| Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα. Θα ήθελα όποιος μπορεί να με βοηθήσει διότι έχω καθίσει 3 μερόνυχτα και δεν μπορώ με τίποτα να βγάλω κάποια άκρη. Θα ήθελα να πω πως για να καταλάβετε τι εννοώ θα πρέπει να κατεβάσετε και τα 2 excel που έχω επισυνάψει. EXCEL με τον αριθμό 1. Είναι και αυτό που θέλω να φτιάξω. Θα ήθελα μια συνάρτηση (λογικά) που να κάνει τα εξής : Θα δώσω ένα παράδειγμα : * Έστω στο κελί F1 θα έχω τον αριθμό 100. Ο συγκεκριμένος αριθμός δεν θα αλλάζει καθ' όλη την διάρκεια. Θα μπαίνει στην αρχή και θα μένει εκεί. * Έστω στο κελί Β3 θα βάλω τον αριθμό 5. * Αυτό που θέλω είναι το κελί C3 να μου βγάλει μόνο του τον αριθμό 25 και το κελί D3 να μου βγάλει τον αριθμό 125. (Β3=5) * (C3=25) = D3=125 * Έστω λοιπόν πως το πρώτο χάθηκε. * Έστω πως ο επόμενος αριθμός (κελί Β4) θα είναι 4 * Θα πρέπει το κελί C4 να μου βγάλει μόνο του τον αριθμό 41,67 και το κελί D4 να μου βγάλει τον αριθμό 166,68. (B4=4) * (C4=41,67) = D4=166,68 * Έστω πως χάθηκε και αυτό. * Έστω πως ο επόμενος αριθμός (κελί Β5) θα είναι 3,7 * Θα πρέπει το κελί C5 να μου βγάλει μόνο του τον αριθμό 61,73 και το κελί D3 να μου βγάλει τον αριθμό 228,40. (B5=3,7) * (C5=61,73) = D5=228,40 Και πάει λέγοντας. Ελπίζω να έγινα σαφής στο τι θέλω. Εαν όχι ρωτήστε με ότι θέλετε. EXCEL με τον αριθμό 2. To έβαλα απλά για να δείτε πως βρήκα έναν τρόπο αλλά δεν με βολεύει καθόλου. Βρήκα έναν ανορθόδοξο τρόπο θα μπορούσα να πω. Όπως μπορείτε να δείτε στα κελιά D3 εως D11 έχω βάλει έναν τύπο. Ανάλογα λοιπόν με τον αριθμό που θα έχω στο Κελί Β3 μπορώ να παίξω με αριθμούς στο κελί C3 ώστε να μου βγάλει το 100 του παραπάνω παραδείγματος. Αυτό δεν με βολεύει καθόλου. Ο λόγος είναι πως επειδή είναι σε πραγματικό χρόνο και οι αριθμοί στα κελιά B αλλάζουν σχετικά γρήγορα δεν μπορώ να παίζω με τους αριθμούς στα κελιά C. ΥΓ : Ευχαριστώ όποιον κάνει τον κόπο να τα δει και να με βοηθήσει. |
|
| |||
| |||
|
Δικό σου! * Το μόνο που κάνεις είναι να συμπληρώνεις το κέρδος που θέλεις και τις αποδόσεις! |
|
| |||
| |||
|
@ nikolassor Καταρχήν να σ' ευχαριστήσω που έκανες τον κόπο και μου έδωσες λύση. Λύση την οποία βρήκα πριν 2 ώρες περίπου. :-) Όπως και να έχει σ' ευχαριστώ και πάλι. Aπ'οτι είδα χρησιμοποιήσαμε την ίδια λογική. Βέβαια εσύ έβαλες το $, το οποίο δεν ξέρω τι σημαίνει. :-) Όπως και στο δικό σου, έτσι και στο δικό μου έχω κάποια θεματάκια τα οποία λογικά γίνεται να λυθούν : * Πως γίνεται να αποκρύψω τους κωδικούς από τα κελιά C και D. ή εαν δεν γίνεται να τα αποκρύψω τουλάχιστον να τα κλειδώσω. Προσπάθησα με την προστασία φύλλου αλλά μου τα κλειδώνει όλα. Στην ουσία θα ήθελα να με αφήνει να γράφω μόνο στα κελιά Β και τα αποτελέσματα να μου τα δείχνουν τα άλλα κανονικά. * Και το βασικό που δεν ξέρω άμα γίνεται. Όταν βάζω την 1η απόδοση για παράδειγμα στο B3 μου εμφανίζει το κελί C4 κάποιον αριθμό (την συνολική επιστροφή). Η ερώτησή μου είναι εαν αυτό γίνεται να μην συμβαίνει μέχρι να βάζω την απόδοση στο B4. Δηλαδή το C4 να μην μου βγάζει κάποιον αριθμό μέχρι να συμπληρώνω το B4. |
