Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
![]()
Καλημέρα και καλή εβδομάδα, Με ενδιαφέρει να κάνω αντικατάσταση ποσοτικής μεταβλητής σε ποιοτική. Δηλαδή: αν έχω 0,155 τότε ΑΡΝΗΤΙΚΟ2. Όμως θέλω και να δηλώσω διαστήματα εμπιστοσύνης δηλαδή: Αν από 0,155 έως 0,254 τότε ΑΡ2 ή Αν από 0,930 έως 0,979 τότε ΘΕ5 (ΘΕ=ΘΕΤΙΚΟ, ΑΡ=ΑΡΝΗΤΙΚΟ) Επισυνάπτω ένα excel πιο κατανοητό και με όλα τα διαστήματα εμπιστοσύνης. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων. Με εκτίμηση, Αγγελική |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα Αγγελική, δες μια πρόταση στο συνημμένο. Πιστεύω ότι θα βοηθούσε στην κατανόηση της πρότασης η μελέτη του παρακάτω θέματος: http://www.ms-office.gr/forum/excel-...the-tmima.html |
| |||
| |||
![]()
Γιώργο καλησπέρα, Ουσιαστικά, έδωσες την απάντηση στο ερώτημά μου και σε ευχαριστώ θερμά. Όμως, θα το μελετήσω προσεχτικά γιατί θέλω να καταλάβω τον τρόπο. Χρήζει διάβασμα η απάντησή σου. Θα επανέλθω για τυχόν απορίες/διευκρινήσεις. Σε ευχαριστώ πολύ. Καλό βράδυ, Αγγελική |
| |||
| |||
![]()
Να είσαι καλά και καλή συνέχεια.
|
| |||
| |||
![]()
Γιώργο καλημέρα, Αυτό που δεν καταλαβαίνω στη συνάρτηση που μου παρέθεσες είναι πως αφού δεν έχει επιλεχθεί το κελί με τα διαστήματα, βγαίνει σωστά το αποτέλεσμα. Το παίρνει αυτόματα με κάποιο τρόπο; Σε ευχαριστώ Αγγελική |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα Αγγελική Τη στήλη με τα διαστήματα την πρόσθεσα για να φανούν τα διαστήματα που δημιουργούνται. Δεν χρησιμοποιείται στους τύπους και θα μπορούσε να διαγραφεί. Στους τύπους χρησιμοποιείται μόνο η περιοχή του πίνακα αναζήτησης. Έστω ότι θέλουμε να βρούμε την κατηγορία της τιμής x. 1) Η συνάρτηση MATCH, ξεκινώντας από το κελί F2 του Πίνακα Αναζήτησης και προχωρώντας προς τα κάτω, εντοπίζει το κελί με τη μεγαλύτερη τιμή z που ικανοποιεί τη σχέση: z<=x και επιστρέφει τη θέση του. Για παράδειγμα, αν x=0,168, το κελί με τη μεγαλύτερη τιμή που ικανοποιεί τη σχέση <=0,168 είναι το F3 με τιμή 0,155 και θέση 2. 2) Η τιμή που επιστρέφει η συνάρτηση MATCH περνάει στην INDEX η οποία επιστρέφει, από τη στήλη G, την αντίστοιχη κατηγορία. Για το παράδειγμα η INDEX επιστρέφει τη δεύτερη τιμή της στήλης G2:G13, δηλαδή ΑΕ2. Πρέπει να μελετήσεις τη βοήθεια για τις συναρτήσεις MATCH και INDEX. |
| |||
| |||
![]()
Καλημέρα Γιώργο, Μάλιστα, κατάλαβα τι λες. Σε ευχαριστώ πολύ! |
| |||
| |||
![]()
Καλή συνέχεια.
|
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αντικατάσταση πεδίου Εκθεσης | pansyr | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 27-09-18 10:02 |
[VBA] αντικατάσταση συνάρτησης σε VBA. | maxtor10 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 06-04-17 19:01 |
[VBA] Αντικατασταση Γραμματων | manolis | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 05-06-15 21:04 |
Αντικατάσταση Χαρακτήρων | Σπύρος | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 21-07-10 22:40 |
Η ώρα είναι 17:54.