Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα σε όλους. Χρησιμοποιώ την συνάρτηση index/match αλλά μιά από τις στήλες περιέχει αριθμούς με μορφοποίηση κειμένου και φέρνει σφάλμα #Δ/Υ. Δεν θέλω να μορφοποιήσω την στήλη ως αριθμός επειδή υπάρχουν κωδικοί που αρχίζουν με 0 (μηδέν). Η γενική μορφή δεν βοηθά. Υπάρχει λύση? Ευχαριστώ εκ των προτέρων. |
|
![]()
Έστω ένα βιβλίο Book 1, το οποίο περιέχει δεδομένα, που εισάγονται από κάποιο εμπορικό πρόγραμμα και έστω ότι υπάρχουν και κελιά, (κίτρινα) που εισάγονται με κενά στο τέλος, λόγω σφάλματος του προγράμματος. (*βλέπε εικόνα 1) Έστω ένα δεύτερο βιβλίο Book 2 στο οποίο έχουμε δικά μας δεδομένα και στην στήλη πχ Β, «φέρνουμε» τα «κείμενα» της στήλης D, του πρώτου βιβλίου. Ζητούμενο: Θα θέλαμε στην στήλη D του βιβλίου 2, να εφαρμόσουμε ένα συνδυασμό INDEX/MATCH, έτσι ώστε να «πάρουμε» τις τιμές που αντίστιχα υπάρχουν στο βιβλίο 1. Εκτέλεση: Θα πρέπει να δημιουργήσουμε ένα τύπο όπου: α) Θα αφαιρεί τα κενά που τυχόν υπάρχουν β) Θα περιέχει στην =match() τροποποιημένο το πρώτο όρισμα (διότι εκεί είναι το πρόβλημα που προκύπτει) γ) Θα λειτουργεί σε περιοχή Βάζουμε στο d1 κελί του βιβλίου 2 τον τύπο: Κώδικας: =INDEX([Book1.xlsm]Sheet1!$E$1:$E$19;MATCH(B1&"";TRIM([Book1.xlsm]Sheet1!$D$1:$D$19);0)) Σημαντικές παρατηρήσεις-επισημάνσεις Η =match(), να περικλείει την =trim(), στην περιοχή του άλλου βιβλίου. Επειδή η =trim() «παίζει» σε περιοχή, ο τύπος θα κλείσει, με Ctrl + Shift + Enter (Array Formula) Για να αναγνωρίσει η =match() τα κείμενα, το πρώτο όρισμα διαμορφώνεται: B1&"" αντί B1 που σε μια φυσιολογική κατάσταση θα υπήρχε. Τα ονόματα Book1.xlsm, Sheet1 κλπ εξαρτώνται από τα ονόματα που έχετε στα βιβλία (και τα φύλλα) αλλά και την κατάληξη που δηλώνει τον τύπο του βιβλίου και φυσικά από την γλώσσα που χρησιμοποιείτε... |
| |||
| |||
![]()
καλησπέρα θα ήθελα μια βοήθεια με την INDEX/MATCH την χρησιμοποιώ σε λίστες ονομάτων, (12 φύλα εργασίας) αλλά το θέμα μου είναι ότι στις λίστες δεν υπάρχουν πάντα τα ονόματα που ψάχνω σε σχέση με τα κριτήρια που δίνω για το ταίριασμα και βγάζει #Δ/Α. πχ έχω 120 ονόματα αλλά μερικές φορές δεν υπάρχουν σε όλες τι μπορώ να κάνω για να μου βγάζει αποτελέσματα ακόμα και αν δεν το βρει σε κάποια λίστα στα φύλλα εργασίας??
|
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
| |
| ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Συναρτήσεις] INDEX MATCH LOOKUP | anestaki | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 17-03-14 16:21 |
[Συναρτήσεις] VLOOKUP-INDEX-MATCH ? | jimrenoir | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 09-04-12 01:25 |
[Γενικά] VLOOKUP ή INDEX & MATCH ???? | Lefteris | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 22-05-11 19:05 |
[ Ερωτήματα ] Index στην Access | mdragon | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 9 | 10-03-11 14:14 |
[ Φόρμες ] Tab Index | Meteora | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 14-11-10 21:48 |
Η ώρα είναι 17:18.