Ανανέωση ιστοσελίδας
ms-office.gr > Forum > Microsoft Excel > Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις > [Συναρτήσεις] Καταμέτρηση και εμφάνιση εγγραφών

Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 10-03-19, 21:49
Όνομα: Κώστας
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2016
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική

Προεπιλογή Καταμέτρηση και εμφάνιση εγγραφών

Καλησπέρα σε όλους,
έχω ένα βιβλίο excel όπου στα φύλλα "Α", "Β", "Γ", "Δ" περνάω εγώ τα δεδομένα στα κελιά που θέλω. Κατόπιν πρέπει στο φύλλο "Εισηγήσεις-Επιτηρήσεις" να περνάω στις αντίστοιχες ημέρες είτε "Ε" (αν το μάθημα είναι θεωρητικό) είτε "ΕΕ" (αν το μάθημα είναι εργαστηριακό και έχει στο τέλος ένα (Ε)).
Για να μην το κάνω χειροκίνητα, όπου θέλει ψάξιμο ανάμεσα στα φύλλα του βιβλίου και μεγάλη πιθανότητα λάθους, αναρωτιόμουν μήπως υπάρχει κάποια συνάρτηση ή λειτουργία, όπου αφού ψάξει το όνομα του καθηγητή στα πρώτα τέσσερα φύλλα θα μου βάλει αυτόματα "Ε" ή "ΕΕ" στον αντίστοιχο καθηγητή και στην σωστή ημερομηνία.
Δεν ξέρω πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι αυτό. Κάθε βοήθεια - εφόσον είναι δυνατόν - θα με γλίτωνε από πολύ ώρα δουλειάς και θα ελαχιστοποιούσε τα λάθη.
Ευχαριστώ.
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: zip Πρόγραμμα εξετάσεων 2019.zip (81,2 KB, 17 εμφανίσεις)

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη caudillo : 11-03-19 στις 15:22.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 12-03-19, 09:46
Όνομα: Γιώργος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2010
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Προεπιλογή

Καλημέρα

Κώστα, δες μια πρόταση και οδηγίες στο συνημμένο.

Κάνε δοκιμές, μήπως κάτι μου ξέφυγε.
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: xlsm Προγραμμα εξετασεων 2019b.xlsm (114,1 KB, 27 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 12-03-19, 12:46

Προεπιλογή

Γιώργο καλημέρα,
σ' ευχαριστώ για τον χρόνο που διέθεσες. Απ' όσο είδα τον κώδικα που έφτιαξες καταλαβαίνω ότι και ο κόπος σου ήταν αρκετός και σου είμαι ευγνώμων.
Δυο ερωτήσεις μόνο:
1) Ο κώδικας περιέχεται στο κουμπί ενημέρωση; Και αν ναι, όταν θελήσω να φτιάξω ένα καινούργιο βιβλίο, θα πρέπει να φτιάξω ένα ανάλογο κουμπί και να αντιγράψω τον κώδικα; Και πώς φτιάχνω το κουμπί;
2) Όταν λες ότι θα πρέπει να προσαρμοστεί ο κώδικας αν υπάρχουν κι άλλα διπλά ονόματα, εννοείς ότι στην αντίστοιχη γραμμή του κώδικα θα πρέπει να συμπληρωθούν και τα άλλα επίθετα;
Και πάλι σε ευχαριστώ για την βοήθειά σου. Ήταν πολύτιμη.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 12-03-19, 14:17

Προεπιλογή

1) Μολονότι προσπάθησα ο κώδικας να είναι αρκετά προσαρμόσιμος, δεν παύει να συνδέεται με τη δομή του βιβλίου και τη σχεδίαση των εμπλεκόμενων φύλλων.

Θα πρότεινα συνεπώς να λαμβάνονται αντίγραφα του αρχικού βιβλίου και στη συνέχεια να προσαρμόζονται η λίστα των ονομάτων, οι ημερομηνίες και οι καταχωρήσεις στα φύλλα Α, Β, Γ, Δ, ώστε να ανταποκρίνονται στην επιθυμητή χρονική περίοδο.

2) Στη γραμμή του κώδικα θα πρέπει να προστεθούν όλα τα διπλά επίθετα.

Τα επίθετα θα χωρίζονται με το χαρακτήρα «~» και η σχετική συμβολοσειρά θα τελειώνει επίσης με το χαρακτήρα «~».
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 12-03-19, 14:28

Προεπιλογή

Όλα κατανοητά. Και πάλι σ' ευχαριστώ για την βοήθειά σου.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 12-03-19, 15:17

Προεπιλογή

Γιώργο, μετά από κάποιες δοκιμές είδα ότι ο κώδικάς σου δουλεύει όπως πρέπει, με μια εξαίρεση, που οφείλεται σε δική μου παράλειψη.
Αν τοποθετηθεί ο ίδιος καθηγητής στην ίδια ημερομηνία σε διαφορετικά φύλλα θα ήθελα - και αποτελεί αυτό μια βασική λειτουργία του βιβλίου - πατώντας το κουμπί "Ενημέρωση", να μου βγάζει κάποιο μήνυμα λάθους για τον συγκεκριμένο καθηγητή.
Αν μπορέσεις να καταφέρεις κάτι τέτοιο, τότε το βιβλίο σου θα είναι απόλυτα εξυπηρετικό για την δουλειά που το θέλω.
Σ' ευχαριστώ.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 12-03-19, 21:38

Προεπιλογή

Κώστα, δες το συνημμένο.
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: xlsm Προγραμμα εξετασεων 2019c.xlsm (123,3 KB, 41 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 12-03-19, 23:45

Προεπιλογή

Γιώργο είναι πολύ εξυπηρετικό έτσι όπως το έφτιαξες! Θα με βοηθήσει πάρα πολύ. Σ' ευχαριστώ για τον κόπο σου. Να 'σαι καλά.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 13-03-19, 07:47

Προεπιλογή

Καλή συνέχεια Κώστα. Να είσαι καλά!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 25-04-23, 15:04

Προεπιλογή

Καλησπέρα Γιώργο. Χριστός Ανέστη. Υγεία και πρόοδο σου εύχομαι.
Παίρνω το θάρρος να σε ρωτήσω και πάλι κάτι σχετικά με το αρχείο που είχες φτιάξει γι' αυτό το θέμα.
Το χρησιμοποιώ και πάλι φέτος για να φτιάξουμε το πρόγραμμα των τελικών εξετάσεων και παρατήρησα ότι δεν ενημερώνει ο κώδικας τις ημερομηνίες μετά τις 29/5/23.
Οι ημερομηνίες και τα ονόματα έχουν τροποποιηθεί για τα φετινά δεδομένα σε όλα τα φύλλα.
Προσπάθησα να καταλάβω τι πρέπει να διορθώσω αλλά άκρη δεν βρήκα και γι' αυτό απευθύνομε πάλι σε εσένα.
Σ' ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Πρόβλημα με εμφάνιση εγγραφών από διαφορετικούς πίνακες johnpantazo Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 7 19-05-18 05:39
[ Φόρμες ] Αυτοματη εμφανιση νεων εγγραφων balokalex Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 1 14-02-17 07:23
[ Υποφόρμες ] Εμφάνιση τελευταίων εγγραφων Dimitriss Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 6 10-01-17 15:27
[ Εκθέσεις ] οριζόντια εμφάνιση εγγραφών σε έκθεση octapus Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 6 21-08-14 07:39
[ Φόρμες ] Εμφάνιση συνόλου εγγραφών mike04 Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 4 11-02-12 23:20

Η ώρα είναι 01:10.