Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
![]() |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
![]()
Χρονιά πολλά και καλά σε όλους. Θα ήθελα την βοήθεια σας, στο δείγμα που σας επισυνάπτω στη φόρμα insertF έχω μια δευτερεύουσα φόρμα η οποία εμφανίζεται χωρίς εγγραφές. Θα ήθελα μόλις κάνω μια καταχώρηση να μου εμφανίζει την καταχώρηση που έκανα και γενικά όσες εγγραφές κάνω από τη στιγμή που ξεκινήσω να καταχωρώ και όχι να μου εμφανίζει όλες τις εγγραφές, Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!! |
| |||
| |||
![]()
Γεια σου Δημήτρη και Χρόνια Πολλά. Δες το συνημμένο, πιστεύω να είναι αυτό που θέλεις. Καλή Πρωτοχρονιά. |
| |||
| |||
![]()
Καλημέρα και χρόνια πολλά. Δημήτρη δες μια πρόταση στο συνημμένο. Κάποιες επισημάνσεις: 1) Για να αποφύγουμε λάθη, δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε, ως ονόματα πεδίων και στοιχείων ελέγχου, δεσμευμένες λέξεις. Η λέξη name έχει δεσμευτεί για το όνομα των αντικειμένων. Για παράδειγμα η έκφραση me.name, στον κώδικα μιας φόρμας, επιστρέφει το όνομά της και όχι την τιμή του πεδίου ή του στοιχείου ελέγχου name. 2) Αφού αποφάσισες οι εγγραφές να προσαρτώνται με ερώτημα προσάρτησης, η φόρμα insertF δεν πρέπει να είναι δεσμευμένη. Υλοποίηση του ζητούμενου: 1) Έγιναν αλλαγές σύμφωνα με τις επισημάνσεις 2) Προστέθηκε το ερώτημα qrySubTableT και η συνάρτηση FminID() , που χρησιμοποιείται για το φιλτράρισμα του ερωτήματος. 3) Ως προέλευση εγγραφών για την δευτερεύουσα φόρμα ορίστηκε το παραπάνω ερώτημα. Όταν ανοίγουμε τη φόρμα insertF , στη δευτερεύουσα, εμφανίζονται αρχικά όλες οι εγγραφές του πίνακα. Στη συνέχεια εμφανίζονται μόνο όσες εγγραφές προσαρτώνται στον πίνακα, στην τρέχουσα περίοδο εργασίας με τη φόρμα. Γιώργος |
| |||
| |||
![]()
Γιώργο δουλεύαμε ταυτόχρονα και δεν είδα τη λύση που πρότεινες.
|
| |||
| |||
![]()
Σας ευχαριστώ πολύ και τους δύο για τις λύσεις που μου προτείνεται. Θα τις μελετησω και θα επανελθω τις προσεχείς ημέρες, αν και πιστεύω πως θα καλύπτουν οι προτεινόμενες λύσεις. Παιδιά σας εύχομαι καλή χρονιά να έχετε κι ότι επιθυμείτε! Ευχαριστώ και πάλι για το χρόνο σας.
|
| |||
| |||
![]()
Καλή χρονιά σε ολους, με υγεία! Αν και οι δύο λύσεις με κάλυπταν, τελικά κατέληξα στην πρώτη, αυτή του Γιωργου (vraxnakisg) και ο λόγος είναι γιατί είναι πιο κοντά στις γνώσεις τις δικές μου και συνεπώς καλύτερα διαχειρισιμο από μένα. Σας ευχαριστώ και τους δύο!
|
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα και καλή χρονιά Πραγματικά η λύση του Γιώργου (vraxnakisg) είναι πιο απλή. Όμως, για κάθε ομάδα τιμών (όνομα, διεύθυνση, τηλέφωνο), καταχωρεί στον πίνακα 2 όμοιες εγγραφές. Για τη διόρθωση του προβλήματος θα πρότεινα την αφαίρεση από τον κώδικα, της εντολής: Κώδικας: CurrentDb.Execute "INSERT INTO TableT (name, address, phone) VALUES ('" & Me.txtname & "','" _ & Me.txtaddress & "','" & Me.txtphone & "')" |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Εμφάνιση επιλεγμένων εγγραφών από Σύνθετο Πλαίσιο | dimitrisp | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 02-11-14 18:07 |
[ Εκθέσεις ] οριζόντια εμφάνιση εγγραφών σε έκθεση | octapus | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 21-08-14 07:39 |
[ Φόρμες ] Εμφάνιση συνόλου εγγραφών | mike04 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 11-02-12 23:20 |
[ Φόρμες ] Εμφάνιση Συγκεκριμένων Εγγραφών στην Φόρμα. | Free_Ghost | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 32 | 27-10-10 20:47 |
Αυτόματη εμφάνιση εγγραφών σε φόρμα Access | balex | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 8 | 16-07-10 18:18 |
Η ώρα είναι 13:05.