|
| |||
| |||
| Παράθεση:
Έχω επισυνάψει και το excelάκι. |
|
| |||
| |||
|
Τελικά το βρήκα και το έφτιαξα. Είναι τελειωμένο πλέον. Βέβαια μου λείπει να βρω πως δεν θα εμφανίζεται η λέξη ΤΙΜΗ στα κελιά αλλά αυτό είναι το μικρότερο κακό. Σας ευχαριστώ όλους που προσπαθήσατε και βέβαια τον nikolassor που το έλυσε ασχέτως άμα το είχα βρει. Μπορεί να μην το είχα βρει και θα με βοηθούσε πολύ. Σ' ευχαριστώ και πάλι φίλε. Όσο για το να μην εμφανίζεται η λέξη ΤΙΜΗ στα κελιά εαν το βρει κάποιος πως μπορεί να γίνει παρακαλώ ας μου το πει. ΥΓ : Κωδικός 1234 για όποιον θέλει να το επεξεργαστεί. ΥΓ : Λείπει το κελί Η. Μπορείτε να το κάνετε επανεμφάνιση. |
|
| |||
| |||
|
Χαίρομαι που το έφτιαξες! Εγώ να σου πω την αλήθεια για να βρω άκρη, γύρισα στα χρόνια του λυκείου και των εξισώσεων με χαρτί και στυλό! :) Τα δολλάρια τα έβαλα για να μπορώ να τραβήξω προς τα κάτω τις φόρμουλες και να κρατάει σταθερά τις τιμές που δεν πρέπει να αλλάζουν! Για να μην εμφανίζεται το "ΤΙΜΗ" (ή "VALUE" σε αγγλική έκδοση), μπορείς απλά να βάλεις την IFERROR πριν από τις συναρτήσεις σου. Πχ. Το IF(H4>0;H4;"") θα το κάνεις: IFERROR(IF(H4>0;H4;"");"-") Στο δεύτερο μέρος της συνάρτησης, εκεί που έχω βάλει την παύλα (-) είναι αυτό που θα εμφανίζει όταν βγάζει σφάλμα. Οπότε μπορείς να το αφήσεις κενό ( "" ) ή ακόμα και να βάλεις κάποιο κείμενο (ή ακόμα και άλλη συνάρτηση!) Το νου σου στα 0-0 ;) !! |
|
| |||
| |||
|
@ nikolassor Φίλε μου πραγματικά σε υπέρ ευχαριστώ. Πλέον έγινε ακριβώς όπως το ήθελα. Σ' ευχαριστώ και πάλι. Δεν θα το σκεφτόμουν ποτέ. ----- χαχαχα. Από την καινούργια σεζόν των πρωταθλημάτων θα το ξεκινήσω. Για να βρεις 0-0 θα πρέπει να είσαι πολύ γκαντέμης. :-) Βέβαια η αλήθεια είναι πως σε ένα 0-0 η χασούρα είναι πολύ μεγάλη. ----- Όταν είπα ότι το βρήκα μόνος μου, όντως το βρήκα αλλά πρέπει να είχα κατεβάσει από το internet πάνω από 100 excelάκια. Και βέβαια από το google με τρελό ψάξιμο. ----- Επισυνάπτω και το τελικό αρχείο για όποιον το θέλει. ΥΓ : Κωδικός 1234, για όποιον θέλει να το επεξεργαστεί. Για όποιον θέλει να το χρησιμοποιήσει δεν χρειάζεται ο κωδικός. ΥΓ1 : Τα κελιά H, I, J, S, T, U είναι κρυφά. ----- Σ' ευχαριστώ και πάλι φίλε μου. |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [Συναρτήσεις] βοήθεια με συνάρτηση στο excel | Γωγω | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 10-06-13 19:42 |
| [Συναρτήσεις] Συνάρτηση που δεν δίνει το αποτέλεσμα αλλά τις επιμέρους πράξεις | ΓΙΩΡΓΟΣ1971 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 13-09-11 20:35 |
| [VBA] Login_SplashScreen σε excel πως μπορώ να το κάνω? | fotis | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 10-05-10 21:44 |
| Βοήθεια για να κανω ομορφη τη βαση μου | NIC | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 8 | 29-08-09 12:38 |
Η ώρα είναι 10:56.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο