Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
![]()
καλησπέρα σας σας παρακαλώ μπορεί κάποιος να με βοηθήσει σε αυτό βρήκα ένα tablete με calendar,θα ήθελα αν γίνεται όσο πιο απλά αν τροφοδοτώ το φύλλο δεδομένα με ημερομηνίες κρατήσεων check-in check-out να μπορεί να μου πρασινίζει την αντίστοιχη ημερομηνία στο φύλλο ημερολόγιο απλά έχω δυο προς το παρόν δωμάτια σύνολα θα γίνουν 6 έξι ,οπότε θα φτιάξω 6 calendar για να τα χρωματίζει για να βλέπω με μια ματιά αν είναι κλεισμένα τα δωμάτια η όχι τις αντίστοιχες ημερομηνίες αν η σκέψη μου είναι λάθος ,κάντε μου μια πρόταση σας παρακαλώ ευχαριστώ εκ των πρότερων |
| ||||
| ||||
![]()
Καλημέρα Γιάννη, Ελπίζω το συνημμένο να καλύπτει τις ανάγκες σου. Η πρότασή μου είναι κάθε δωμάτιο να έχει το δικό του φύλλο επεξεργασίας για καλύτερη αναζήτηση των κρατήσεων. Έχω φτιάξει δύο φύλλα για τα δωμάτια MODERN και WARM. Για κάθε νέο δωμάτιο που δημιουργείται, απλά αντέγραψε ένα οποιοδήποτε φύλλο και άλλαξέ του τα ονόματα/χρώματα όπου χρειάζεται. Αλλάζοντας το έτος (είτε με το κουμπί είτε πληκτρολογώντας το στο αντίστοιχο κελί), οι ημερομηνίες κρατήσεων πρασινίζονται σύμφωνα με τις ημερομηνίες στις στήλες ΑΦΙΞΗ και ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ.
__________________ Your Curiosity Will Be The Death Of You! |
| |||
| |||
![]()
Καλημέρα Και μια άλλη πρόταση στο συνημμένο. Χρησιμοποιείται μορφοποίηση υπό όρους και η αρχική δομή του βιβλίου εργασίας. Θεωρώ την πρόταση του Χρήστου αναφορικά με τον σχεδιασμό του βιβλίου απλούστερη. Θα μπορούσε και εδώ για τον χρωματισμό να χρησιμοποιηθεί μορφοποίηση υπό όρους. |
| |||
| |||
![]()
Καλημέρα Ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση και του Χρήστου και του Γιώργου για το πρόβλημα μου Του Χρήστου είναι σίγουρα πιο κοντά στις δικες μου γνώσεις είναι πιο ευκολακι ,και μπορώ έτσι να ανοίγω και νέα δωμάτια ,αλλά το άνοιξα και επειδή έχω το office 2003 δεν λειτούργει ,μήπως θέλει κάποιον converter και ποιον ,για να δουλέψει η πρέπει να εγκαταστήσω νέα έκδοση office (θα είναι πολύ δύσκολο για μένα να το μάθω από την αρχή ) για να μπορέσει να λειτουργήσει ευχαριστω |
| ||||
| ||||
![]()
Καλησπέρα Γιάννη, Δεν πρόσεξα ότι έχεις Excel 2003. Λογικά πρέπει να είναι το πλήθος των γραμμών της νέας έκδοσης που εμποδίζει τον κώδικα να εκτελεστεί σωστά. Δοκίμασε το νέο επισυναπτόμενο αρχείο να δεις αν λειτουργεί.
| |||
| |||
![]()
Ευχαριστώ πολύ Χρήστο για την αμεσότητα δουλεύει τέλεια με το office 2003 Αν κατάλαβα καλά για να δω το αποτέλεσμα αλλάζω από το βελάκι έτος και ξαναπατώ και επανέρχομαι στο έτος που θέλω ,και τότε μου μαρκάρει τις ημερομηνίες . Μπορώ να φτιάξω έτσι όσα δωμάτια θέλω και να δουλέψουν ανεξάρτητα σωστά ? Το μόνο που θα ήθελα αν γίνεται επειδή θα γεμίσει παρά πολύ αυτό και φοβάμαι τυχόν λάθη από πληκτρολόγηση να το κλειδώνω απλά και να μένει η στήλη ΑΒ και ΑC για καταχώρηση ημερομηνιών όπως και το πεδίο αλλαγής έτους ,το δοκίμασα δούλεψε απλά με αφήνει να διαμορφώσω κελιά και στήλες ,μικρό το κακό. Αν κάνω λάθος ημερομηνία και θέλω να σβήσω μια ενδιάμεση μου βγάζει σφάλμα ορθότητας ημερομηνίας Μαλών δεν πρέπει να αφήνω κανένα κενό στις ημερομηνίες Έχω όμως ένα θεματακι με τις ημερομηνίες επειδή ρουφώ από δυο πλατφόρμες κρατήσεις booking και airbnb ο τρόπος που μου στέλνουν τις ημερομηνίες είναι διαφορετικός δηλαδή Αμερικανικός τρόπος Check-in Check-out 2018-07-14 2018-07-15 2018-07-16 2018-07-18 2018-07-20 2018-07-22 Airbnb σωστός τρόπος Check-in Check-out 01/05/19 20/05/19 02/01/19 05/01/19 Υπάρχει τρόπος να μετατρέπω τις ημερομηνίες σωστά και να τις κάνω επικόλληση στον πίνακα που έφτιαξες η θα πρέπει κάθε φόρα να τις πληκτρολογώ με τον ενδεδειγμένο τρόπο 31/12/2019 πχ |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα Μια πρόταση βασισμένη στο μοντέλο του Χρήστου. 