσο όρο βασιζόμενο και στο άλλο 99 αλλά θα διορθωθεί αμέσως μόλις βάλεις το μέσο όρο και της στήλης C. Αν έχω καταλάβει καλά, θα πρέπει να ξεκινάς από τις δεξιότερες στήλες και να προχωράς προς τα αριστερά. Μόλις το κάνεις αυτό σε όλες τις στήλες του ίδιου χρώματος, θα είσαι εντάξει. Αν πάλι είναι μπελάς, καταλήγουμε σε κώδικα VBA.
__________________ Your Curiosity Will Be The Death Of You! |
| |||
| |||
![]()
Ναι, αλλά εγώ θέλω όταν έχω δύο κενά από 5 κελιά, ο μέσος όρος των δύο κενών κελιών να προκύπτει από το μέσο όρο των τριών γεμάτων κελιών, αλλιώς το δεύτερο κενό θα εξαρτηθεί από το μέσο όρο του πρώτου και των άλλων τριών. Κατάλαβες τι εννοώ; Και δεν έχω δώσει κάποιο βάρος στις ερωτήσεις μου. Δεν έχω ιδέα από VBA... Απλά σκέψου πως έχω 800 δεδομένα και 18 ερωτήσεις... Δεν έχω θέμα να το κάνω χειροκίνητα αλλά φοβάμαι μην γίνει κανένα λάθος... Θα τα έβαζα SPSS αλλά υπολογίζει με άλλο τρόπο το mean και δεν με βοηθάει. |
| |||
| |||
![]()
(Εκτός αν δεν κατάλαβα καλά αυτό που έγραψες τελευταίο).
|
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Γενικά] σύμπτυξη κελιων | kolekas | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 9 | 05-12-18 22:43 |
[Γενικά] Αντιγραφή κελιών. | steliosgr | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 17-03-16 20:01 |
[Excel07] Συγχώνευση κελιών | rania1984 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 11-09-14 17:57 |
[VBA] Συγχώνευση κελιών | misirlis | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 13-04-12 07:22 |
[Συναρτήσεις] Άθροισμα κελιών | manolis | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 10-09-11 18:18 |
Η ώρα είναι 02:28.