| Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |
|
| |||
| |||
|
Γεια σας! Πιστεύω να είσαστε Καλά! Έχω στην userform το παρακάτω: Κώδικας: Label1.Caption = Sheets("Sheet1").Range("A1").Value & " = " & Sheets("Sheet1").Range("B1").Value
Ευχαριστώ! |
|
|
|
Καλημέρα Σταμάτη. Αν θέλεις την γνώμη μου... Περισσότερο, θα πρέπει να σε απασχολεί η αρτιότητα του κώδικα, παρά κάποια εφέ, που και δεν είναι όμορφα στο μάτι και επιβαρύνουν χωρίς λόγο... Εξηγούμαι... Έχεις τον κώδικα... Κώδικας: Label1.Caption = Sheets("Sheet1").Range("A1").Value & " = " & Sheets("Sheet1").Range("B1").Value
1 Αν αλλάξω το όνομα του φύλλου, από Sheet1 (πχ Πληρωμές) σε πχ Πληρωμές_μήνα ο κώδικας θα χτυπήσει... Βάλε, το κωδικό όνομα του φύλλου και όχι το φυσικό. πχ Φύλλο1.Range("A1").Value 2 Το Range("A1").Value, είναι με Ελληνικό Α ή με Αγγλικό; Καλό είναι να γράφεις με πεζά ...Range("a1").Value 3 Το Range("A1").Value, είναι πολύ πιο αργό από το Cells(1,1).Value Τώρα για το ζητούμενο Στα χρόνια που ασχολούμαι με το αντικείμενο, ποτέ δεν χρειάστηκε (και δεν ήθελα) κάτι τέτοιο...και νομίζω, αν θυμάμαι καλά ότι δεν γίνεται, όσον αφορά τα activeX γενικά, παρά μόνο σε RichTextbox...(?!) Αν πρέπει οπωσδήποτε να γίνει κάτι τέτοιο, εγώ θα έβαζα τρείς labels, την μια δίπλα στην άλλη κολλητά, χωρίς περιγράμματα, με διάφανο Background, ως εξής: Label1.Caption =Sh1.Cells(1,1).Value (με κόκκινο και στοίχιση δεξιά) Label2.Caption =" = " (με μαύρο και στοίχιση κέντρο) Label3.Caption =Sh1.Cells(1,2).Value (με πράσινο και στοίχιση αριστερά) Οι καλύτερες και ομορφότερες φόρμες, γίνονται με γραμματοσειρά Tahoma, σε Font συστήματος ή και &H00404040&, με μέγεθος 8 άντε 9 το πολύ και χώρο ανοιχτό... Αυτά... |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα Σταμάτη δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Και μια άλλη πρόταση με 3 Labels, ένα για κάθε επιθυμητό χρώμα. Έχει το πλεονέκτημα ότι το μέγεθος και η θέση των Labels προσαρμόζεται στο μήκος του κειμένου των κελιών A1 και B1. Σε κάθε Label η ιδιότητα ForeColor θα οριστεί στο επιθυμητό χρώμα και οι AutoSize, Caption και WordWrap, σε True, κενό και False, αντίστοιχα. Στο συνημμένο πατώντας το κουμπί στο Sheet1, εμφανίζεται η φόρμα UserForm1. Πατώντας το κουμπί της φόρμας εκτελείται κώδικας, ο οποίος ορίζει κατάλληλα τη θέση και τις διαστάσεις των 3 Labels για να φαίνονται σαν ένα. |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα σας! Σας ευχαριστώ για τον πολύτιμο χρόνο που διαθέσατε ώστε να ασχοληθείτε με το θέμα, Σπύρο ευχαριστώ για διορθώσεις και τις επισημάνσεις σου. Έχω λάβει υπ' όψη όλα όσα έγραψες πιο πάνω. Γιώργο σε ευχαριστώ για την πρότασή σου. Είναι πολύ ενδιαφέρουσα, στην περίπτωση που έχεις να κάνεις με λίγα Labels. Νομίζω όμως ότι θα χάσω τη μπάλα στα περίπου 35 Labels μου.. Να είστε καλά και οι δύο! |
|
| |||
| |||
|
Καλή συνέχεια Σταμάτη. Να είσαι καλά!
|
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| Εργαλεία Θεμάτων | |
| Τρόποι εμφάνισης | |
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| χρωματισμός κειμένου με (If the else) | ntavelispas | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 24 | 13-09-16 15:11 |
| [Μορφοποίηση] Χρωματισμός Φίλτρου | xristos | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 17-02-16 18:23 |
| [Excel07] Χρωματισμός στήλης | laziali21 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 26-08-11 16:00 |
| Goto Label στην Access | stavros2244 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 12-05-10 11:34 |
Η ώρα είναι 02:47.

Υβριδικός τρόπος