| Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα σας! Έχω έναν πίνακα με τις βασικές ποσότητες καταναλώσεων των προϊόντων για τον κάθε καταναλωτή. Στη στήλη B έχω τα προϊόντα και στην γραμμή 3 τους καταναλωτές. Στον 2ο πίνακα έχω στην γραμμή 10 όλα τα προϊόντα και στην στήλη H καταχωρώ κάθε φορά κάποιον καταναλωτή. Χρησιμοποιώ την συνάρτηση =HLOOKUP($H11;$C$3:$F$7;2;0) ώστε να μου φέρει την αντίστοιχη ποσότητα από τον αρχικό πίνακα. Μπορώ να έχω επιλογή επικύρωσης δεδομένων με μια επιλογή την συνάρτηση και μια επιλογή σαν κενό ώστε σε περίπτωση που κάποιος καταναλωτής δεν προμηθευτεί κάποιο προϊόν να μη δειχνει το αποτέλεσμα της συνάρτησης; Ευχαριστώ! |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα Σταμάτη, δες μια πρόταση στο συνημμένο. |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα Γιώργο, σε ευχαριστώ για τις προτάσεις σου. Ποια είναι η διαφορά του 1ου παραδείγματος με τον τρόπο που το είχα; Επειδή μπερδεύτηκα λιγακι. Επίσης, στην περίπτωση που σε κάποιο κελί δίνει μια τιμή κι όχι 0 αλλά δεν θέλω να εμφανίζεται, μπορώ με κάποιον τρόπο να επιλέγω να μην φαίνεται; |
|
| |||
| |||
|
1) Η βασική διαφορά είναι η τοποθέτηση της συνάρτησης HLOOKUP μέσα στη συνάρτηση IF. 2) Μια άλλη διαφορά (όχι βασική) είναι ότι οι αριθμοί των στηλών 2, 3, 4, 5 στη συνάρτηση HLOOKUP αντικαταστάθηκαν από τη συνάρτηση COLUMN. Αυτό επιτρέπει την τοποθέτηση του τύπου στο 1ο κελί ( I11) και την αντιγραφή του, εύκολα με σύρσιμο, δεξιά και κάτω. 3) Αν θέλεις να κρύβεις και άλλες τιμές θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις και τη συνάρτηση OR μετά την IF. Για τη χρήση των συναρτήσεων δες τη βοήθεια. Γενικά, αν σε ένα κελί κάνουμε το χρώμα της γραμματοσειράς ίδιο με το χρώμα του φόντου, το περιεχόμενο του κελιού δε θα φαίνεται |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα, Γιώργο σε ευχαριστώ πολύ για τις λεπτομέρειες, να είσαι καλά.
|
|
| |||
| |||
|
Να είσαι καλά και καλή συνέχεια.
|
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| Εργαλεία Θεμάτων | |
| Τρόποι εμφάνισης | |
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [VBA] Επικύρωση δεδομένων με απαρίθμηση σφαλμάτων | gfevran | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 23-09-16 19:03 |
| [Συναρτήσεις] Χρήση της συνάρτησης VLOOKUP | Payne83 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 13 | 06-10-15 19:41 |
| [VBA] Επικύρωση δεδομένων με vba | gfevran | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 7 | 14-01-15 21:42 |
| Επικύρωση δεδομένων | Χρήστος | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 21-12-13 22:05 |
| [Συναρτήσεις] Επικύρωση δεδομένων και επιλογή λίστας | Γιώργος Κ. | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 16 | 15-01-13 03:24 |
Η ώρα είναι 20:49.

Υβριδικός τρόπος