| Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα σε όλους στο Forum Καταρχάς, να σας δηλώσω το θαυμασμό μου για τη δουλειά που κάνετε. Ειλικρινέστατα! Κατά δεύτερο λόγο, θα ήθελα να σας παραθέσω το πρόβλημά μου. Εχω ένα αρχείο γεμάτο γεγονότα, τα οποία συνδέονται με ημερομηνία και ώρα. Αδυνατώ να βρω έναν τρόπο να κάνω τους υπολογισμούς μου κάθε φορά που η απόσταση του ενός γεγονότος από το άλλο είναι δυο ώρες. Προσπάθησα να φτιάξω ένα IF που να λέει IF(B7-B6>0,08333;.........), -το 0,83 προκύπτει από το ότι οι δυο ώρες είναι το 1/12 των 24 ωρών- αλλά διαπίστωσα ότι δεν λειτουργεί όταν αλλάζει η ημέρα και το γεγονός γίνεται τη νύχτα (δεν καταλαβαίνει ότι υπάρχει δυο ώρες απόσταση μεταξύ τις 11 το βράδυ της 21 Ιουνίου και 1 το βράδυ της 22 Ιουνίου), αλλά και όταν για παράδειγμα το ένα γεγονός είναι στις 17:00 (21 Ιουνίου) και το άλλο στις 14:00 (22 Ιουνίου). Σας επισυνάπτω και ένα δείγμα του αρχείου για να δείτε το πρόβλημα. Ευχαριστώ προκαταβολικά για την προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα Κώστα, Δεν ξέρω αν κατάλαβα καλά, αλλά το μόνο που έκανα στο αρχείο σου είναι που έβαλα την ημερομηνία και την ώρα στο ίδιο κελί (αλλιώς που να ξέρει για ποια μέρα μιλάμε;) Και νομίζω πως δουλεύει. Δίπλα στην τελευταία σου στήλη, έβαλα και το αποτέλεσμα της πράξης για να βλέπεις το αποτέλεσμα που ελέγχει. Ελπίζω να βοήθησα :) |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα Νικόλα, Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και για την επίλυση του προβλήματος, αν και ομολογώ ότι ήταν τόσο απλή που με έκανε να αισθανθώ λιγάκι ανόητος Εχω φτιάξει συναρτήσεις όλων των ειδών και κόλλησα σε μια απλή κίνηση. Τι να πω ![]() Σε ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ |
|
| |||
| |||
| Παράθεση:
![]() Όπως και να χει, ευχαριστώ για την επαλήθευση της λύσης! Καλημέρα |
|
|
|
Καλημέρα Η Απάντηση του Νικόλα, είναι πολύ σωστή, με την προϋπόθεση ο χρήστης να μπορεί να κάνει αλλαγές στη δομή του βιβλίου. Όπως βλέπετε, οι στήλες Α (ημερομηνία) και Β (ώρα) είναι χωριστές και μάλιστα σε μορφή text. Αν λοιπόν θέλουμε λύση, που να «βγαίνει» χωρίς καμία αλλαγή στο υπάρχον βιβλίο θα πρέπει να βάλουμε: Κώδικας: =IF((DATEVALUE(A6)+TIMEVALUE(B6))-(DATEVALUE(A5)+TIMEVALUE(B5))>TIMEVALUE("2:00");I5*$J$4;J5)
|
|
|
|
Και ένα αρχείο...
|
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα Ξύπνησα σήμερα το πρωί μαθαίνονται ότι η Βρετανία βγήκε από την ευρωπαϊκή ένωση και ότι βρέθηκε ακόμα καλύτερη λύση στο πρόβλημά μου στο excel Ενα σοκ και ένα ευχάριστο δηλαδή.Ευχαριστώ πάρα πολύ Σπύρο, ήταν πολύ κατατοπιστικό και με γλιτώνεις από αρκετό merging Υ.Γ. Νίκο δεν παίρνω πίσω το ευχαριστώ και σε σένα και ας σε νίκησε ο Σπύρος |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [Συναρτήσεις] Ωρες εργασίας | crc | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 16-03-16 13:57 |
| [Συναρτήσεις] Τυχαίες Ωρες | manolis | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 14-03-16 22:20 |
| [Συναρτήσεις] Υπολογισμός Χρόνου με δεδομένα Απόσταση και Ρυθμό κίνησης | Skakinen | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 31-12-15 07:38 |
| Ενημέρωση Unbound με ώρες ραντεβού | γιώργοςΚ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 7 | 25-06-15 12:58 |
| Πράξεις με ώρες | comsup | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 13-02-13 08:53 |
Η ώρα είναι 07:58.

Εχω φτιάξει συναρτήσεις όλων των ειδών και κόλλησα σε μια απλή κίνηση. Τι να πω 

Υβριδικός τρόπος