| Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Φίλοι του Φόρουμ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ Με είχατε βοηθήσει με την συνάρτηση IF(B13<>"";EOMONTH(C12;0)+1;"") για excell 2010, αλλά εγώ έκανα αλλαγή (υποχρεωτική) και έβαλα το excell XP και δεν μου δουλεύει η ανωτέρω συνάρτηση μου βγάζει #ΟΝΟΜΑ; Υπάρχει κάποια άλλη συνάρτηση σε αντικατάσταση αυτής;; ή τι άλλο μπορώ να κάνω;;; Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα Το τμήμα του τύπου : EOMONTH(C12;0)+1, με βάση την ημερομηνία που υπάρχει στο κελί C12, επιστρέφει την ημερομηνία έναρξης του επόμενου μήνα. Θα μπορούσες να το αντικαταστήσεις με το: DATE(YEAR(C12);MONTH(C12)+1;1) |
|
| |||
| |||
|
Φίλοι του Φόρουμ Καλησπέρα Φίλε Γιώργο σε ευχαριστώ για την βοήθειά σου δουλεύει αλλά θέλω όταν δεν υπάρχει ημερομηνία να μην βγάζει την φράση FALSE, αλλά κενό πήγα να αλλάξω τον τύπο να βάλω "" αλλά δεν δουλεύει υπάρχει λύση;;; Σήμερα βρήκα ότι έχω πρόβλημα και με τον τύπο IF(Q18="";"";(EDATE(Q18;-1))) μου βγάζει πάλι #ΟΝΟΜΑ; Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας |
|
| |||
| |||
|
1) Ο τύπος που ανέβασες: IF(B13<>"";EOMONTH(C12;0)+1;""), ελέγχει το κελί B13 και όχι το C12, που περιέχει την ημερομηνία. Χρησιμοποίησε τον: IF(C12<>"";DATE(YEAR(C12);MONTH(C12)+1;1);"") 2) Στον τύπο : IF(Q18="";"";(EDATE(Q18;-1))), άλλαξε το EDATE(Q18;-1) με το: MIN(DATE(YEAR(Q18);MONTH(Q18)-1 +{1;0};DAY(Q18)*{0;1})) |
|
| |||
| |||
|
Γιώργο χίλια ευχαριστώ είναι πολύ λίγα, για την άμεση και σωστή βοήθειά σου. Ξέρεις τι λέει μια παροιμία;;;; Αφού βρήκαμε παππά να θάψουμε 5-6 αυτό κάνω και εγώ, αλλά επειδή στην υπηρεσία μου αλλάξαμε τα Office αντί για μπροστά πάμε πίσω, τέλος πάντων είναι άλλο θέμα αυτό, βρισκω όλο λάθη. Πάλι το Φόρουμ με βοήθησε για ταξινόμηση και μου έκανε τον παρακάτω κώδικα Option Explicit Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range) If Target.Count = 1 And Target.Column = 8 Then Range("A:H").Sort Key1:=Range("b2"), Order1:=xlAscending, _ Header:=xlNo, MatchCase:=xlNo End If End Sub Εγώ έχω στοιχεία στις στήλες από Α-Η δηλ. η Α είναι 1η και η Η 8η και πήγαινα στην στήλη Ι=9η και βάζοντας το "Χ" μου ταξινομούσε αυτόματα όλα τα προηγούμενα στοιχεία Πιστεύω να έγινα κατανοητός. Ευχαριστώ Γιώργο για τον χρόνο σου, όπως και όλο το Φόρουμ |
|
| |||
| |||
|
το 8 στον κώδικα να γίνει 9
|
|
| |||
| |||
|
Φίλοι του Φόρουμ Καλησπέρα Φίλε Γιώργο σε ευχαριστώ για την βοήθειά σου. Πριν σου γράψω για τον κώδικα είχα βάλει αντί 8 το 9 αλλά δεν το είχα αποθηκεύσει και δεν μου λειτούργησε, αλλά σήμερα που το αποθήκευσα οκ, αλλά είχα το εξής πρόβλημα όπως θα θυμάσαι ο κώδικας [QUOTE][Range("A:H").Sort Key1:=Range("b2"), Order1:=xlAscending, _/QUOTE] λειτουργεί από το Β2. Στην 1η σειρά είναι οι επικεφαλίδες δηλαδή στο Β1 ήταν η επικεφαλίδα όνομα και το ταξινομούσε και αυτό και βρήκα την λύση να βάλω το 1 δηλ 1.όνομα και λειτούργησε. Αν υπάρχει κάποια λύση οκ διαφορετικά θα δουλεύω με το κόλπο μου Σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου Νάσε καλά όπως όλοι οι βοηθοί του Φόρουμ να μας βοηθάτε. |
|
| |||
| |||
|
Άλλαξε το: Header:=xlNo σε: Header:=xlYes
|
|
| |||
| |||
|
Φίλοι του Φόρουμ Καλησπέρα Φίλε Γιώργο γειά σου, απευθύνομαι σε σένα γιατί με βοήθησες σε παρόμοιο τύπο Τώρα έχω πρόβλημα με τον τύπο =EOMONTH(E4;1)+30 που μου βγάζει #ΟΝΟΜΑ; Προσπάθησα σύμφωνα με τα προηγούμενα γραμμένα σου να το αλλάξω σε =DATE(YEAR(Ε4);MONTH(Ε4)+30) αλλά μου βγάζει πρόβλημα με τις παρενθέσεις έκανα προσπάθεια αλλά απέτυχα. Σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου και για τον χρόνο φίλων του Φόρουμ που βοηθήσουν. |
|
|
|
Στην συνάρτηση =date(year(e4);month(e4)+30;day(e4)), λείπει το τμήμα: day(e4) Αν το συμπληρώσεις, θα πάρεις μια ημερομηνία 30 μήνες μετά το κελί e4 |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [ Συναρτήσεις ] Συνάρτηση EOMONTH | mdragon | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 9 | 10-11-10 09:01 |
Η ώρα είναι 12:47.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο