| Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |
|
|
|
Χωρίς να αναλύσουμε κάτι άλλο για τους κώδικες, ο κώδικας που ακολουθεί, ανοίγει (κατ' επιλογή) τρεις φόρμες: UserForm1, UserForm2, UserForm3 Η ενεργοποίηση της κάθε φόρμας, γίνεται με κλικ στα κελιά a1, a2, a3 της πρώτης (Α) στήλης, του φύλλου που θα τον αντιγράψουμε. Κώδικας: Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
If Target.Column <> 1 Then Exit Sub
If Target.Columns.Count > 1 Then Exit Sub
If Target.Rows.Count > 1 Then Exit Sub
If Target.Row = 1 Then UserForm1.Show
If Target.Row = 2 Then UserForm2.Show
If Target.Row = 3 Then UserForm3.Show
End Sub
αν θέλει και να βάλει σε αυτόν, νέες γραμμές, όπως η (If Target.Row = 1 Then UserForm1.Show) αντικαθιστώντας πχ το 1 με 7 και το UserForm1 με UserForm(x) για να ανοίξει, από το a7, μια νέα φόρμα, με όνομα UserForm(x). Παράδειγμα, στο βιβλίο που ακολουθεί. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Spirosgr : 02-06-15 στις 16:49. Αιτία: εισαγωγή παραδείγματος |
|
| |||
| |||
|
Ευχαριστώ για τις πολύτιμες οδηγίες σου. Έχω προχωρήσει αρκετά το σχέδιο μου αλλά έχω το εξής πρόβλημα. Στο φύλλο 1 έχω 4 command buttons τα οποία όταν επιλεγούν ανοίγει η κάθε φόρμα που έχω στα υπόλοιπα 4 φύλλα. Ως εδώ όλα καλά. Με την καταχώρηση όμως των δεδομένων στην κάθε φόρμα τα δεδομένα καταχωρούνται στο πρώτο φύλλο ενώ θέλω πατώντας πχ το command 1 να ανοίγει η φόρμα 1 και τα δεδομένα να καταχωρούνται στο φύλλο 2 ,με το command 2 να ανοίγει η φόρμα 2 και να καταχωρούνται στο φύλλο 3 κλπ. Είναι μεγάλο το αρχείο για να το βάλω συνημμένο. |
|
|
|
Καλησπέρα Επειδή με τη VBA, δεν μπορούμε να μιλάμε υποθετικά ή στο περίπου, κάνε ένα παραδειγματικό αρχείο, να δούμε τι κώδικες έχεις βάλει και πως λειτουργούν. Αν κατάλαβα καλά το πρόβλημα σου, μπορείς να το λύσεις, «αναφέροντας» τα φύλλα που πρέπει να πάει κάθε καταχώρηση, μέσω της φόρμας (από TextBox για παράδειγμα). Παράδειγμα: Κώδικας: Sheet1.Cells(1,2).Value = Me.TextBox1.Value ή
Sheet3.Range("b15").Value = Me.TextBox5.Value
|
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| Εργαλεία Θεμάτων | |
| Τρόποι εμφάνισης | |
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| Δημιουργία φόρμας αναζήτησης | Dimitriss | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 10 | 15-12-15 18:51 |
| Δημιουργια φορμας πελατων. | shaft23 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 22-03-15 19:46 |
| Δημιουργία φόρμας - πίνακα | aristarchosel | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 09-10-14 13:51 |
| [VBA] ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΦΟΡΜΑΣ | nakosg | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 03-08-12 14:22 |
| Δημιουργία απλής φόρμας παραγγελίας | vaios84 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 27-04-12 14:28 |
Η ώρα είναι 04:14.

Υβριδικός τρόπος