| Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |
|
| |||
| |||
|
Αγαπητό Forum, Αναζητώ τις σκέψεις και τις ιδέες σας σχετικά με το πώς μπορώ να αντλήσω συγκριμένα στοιχεία από πίνακα δεδομένων της μορφής που βρίσκεται στο συνημμένο αρχείο που παραθέτω. Τα στοιχεία που χρειάζεται να εξάγω είναι κατά περίπτωση ανάλογα με τον κωδικό, το φύλο, την ημερομηνία γέννησης, είναι το εύρος τιμών από – εως και τη μονάδα μέτρησης . Είχα μια σκέψη που δεν έχει προχωρήσει πολύ, την εξέταση αν είναι true ανά γραμμή η λογική της συνάρτησης, όμως κάπου εκεί με εγκαταλείπουν οι γνώσεις μου και εκεί έρχομαι να ζητήσω τη βοήθειά σας. Σας ευχαριστώ όπως πάντα και παραμένω στη διάθεσή σας για τυχόν απόρροιες. Φιλικά Αποστόλης *Ο πίνακας κατά πάσα πιθανότητα θα περιέχει κωδικούς και δεδομένα περίπου 2000 γραμμών. |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα Αποστόλη, δες μια πρόταση στο συνημμένο. Σημειώνω ότι στο αρχείο, που ανέβασες, αναγκάστηκα να κάνω αρκετές αλλαγές, ώστε και ο πίνακας να γίνει κανονικός και οι αριθμοί να μη αναγνωρίζονται από το Excel ως κείμενο. Φιλικά/Γιώργος Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kapetang : 06-11-16 στις 13:47. Αιτία: Αλλαγή συνημμένου (βελτίωση ορίων ηλικιών) |
|
| |||
| |||
|
Γιώργο σε ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις που μου έδωσες και που είναι αναλυτικότατες. Βρίσκομαι στο στάδιο της κατανόησης της λογικής και των τύπων που χρησιμοποίησες για να πάρεις το αποτέλεσμα που ζήτησα. Αυτό που δυσκολεύομαι να κατανοήσω είναι την matchrow που έχεις φτιάξει όχι τον τύπο αλλά που φαίνεται αυτός ο τύπος που επιστρέφει την γραμμή που ικανοποιεί τα κριτήρια. Αυτό το παράθυρο διαλόγου που μου παραθέτεις σε εικόνα, που βρίσκεται μέσα στο excel. Αν είναι εύκολο να μου εξηγήσεις που το βλέπω. Ευχαριστώ και πάλι. |
|
| |||
| |||
|
Στην κορδέλα πάμε στην καρτέλα Formulas (Τύποι) και στην ομάδα Defined Names (Ορισμός ονομάτων). Με κλικ στο κουμπί Name Manager (Διαχείριση Ονομάτων), ανοίγει το πλαίσιο διαλόγου Name Manager. Με αυτό το πλαίσιο μπορούμε να δημιουργήσουμε νέα ονόματα και να τροποποιήσουμε ή να διαγράψουμε παλιά. |
|
| |||
| |||
|
Γιώργο σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση σου, Ψάχνοντας κατάφερα να δω τι είχες κάνει με τη matchrow. Μόνο που στη διατύπωση του ερωτήματος που έκανα μου διέφυγε ότι η στήλη d/y είναι d/y/m δηλ. παίρνει τις τιμές ΗΜΕΡΑ ΜΗΝΑΣ ΕΤΟΣ και προσπαθώ να βρω τρόπο να προσθέσω και αυτό το κριτήριο στην matchrow. |
|
| |||
| |||
|
Αποστόλη, εύχομαι να βρεις λύση. Δεν ξέρω πως προκύπτουν τα χρονικά διαστήματα. Το πρόβλημα όμως θα ήταν απλούστερο, αν μπορούσες να τα μετατρέψεις όλα σε μέρες. Για τη μετατροπή ίσως θα μπορούσες να δεχθείς ότι 1 έτος έχει 365,25 μέρες και 1 μήνας 365,25/12=30,4375 μέρες. |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [ Φόρμες ] Προβολή συνδεμένων στοιχείων από δυο πίνακες στη φόρμα | CR88 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 15 | 01-11-14 23:15 |
| [Γενικά] Άντληση δεδομένων τεσσάρων βιβλίων από ένα άλλο βιβλίο | stefanos1978 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 07-09-14 08:46 |
| [VBA] Άντληση στοιχείων | Ρούλα | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 06-08-13 18:28 |
| [Γενικά] Δημιουργία πολλαπλών φύλλων με άντληση δεδομένων από ένα κοινό φύλλο | bender | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 08-06-13 09:28 |
| [Excel07] Άντληση στοιχείων απο φύλλα εργασίας σε συγκεντρωτικό φύλλο | ggatzos | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 16 | 26-05-13 18:16 |
Η ώρα είναι 07:27.

Υβριδικός τρόπος