1) Αντί να γίνεται στον κώδικα έλεγχος των ημερομηνιών, οι λανθασμένες καταχωρήσεις επισημαίνονται με μορφοποίηση υπό όρους. 2) Ο κώδικας διαφέρει από τον κώδικα του Χρήστου και τρέχει όταν πατηθεί το κουμπί που πρόσθεσα. 3) Στο φύλλο Convert πρόσθεσα τύπους για τη μετατροπή των ημερομηνιών σε ευρωπαϊκή μορφή. |
| ||||
| ||||
![]()
Χαίρομαι που λειτουργεί μια χαρά! Όντως για να αλλάζεις έτος, απλά ανεβοκατεβαίνεις με το βελάκι ή πληκτρολογείς στο κελί Q2 το έτος που επιθυμείς για πιο γρήγορη μεταφορά σ' αυτό. Σωστά, μπορείς να φτιάξεις τόσα φύλλα όσα και τα δωμάτια που διαθέτεις και ο κώδικας για το κάθε φύλλο δημιουργείται ταυτόχρονα χωρίς κάποια ξεχωριστή ενέργεια. Έχω βάλει κάποια απλά κριτήρια καταχώρησης ημερομηνιών, όπως αυτό με τις κενές γραμμές γιατί αφήνοντας πολλά κενά θα σε δυσκόλευε να αναζητάς τις κρατήσεις αν είναι πάρα πολλές. Το βελτίωσα κάπως, έτσι ώστε όταν αλλάζεις έτος, όλες οι κρατήσεις να ταξινομούνται ως προς την άφιξη και να μην υπάρχουν πλέον κενές γραμμές. Αν χρειάζεσαι επιπλέον κριτήρια για την ορθότητα των καταχωρήσεων, μπορούμε να τα προσθέσουμε. Όσον αφορά τις ημερομηνίες του αμερικάνικου στυλ, μπορείς να τις κάνεις ειδική επικόλληση τιμών στις στήλες των κρατήσεων (ΑΦΙΞΗ και ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ) και μετά αντικατάσταση (CTRL+H) της παύλας (-) με την πλάγια κάθετο (/), ξεκλειδώνοντας για λίγο το φύλλο. Έτσι όλες οι ημερομηνίες θα επανέλθουν στο ελληνικό σύστημα. Το δοκίμασα και λειτουργεί γρήγορα και χωρίς κώδικα. Αν χρειάζεσαι κώδικα, μπορούμε να το επιχειρήσουμε. Υ.Γ. Με πρόλαβε ο Γιώργος! :)
| |||
| |||
![]()
Δεν ξέρω πόσο πιθανό είναι να υπάρχουν επικαλύψεις στα χρονικά διαστήματα των κρατήσεων. Στο συνημμένο πρόσθεσα στον κώδικα ένα σχετικό έλεγχο. ΥΓ Χρήστο είσαι το νέο αίμα που χρειάζονταν το φόρουμ. Συγχαρητήρια. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kapetang : 15-04-19 στις 23:15. Αιτία: αλλαγή συνημμένου (βελτίωση μηνύματος) |
| |||
| |||
![]()
Ευχαριστώ πολύ Χρήστο και Γιώργο για την αμεσότητα δουλεύει τέλεια . Συγχαρητήρια. Το convert δουλεύει άψογα, όπως και οι επικαλύψεις στα χρονικά διαστήματα των κρατήσεων ,ήταν έξυπνο. Έκανα και τα κλειδώματα για τυχόν λάθη στην πληκτρολόγηση και σβήσιμο των τύπων. Θα λύσει πολλά θέματα φίλων του forum που έχουν ανάλογα προβλήματα με κρατήσεις δωματίων σε μικρά ενοικιαζόμενα καταλύματα και πάλι συγχαρητήρια. Οποιαδήποτε βελτίωση δεκτή. Ένα θεματική που μάλλον ξέφυγε , όταν κάνω κράτηση 1/4/2019 και αναχώρηση 5/4/2019 μου μαρκάρει και την ημερομηνία 5/4/2019 ενώ έπρεπε να μαρκάρει 4 μέρες . |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Excel07] Χρωματισμός κελιού στο Excel | George R | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 11-04-17 07:05 |
χρωματισμός κειμένου με (If the else) | ntavelispas | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 24 | 13-09-16 15:11 |
[Μορφοποίηση] Χρωματισμός Φίλτρου | xristos | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 17-02-16 18:23 |
[Μορφοποίηση] Χρωματισμός κελιών βάσει κειμένου κελιού αναφοράς.Λειτουργεί εκτός μιας λεπτομέρειας | Skakinen | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 09-11-15 23:03 |
[Excel07] Χρωματισμός στήλης | laziali21 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 26-08-11 16:00 |
Η ώρα είναι 01:09.