| Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα, χρησιμοποιώ την συνάρτηση =DATEDIF($G7;H7;"D") για ευρεση του αριθμού μεταξύ των 2 κελιών(ημερομηνιών). Δεν υπολογίζει όμως την μία. Δλδ. 17/3/2018 - 20/3/2018 μου φέρνει 2 ημέρες. Πως μπορεί να υλοποιηθεί; |
|
|
|
Καλημέρα Όπως βλέπουμε στην εικόνα, ο τύπος αποδίδει 3. Αν θέλουμε να περιλλαμβάνονται και τα δύο όρια, τότε βάζουμε στον τύπο +1 |
|
| |||
| |||
|
Αυτό ακριβώς κάνω μέχρι τώρα αλλά δεν βολεύει. Αν έχω κενό στις ημερομηνίες τότε στο υπολογίσημο πεδίο βγάινει 1 και όχι 0. Κάποια άλλη λύση; |
|
|
|
Μάλλον πρέπει να βάλεις κάποια If με όρους, τι να εμφανίζει αν υπάρχει αυτό, το άλλο....κλπ Παράδειγμα: Αν δεν έχω την πρώτη ημερομηνία, αποτέλεσμα τάδε Αν δεν έχω την δεύτερη ημερομηνία, αποτέλεσμα δείνα Αν δεν έχω καμία, τότε 0 ή κενό κλπ... Πιθανό, ανάλογα με την χρήση, να μπορεί να μπεί Or ή And... Αν δεν μπορείς να το λύσεις με την οδηγία αυτή, ανεβάζεις να δούμε ένα παράδειγμα. |
|
| |||
| |||
|
Καλή λύση, δουλεύει...αν και θα ήθελα να ξέρω αν υπάρχει άλλη λύση χωρίς το +1. Ευχαριστώ Σπύρο |
|
|
|
Επειδή δεν ανεβάζεις κάτι, για να έχουμε μια λύση επί πραγματικού, δες το αρχείο που λέει ότι: Αν έχω κενή την πρώτη ή την δεύτερη ημερομηνία αποδίδει ένα μνμ ειδοποίησης Αν έχω και τις δύο κενές αποδίδει 0 Αν και οι δύο ημερομηνίες είναι συμπληρωμένες, τότε ανάλογα με τα όρια που θέτω στο d1 αποδίδει 3 ή 4 Με = 1 αποδίδει 3 σε ό,τι άλλο 4** **Εδώ μπορούμε να έχουμε διάφορες περιπτώσεις (κανένα =0 κάνε Χ, ένα =1 κάνε Ψ, δύο =2 κάνε Ζ...) Μπορεί να χρησιμοποιηθούν τμήματα του τύπου, ανάλογα την πραγματική χρήση και ακόμα να διαμορφωθούν τα κείμενα ή να αλλάξουν με 0, κενό ή άλλο που θέλει ο χρήστης... Σημείωση: Πιθανό να είχαμε κάποια άλλη σύνταξη τύπου, με άλλη χρήση την οποία δεν γνωρίζουμε... |
|
| |||
| |||
|
Σπύρο το έκανα αυτό και δουλεύει όπως είπα. Πες μου αν μπορείς κάτι άλλο. Αν θέλω να υπολογίσω τις ημέρες του διαστήματος 1/3/2018 - 31/3/2018 αλλά χωρίς το Σαββατοκύριακο υπάρχει τρόπος; |
|
|
|
*Βλέπουμε εικόνα1 Έστω κελί a1, με ημερομηνία έναρξης 1/5/2018 Έστω κελί b1, με ημερομηνία λήξης 31/5/2018 Σε γενικές γραμμές, ο τύπος NETWORKDAYS, είναι ικανοποιητικός... Για να βρούμε τις εργάσιμες του διαστήματος, έχουμε την σύνταξη: =NETWORKDAYS(A1;B1) Ο τύπος αποδίδει για το διάστημα αυτό =23 Αν έχουμε όμως και αργίες, στο διάστημα αυτό (1/5/2018 = Πρωτομαγιά) τότε: Πάμε σε μια περιοχή πχ j1:j10, και βάζουμε τις ημερομηνίες των αργιών που θέλουμε* *Εκτός από τις standard επίσημες, μπορούμε να έχουμε και τοπικές εορτές-αργίες στην περιοχή Τροποποιούμε τον τύπο σε: =NETWORKDAYS(A1;B1;$J$2:$J$10) Ο τύπος τώρα, αποδίδει για το διάστημα αυτό =22 υπολογίζοντας (αφαιρώντας) την πρωτομαγιά... |
|
| |||
| |||
|
Ευχαριστώ, θα το προσαρμόσω.
|
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [ Φόρμες ] Ημερολόγιο σε φόρμα με μορφοποιημένες ημέρες | Λάμπρος Τ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 18 | 16-11-19 11:28 |
| [VBA] Αναζήτηση δεδομένων ανάμεσα σε δύο ημερομηνίες | bilakos26 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 23-10-17 17:50 |
| [Γενικά] Συνεχόμενες ημέρες εργασίας. | bill72 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 24 | 17-11-16 15:38 |
| Αναζήτηση αποτελεσμάτων ανάμεσα σε ημερομηνίες | kellis | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 31-10-13 16:21 |
| [Excel07] Αντιστοίχιση ημερομηνιών με ημέρες | Celicamomo | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 09-01-12 00:02 |
Η ώρα είναι 07:19.

Υβριδικός τρόπος