Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
![]()
Καλημέρα σε όλους!!! Έχω έναν προβληματισμό και θα ήθελα τα φώτα σας. Πρέπει να παρακολουθώ το ωράριο των εργαζομένων με ακρίβεια λεπτού (σαν να χτυπούσαμε κάρτα σε ηλεκτρονικό μηχάνημα). Αυτό σημαίνει ότι για κάθε εργαζόμενο υπάρχει το σταθερό 8ωρο του αλλά θα πρέπει να έχω ξεχωριστά την 1η ώρα που υπολογίζεται ως υπερεργασία και ξεχωριστά όλα τα υπόλοιπα λεπτά/ώρες πέραν της υπερεργασίας που ορίζεται ως υπερωρίες. Έχω φτιάξει έναν πολύ απλό (μπακαλίστικο) πίνακα, όμως 1) δεν ξέρω πως θα εφαρμόσω τον διαφορετικό υπολογισμό της υπερεργασίας από την υπερωρία (πχ στο συνημμένο ο εργαζόμενος εργάστηκε 1 ώρα και 30 λεπτά πέραν του 8ώρου. Η 1 ώρα λογίζεται ως υπερεργασία και τα 30 λεπτά ως υπερωρία) Και επίσης πως θα "πιάσω" την περίπτωση που ο εργαζόμενος εργαστεί 40 λεπτά πέραν του 8ώρου που στην ουσία σημαίνει 40 λεπτά υπερεργασία και όχι υπερωρία. Ο λόγος που θέλω να το διαχωρίσω είναι επειδή η υπερεργασία πληρώνετε διαφορετικά από την υπερωρία. 2) Σε περίπτωση που ο εργαζόμενος αποχωρίσει νωρίτερα του 8ώρου πως θα μου βγάλει αρνητικό αποτέλεσμα έτσι ώστε στο σύνολο να αφαιρεθεί (πχ στο συνημμένο ο εργαζόμενος έφυγε 10 λεπτά νωρίτερα) 3) Στα τελικά σύνολα μήνα να έχω τις συνολικές ώρες υπερεργασίας και τις συνολικές ώρες υπερωρίας για να μπορέσουν να υπολογιστούν οι πληρωμές τους βάσει αυτών. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την πολύτιμη βοήθεια σας. |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα Βάσω, δες στο συνημμένο μια πρόταση προσαρμοσμένη στο αρχείο που ανέβασες. Έχω τη γνώμη ότι το θέμα σου είναι περισσότερο πολύπλοκο αφού η αμοιβή της κανονικής εργασίας, της υπερεργασίας και της υπερωρίας συνήθως εξαρτάται: 1) Από τη χρονική περίοδο (νύχτα ή μέρα) στην οποία πραγματοποιείται. 2) Από το αν προσφέρεται σε αργία ή μη. Μπερδεύεται ακόμα περισσότερο, αν οι ώρες έναρξης και λήξης δεν ανήκουν στην ίδια μέρα. Οι διευκρινίσεις που δίνονται σχετικά με το χειρισμό των χρονικών διαστημάτων, πιστεύω ότι θα βοηθήσουν να σκεφτείς μια καλύτερη οργάνωση των δεδομένων σου, όπως και να αντιμετωπίσεις πιο περίπλοκες καταστάσεις. Καλή συνέχεια. Γιώργος |
|
![]()
Τα θέματα αυτά, έχουμε πεί πάρα πολλές φορές, ξεπερνάνε το όριο της βοήθειας και είναι ολόκληρα προγράμματα. Πληροφοριακά: Η υπερεργασία ή υπερωρία δεν είναι απλό θέμα, διότι εξαρτάται, από το αν κάποιος εργάζεται, 5 ή 6 μέρες την εβδομάδα (υπάρχουν όρια) καθώς και όρια ακόμα υπάρχουν στο συνολικό ετήσιο αριθμό, των ωρών. Επομένως ένα πρόγραμμα, πρέπει να ελέγχει, ανάλογα με τις ώρες του κάθε εργαζόμενου, τα εξής: Την εβδομάδα, τον μήνα, το έτος, ώστε να «ξεχωρίζει» και να υπολογίζει σωστά, την αμοιβή, υπερεργασίας και υπερωρίας. Αλλά και σε υπερωρία πλέον, υπάρχουν άλλες αμοιβές, ανάλογα με το πότε γίνονται, όπως σωστά αναφέρθηκε. |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Υπολογισμός φπα | q.mrk | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 18-03-15 18:10 |
Η ώρα είναι 13:47.