| Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα σε όλους Υπάρχει τρόπος να δίνω σε ένα κελί κάποιον μήνα του έτους αλφαρηθμητικά και να μου βγάζει στο διπλανό κελί, την πρώτη ημέρα αυτού του μήνα, στην μορφή ηη/μμ/εεεε; Δηλαδή για παράδειγμα να δίνω ας πούμε ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ και να μου βγάζει 01/11/2018 (Κάτι δηλαδή, που να αντιλαμβάνεται τον μήνα από κείμενο και να τον μετατρέπει στο νούμερό του). Οι μήνες θα δίνονται στην ονομαστική (ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ, ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ, .....ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ, ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ) Ευχαριστώ πολύ. |
|
|
|
Στο βιβλίο που ακολουθεί. Τρόπος 1 Με λίστα και το έτος σε ένα κελί σταθερό =DATE() =INDEX() =MATCH() Τρόπος 2 Με λίστα και το έτος = εφέτος =DATE() =YEAR() =TODAY() =INDEX() =MATCH() Τρόπος 3 Ανάποδη choose() και το έτος σε ένα κελί σταθερό =DATEVALUE() =MATCH() Τρόπος 4 Ανάποδη =choose() και το έτος = εφέτος =DATEVALUE() =MATCH() =YEAR() =TODAY() |
|
| |||
| |||
|
Ευχαριστώ Σπύρο για τις λύσεις που παραθέτεις. Θα διαλέξω ποιά ταιριάζει καλύτερα. Από περιέργεια πάντως, φαντάζομαι, δεν μπορούμε να πάμε μόνο με το κείμενο του μήνα (εννοώ δίχως λίστα, ή δίχως να αναφέρουμε κάπου όλους τους μήνες στην συνάρτηση) κατευθείαν στον αριθμό. Δηλαδή στο φύλλο να έχουμε μόνο τον μήνα που μας ενδιαφέρει. (Το λέω γιατί έχω την εντύπωση ότι το αντίστροφο γίνεται, μέσω της μορφοποίησης, όπως νομίζω ότι είχες δείξει σε κάποιο προηγούμενο θέμα παλιότερα.) |
|
|
|
Το ερώτημα το είχες ανεβάσει και τον Ιούνιο του '17, ζητώντας πιο «σοφιστικέ» λύση... ![]() Νομίζω με την πρότασή μου, είσαι καλυμμένος... |
|
| |||
| |||
|
Ευχαριστώ για την απάντηση, αλλά δεν αναφερόμουν σε αυτό, αναφερόμουν στο ερώτημα του Ιανουαρίου 17, όπου είχαμε το αντίστροφο, δηλαδή από αριθμό σε μήνα. Σκεφτόμουν μήπως γίνεται κάτι αντίστοιχο με τη μορφοποίηση, δίχως την παράθεση όλων των μηνών. Τελικά από όσο κατάλαβα μάλλον δεν γίνεται. |
|
|
|
Καλημέρα Υπάρχει κάτι, αλλά δεν δουλεύει σε Ελληνικές ρυθμίσεις συστήματος και μόνο με Αγγλικά (Jun, Feb κλπ) |
|
| |||
| |||
|
ok. Ευχαριστώ |
|
|
|
Για το Γιώργο και όσους μας διαβάζουν και θέλουν το κάτι παραπάνω, πάμε να δούμε αυτό: http://www.ms-office.gr/forum/excel-...html#post28488 |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [Μορφοποίηση] Μορφοποίηση Ημερομηνίας | xristos | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 23-04-18 20:43 |
| [Συναρτήσεις] Εύρεση ημερομηνίας | xristos | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 7 | 28-09-16 19:55 |
| [Συναρτήσεις] Μορφοποίηση ημερομηνίας | nakosg | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 19-07-12 14:09 |
| [Excel07] Eισαγωγή ημερομηνίας | jimrenoir | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 18-10-11 02:00 |
| [Excel07] Εισαγωγή ημερομηνίας | Χρήστος | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 20-05-11 22:53 |
Η ώρα είναι 01:17.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο