| Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα σε όλους , προσπαθώ να γράψω έναν τύπο στο Excel που να αναζητεί την τιμή ενός κελιού σε ολόκληρο το βιβλίο.Χρησιμοποιώ την vlookup και την or αλλά δε τα καταφέρνω. Έπειτα προσπάθησα να χωρίσω την αναζήτηση σε κάθε φύλλο χωριστά με τη vlookup δινοντάς μου τιμή "ναι" ή "όχι". Στη συνέχεια με την if και την or πήρα τα αποτελέσματα απο τα παραπάνω κελιά και με την or θα μου έδινε το αποτέλεσμα οτι βρέθηκε. Δυστυχώς όμως τίποτα! Αν έχω 2 "Ναι" μου απαντάει ΒΡΕΘΗΚΕ, αν έχω 1 "Ναι" και 1 "Όχι" μου απαντάει ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΕ!...Βοήθεια... |
|
|
|
Καλημέρα Γιάννη καλώς ήλθες στο ms-office.gr Στο βιβλίο, η λύση με δύο τρόπους... 1. Αναζητώ πχ την τιμή: Σπύρος ακριβώς και 2. Αναζητώ τιμές που περιέχουν πχ το Νικ *και οι δύο περιπτώσεις είναι Case Sensitive |
|
| |||
| |||
|
Ευχαριστώ Σπύρο για τη βοήθεια σου! Τελικά το έλυσα ώς εξής: Πρώτα χρησιμοποίησα μια countif για να ψάχνει σε κάθε φύλλο χωριστά και έπειτα τη match για να βρει αν στα 10 αποτελέσματα που έχω με τη countif έχει βρεθεί. |
|
|
|
Με βάση την περιγραφή σου: «την τιμή ενός κελιού σε ολόκληρο το βιβλίο....» θεωρώ. ότι η μέθοδος που περιγράφεις, είναι ανορθόδοξη και πιθανώς εσφαλμένη. * Με μια επιφύλαξη γιατί δεν έχουμε εικόνα του βιβλίου σου... Για ανέβασε τη λύση σου να την δούμε... |
|
| |||
| |||
|
Έστειλα τη λύση με mail γιατί δεν ανέβαινε στο φορουμ
|
|
|
|
Αυτό που έστειλες είναι «λίγο» διαφορετικό από αυτό που ζήτησες... Αλλά και έτσι που είναι, έχει λάθη διότι: Η =match(), θα φέρνει πάντα την πρώτη τιμή που θα βρίσκει... *υπάρχουν όμως και διπλότυπες, από αυτά που είδα... Η περιοχή που ψάχνει δεν έχει κλειδώσει με $, (και εδώ μιλάμε για περιοχή και όχι φύλλο γενικά βιβλίου) που σημαίνει ότι τραβόντας κάτω αλλάζει και έχει σφάλμα... και άλλα ακόμα... |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα, είχες δίκιο...εβγαλε σφάλματα...αντικατέστησα τη match() με τη countif() και νομίζω πως έλυσα το πρόβλημά μου. Στις δοκιμές που έκανα όλα τα έβγαλε σωστά! Ευχαριστώ για τη βοήθεια και πάλι! |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [Excel07] Αναζήτηση κελιού | George R | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 17-10-18 10:20 |
| [Excel07] Εύρεση κελιού σε διαφορετικό βιβλίο | serafeimgr | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 10-09-18 10:27 |
| [VBA] Αλλαγή της τιμής ενός κελιού βάσει του χρώματος | sakis297 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 8 | 18-09-15 18:19 |
| [Γενικά] καθορισμός της τιμής κελιού από την τιμή δύο άλλων | GreekPowers | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 07-09-15 20:24 |
| [VBA] Αυτόματη αντιγραφή φύλλου Excel σε νέο βιβλίο | Tasos | Excel - Tips & Tricks | 0 | 02-04-12 17:51 |
Η ώρα είναι 22:04.

, προσπαθώ να γράψω έναν τύπο στο Excel που να αναζητεί την τιμή ενός κελιού σε ολόκληρο το βιβλίο.
Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο