Forum

Forum (https://www.ms-office.gr/forum/)
-   Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις (https://www.ms-office.gr/forum/excel-erotiseis-apantiseis/)
-   -   [Excel07] Υπολογισμός ωρών από βάρδιες (https://www.ms-office.gr/forum/excel-erotiseis-apantiseis/3151-ypologismos-oron-apo-bardies.html)

ΧρύσαΚ 11-05-14 12:05

Υπολογισμός ωρών από βάρδιες

1 Συνημμένο(α)
Καλημέρα σας
Η δουλειά που κάνετε είναι απίθανη! Μπράβο σε όλους σας!
Θα ήθελα τη βοήθεια σας στο παρακάτω εάν κάποιος μπορεί και έχει χρόνο.
Σε παλιότερο θέμα, με τον ίδιο τίτλο, υπήρχε το αρχείο που σας επισυνάπτω.Υπολογίζει τις ώρες που έχει δουλέψει ο κάθε υπάλληλος σε νυχτερινές, πρωινές κτλ. Καταπληκτική δουλειά! Προσπαθώ να το προσαρμόσω στις δικές μου ανάγκες. Το πρόβλημα μου είναι το εξής:
Εγώ έχω μόνο τους εξής περιορισμούς:
Νυχερινές από 22:00-06:00
Πρωινές από 08:00-22:00
Αργίες -Kυριακές από 06:00-22:00
Aργίες νυχτερινά από 22:00-06:00.
Εάν δείτε στο φύλλο Tables έγω βάλει ως έναρξη ότι η νύχτα είναι στις 22:00. Όλα καλά μέχρι να βάλω ότι κάποιος δούλεψε 0:00 έως 6:00. Δεν τις υπολογίζει εάν βάλω έναρξη της βάρδιας του το 0:00.
Δεν καταλαβαίνω και πλήρως τις συναρτήσεις που έχει χρησιμοποιήσει ο δημιουργός του (στις αποκρυμμένες στήλες) με αποτέλεσμα να μην μπορώ να το διορθώσω.
Μπορεί κάποιος να βοηθήσει;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων

manolis 11-05-14 20:27

Καλησπέρα σε όλη την παρέα

Χρύσα δοκίμασε να βάλεις 24:00 αντι για 0:00.
Νομίζω οτι ετσι δουλευει.

Φιλικά

ΧρύσαΚ 12-05-14 07:32

Ευχαριστώ

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από manolis (Μήνυμα 18139)
Καλησπέρα σε όλη την παρέα

Χρύσα δοκίμασε να βάλεις 24:00 αντι για 0:00.
Νομίζω οτι ετσι δουλευει.

Φιλικά

Ευχαριστώ για την απάντηση σου! Ναι, έτσι δουλεύει!
Μήπως μπορείς να μου εξηγήσεις γιατί; Εάν δεν σου κάνει κόπο βέβαια!
Και πάλι ευχαριστώ!

manolis 12-05-14 09:04

Καλημέρα

Την ίδια απορία έχω και εγω γιατί γίνεται αυτό. Το ανακάλυψα τυχαία.
Θα μπορούσε ο δημιουργός ή κάποιος άλλος να μας το εξηγήσει για να μας λυθεί η απορία.

Φιλικά

gr8styl 12-05-14 13:37

Καλησπέρα σας.
Το πρόβλημα προέρχεται από το γεγονός του ότι είχα χρησιμοποιήσει την συνάρτηση TEXT στο πρωτότυπο BARDIES_01.xls που είχε φτιαχτεί για περιβάλλον ελληνικού Excel και όχι αγγλικού ή οτιδήποτε άλλο.

Οι βασικές διορθώσεις που πρέπει να γίνουν είναι 2:
1) στο κελί Tables!$D$2 θα πρέπει να παραμείνει το 0:00 αφού το 0:00 είναι η αρχή μιας μέρας.
2) για να δουλέψει σε αγγλική έκδοση του Excel στην γραμμή 6 του φύλλου Model (που θα πρέπει πρώτα να γίνει εμφανής) πρέπει να αντικατασταθεί το "[ω]:λλ" με "[h]:mm" σε όλα τα κελιά από το C6 μέχρι το GF6. Έτσι για τον μήνα Μάιο του 2014 το κελί GC6 θα πρέπει να περιέχει τον τύπο =LEFT(GA4;1)&TEXT(GC5;"[h]:mm") αντί του =LEFT(GA4;1)&TEXT(GC5;"[ω]:λλ") και να δείχνει Α0:00 δηλαδή αργία και βάρδια από ώρα 0:00

Τέλος καλό θα είναι να εφαρμόσουμε την μορφοποίηση υπό όρους που έχω πει στο αρχικό θέμα (http://www.ms-office.gr/forum/11582-post7.html), για να βλέπουμε πότε υπάρχει υπερκάλυψη ανάμεσα στις βάρδιες.

Κάποιος που δουλεύει στις 26/5/2014 από 22:00 έως 08:00 δεν μπορεί να δουλεύει και στις 27/5/2014 από τις 0:00 έως τις 6:00 που έχει το παράδειγμα της Χρύσας. Όσο για το 24:00 αντί 0:00, είναι λάθος, και το σύνολο κατακόρυφα δεν είναι σωστό. Αν εφαρμόσουμε την μορφοποίηση υπό όρους θα γίνουν εμφανή τα λάθη. Δεν γίνεται κάποιος να δουλέψει από τις 24:00 έως τις 06:00 ή οποιαδήποτε άλλη ώρα της ίδιας μέρας. Στις 24:00 τελειώνει η μέρα και περνάμε στην επόμενη.

Φιλικά Θανάσης.

ΧρύσαΚ 12-05-14 17:58

Καταρχήν σε ευχαριστώ πολύ Θανάση
Όταν αντικαταστήσω το [ω]:λλ, μου βγάζει "τιμή". Και δεν έχω αγγλικό excel...

gr8styl 13-05-14 11:39

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από ΧρύσαΚ (Μήνυμα 18144)
Καταρχήν σε ευχαριστώ πολύ Θανάση
Όταν αντικαταστήσω το [ω]:λλ, μου βγάζει "τιμή". Και δεν έχω αγγλικό excel...

Χρύσα αν έχεις ελληνικό Excel, δεν χρειάζεται να αντικαταστήσεις το "[ω]:λλ"

Όπως σου είπα στο κελί Tables!$D$2 θα πρέπει να παραμείνει το 0:00 και καλό θα είναι να εφαρμόσουμε την μορφοποίηση υπό όρους που έχω πει στο αρχικό θέμα (http://www.ms-office.gr/forum/11582-post7.html), για να βλέπουμε πότε υπάρχει υπερκάλυψη ανάμεσα στις βάρδιες.

Στο παράδειγμα που ανέβασες "ΩΡΑΡΙΟ 2.xlsx" αν διορθώσεις/επαναφέρεις το Tables!$D$2 σε 0:00 και φροντίσεις να μην έχεις υπερκάλυψη στις βάρδιες για τον ίδιο υπάλληλο δεν νομίζω ότι θα έχεις κάποιο πρόβλημα.

Πες μας τι τελικά έκανες.

ΧρύσαΚ 14-05-14 08:24

1 Συνημμένο(α)
Καλημέρα Θανάση
Επισυνάπτω το αρχείο με τις διορθώσεις που μου υπέδειξες. Συνεχίζω να έχω πρόβλημα. Δες τις ώρες που έχω περάσει στο Model!EW8:FD8. Αυτό που θέλω να μου βγάλει στο GH8 είναι ότι δούλεψε 4 ώρες νύχτα (συν τις 4 ώρες πρωί).
Σε έχω ζαλίσει και σε ευχαριστώ εκ των προτέρων
Φιλικά
Χρύσα

gr8styl 14-05-14 12:22

1 Συνημμένο(α)
Καλημέρα Χρύσα.

Υπάρχει όντως πρόβλημα και προέρχεται από από το γεγονός του ότι το Model!FI8 είναι κενό.
Το κενό θεωρείτε μηδέν και έτσι θεωρεί ότι ο Υπάλληλος_01 στις 29 αρχίζει βάρδια από τις 0:00
Γι'αυτό και το όνομα γίνεται κόκκινο (υπερκάλυψη βάρδιας από 0:00 έως 3:00 στις 29/5).

Διόρθωσα τον τύπο στο Model!Κ8 από
=IF(AND(H8>0;D8>I8);"Err";SUM(.... σε =IF(AND(H8>0;D8>I8;I8<>"");"Err";SUM(....
και το αντέγραψα (με σύρσιμο) προς τα κάτω μέχρι το Model!Κ16.
Στη συνέχεια αντέγραψα την περιοχή Model!I8:N16 (με σύρσιμο) προς τα δεξιά μέχρι το GF16.

Νομίζω ότι τώρα είναι σωστό. Δες το συνημμένο

Σ'ευχαριστώ για την συμμετοχή σου και τον εντοπισμό του λάθους.:thumbup1:
Θανάσης

ΥΓ. Θα βάλω και μια αναφορά διόρθωσης στο αρχικό μήνυμα, για όσους ξεκινήσουν από εκεί.

ΧρύσαΚ 14-05-14 13:16

Πολύ ωραία Θανάση!
Γιατί όμως τώρα δε βγάζει στο Models!GG8 κτλ τα σύνολα;

gr8styl 14-05-14 15:54

1 Συνημμένο(α)
Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από ΧρύσαΚ (Μήνυμα 18157)
Πολύ ωραία Θανάση!
Γιατί όμως τώρα δε βγάζει στο Models!GG8 κτλ τα σύνολα;

το ότι δεν βλέπεις τα σύνολα Ίσως έχει να κάνει με το ότι το δούλεψα σε Αγγλικό Excel. Αν το κάνεις μια φορά αποθήκευση και το ξανα-ανοίξεις ίσως δουλέψει.

Τέλος πάντων δες και το νέο συνημμένο όπου έχω απαλλαγεί από την συνάρτηση TEXT (στη γραμμή 6 του Model) που κάνει την διαφορά μεταξύ των γλωσσικών εκδόσεων του Excel. Αυτό θα πρέπει να δουλέψει κατευθείαν ανεξάρτητα από την έκδοση του Excel.

Το έχω αποθηκεύσει και σαν "xls" για να υπάρχει συμβατότητα και με εκδόσεις πριν το 2007.

ΧρύσαΚ 14-05-14 18:44

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από gr8styl (Μήνυμα 18159)
το ότι δεν βλέπεις τα σύνολα Ίσως έχει να κάνει με το ότι το δούλεψα σε Αγγλικό Excel. Αν το κάνεις μια φορά αποθήκευση και το ξανα-ανοίξεις ίσως δουλέψει.

Τέλος πάντων δες και το νέο συνημμένο όπου έχω απαλλαγεί από την συνάρτηση TEXT (στη γραμμή 6 του Model) που κάνει την διαφορά μεταξύ των γλωσσικών εκδόσεων του Excel. Αυτό θα πρέπει να δουλέψει κατευθείαν ανεξάρτητα από την έκδοση του Excel.

Το έχω αποθηκεύσει και σαν "xls" για να υπάρχει συμβατότητα και με εκδόσεις πριν το 2007.

Τώρα είναι όντως καταπληκτικό !:yahoo:
Ενδιαφέρεσαι να του κάνουμε κάποιες αλλαγές; :021:

gr8styl 15-05-14 15:02

Χρύσα χαίρομαι που βοήθησα.

Όσον αφορά το να το πάμε παραπέρα, θα σου πρότεινα αφού μελετήσεις καλά το υπάρχον, να προσπαθήσεις να το βελτιώσεις/πλουτίσεις εσύ.
Αν δυσκολευτείς κάπου, μην διστάσεις να ρωτήσεις στο φόρουμ μας και είμαι σίγουρος ότι κάποιος θα βρεθεί να σε βοηθήσει.

Τα λέμε.
Θανάσης

ΧρύσαΚ 16-05-14 08:26

Σε ευχαριστώ πολύ Θανάση
Θα επανέρθω :)

ΧρύσαΚ 20-05-14 08:16

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από gr8styl (Μήνυμα 18172)
Χρύσα χαίρομαι που βοήθησα.

Όσον αφορά το να το πάμε παραπέρα, θα σου πρότεινα αφού μελετήσεις καλά το υπάρχον, να προσπαθήσεις να το βελτιώσεις/πλουτίσεις εσύ.
Αν δυσκολευτείς κάπου, μην διστάσεις να ρωτήσεις στο φόρουμ μας και είμαι σίγουρος ότι κάποιος θα βρεθεί να σε βοηθήσει.

Τα λέμε.
Θανάσης

Καλημέρα Θανάση
Η ερώτηση μου είναι η εξής:
Προσπαθώ να δω εάν κάποιος δουλεύει την ίδια μέρα πάνω από 8 ώρες. Δεν μπορώ στη συνάρτηση να βάλω τον όρο >8. Βγάζει λάθος. Εάν βάλω 8:00 , το ίδιο. Δεν βλέπει το 15:00 σαν νούμερο;
Φιλικά
Χρύσα

Spirosgr 20-05-14 13:24

Καλησπέρα
Για να μπορέσεις να προχωρήσεις Χρύσα αλλά και για όλους τους φίλους
να διευκρινιστεί με λίγο πιο παραστατικό τρόπο το εξής :
Στην excel δεν υπάρχουν ημερομηνίες, δεν υπάρχουν ώρες...
Αυτό που "φαίνεται" δεν είναι παρά μια "ψευδαίσθηση".
Η excel διαβάζει
σειριακούς αριθμούς για τις ημερομηνίες και
δεκαδικούς αριθμούς υποδιαιρέσεις τις μονάδας για τις ώρες.
Παράδειγμα:
20/5/2014 = 41779 [ημέρες από 1/1/1900 = 1]
18:00 = 0,75 [3*6 ώρες = 18, τα 3/4 της ημέρας]
20/5/2014 14:18:39 = 41779,59629 [άθροισμα]

ΧρύσαΚ 21-05-14 08:52

Σε ευχαριστώ πολύ
Δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο αυτά που του προσθέτω αλλά μόλις το ετοιμάσω θα το ανεβάσω

gr8styl 21-05-14 17:33

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από ΧρύσαΚ (Μήνυμα 18195)
Καλημέρα Θανάση
Η ερώτηση μου είναι η εξής:
Προσπαθώ να δω εάν κάποιος δουλεύει την ίδια μέρα πάνω από 8 ώρες. Δεν μπορώ στη συνάρτηση να βάλω τον όρο >8. Βγάζει λάθος. Εάν βάλω 8:00 , το ίδιο. Δεν βλέπει το 15:00 σαν νούμερο;
Φιλικά
Χρύσα

Χρύσα δες τις συναρτήσεις TIMEVALUE() και TIME()

πχ για την σύγκριση >8 που αναφέρεις βάλε >TIMEVALUE("08:00") ή >TIME(8;0;0) ή βάλε το 08:00 σε κάποιο κελί και χρησιμοποίησε αναφορά σε αυτό το κελί αντι του 8 ή του 8:00

ΧρύσαΚ 22-05-14 09:08

1 Συνημμένο(α)
Καλημέρα Θανάση
Η βοήθεια σου είναι ανεκτίμητη, δεν χρειάζεται να το λέω συνέχεια
Πρόσθεσα στο αρχείο σου κάποια μορφοποίηση υπό όρους για να μου κοκκινίζει την ώρα των υπαλλήλων όταν περνάω το ωράριο τους σε περίπτωση που καταλάθος βάλω ωράριο πάνω από 8ωρο. Το ανοίγω σήμερα και βλέπω το εξής τρελλό: Για το μήνα Μάιο του 2014 (και μόνο για αυτόν) δεν έχω Δευτέρες! Το ξέρω ότι εγώ έκανα τη βλακεία αλλά δεν μπορώ να τη βρω. Εάν κι εσύ δεν έχεις χρόνο, θα ξανακάνω από την αρχή την μορφοποίηση υπό όρους.
Το ανεβάζω να το δεις αν θες
Φιλικά
Χρύσα - Μπελάς

manolis 22-05-14 12:42

Καλημέρα σε όλη την παρέα

Αυτό λές ότι σου κάνει για τον Μαιο το κάνει και στους άλλους μηνες. Σε όλους λείπει απο μία μέρα

Αυτο που έκανα και δουλέψε ηταν να αντικαταστήσω το 6 με 7 στον τύπο

=INT((COLUMN()-COLUMN($A$3))/6)+1

που υπάρχει στην 3η γραμμη.
μην με ρωτησεις γιατί το κάνει , τυχαία το βρήκα :005:
Για να το κάνεις γρήγορα επέλεξε την γραμμη και κανε αντικατασταση το 6 με 7

Φιλικά

ΧρύσαΚ 22-05-14 12:53

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από manolis (Μήνυμα 18209)
Καλημέρα σε όλη την παρέα

Αυτό λές ότι σου κάνει για τον Μαιο το κάνει και στους άλλους μηνες. Σε όλους λείπει απο μία μέρα

Αυτο που έκανα και δουλέψε ηταν να αντικαταστήσω το 6 με 7 στον τύπο

=INT((COLUMN()-COLUMN($A$3))/6)+1

που υπάρχει στην 3η γραμμη.
μην με ρωτησεις γιατί το κάνει , τυχαία το βρήκα :005:
Για να το κάνεις γρήγορα επέλεξε την γραμμη και κανε αντικατασταση το 6 με 7

Φιλικά

Σε ευχαριστώ πολύ, θα το τσεκάρω

gr8styl 23-05-14 14:57

Καλησπέρα σας.

Μανώλη πολύ σωστά πρότεινες να αλλάξει το 6 σε 7 αφού η Χρύσα πρόσθεσε μια κρυφή "βοηθητική" στήλη σε κάθε μέρα. Οι αρχικές στήλες ήταν 6 (ΑΠΟ, ΕΩΣ, 0:00, 6:00, 22:00 και 24:00).

Με την παρακάτω πρότασή μου δεν χρειάζεται "βοηθητική" στήλη.

Χρύσα το ζητούμενο σου μπορεί να γίνει πιο απλά ακολουθώντας τα παρακάτω 4 βήματα.
Στο τελευταίο αρχείο BARDIES_corrected_01.xls που ανέβασα,
1) επιλέγεις την περιοχή C8:C16 με ενεργό το C8 και εφαρμόζεις μορφοποίηση υπό όρους με κανόνα =sum(e8:g8)>timevalue("08:01") ή τον =(d8<c8)+d8-c8>timevalue("8:01")
2) επιλέγεις την περιοχή D8:D16 με ενεργό το D8 και εφαρμόζεις μορφοποίηση υπό όρους με κανόνα το ίδιο =sum(e8:g8)>timevalue("08:01") ή τον =(d8<c8)+d8-c8>timevalue("8:01")
3) Αντιγράφεις την περιοχή C8:D16 και κάνεις επικόλληση στο I8
4) Αντιγράφεις την περιοχή I8:N16 και κάνεις επικόλληση στην περιοχή O8:GF16

Σημ. Οι ώρες μιας ημέρας είναι στις 3 πρώτες κρυφές στήλες (πχ e,f,g) η 4η στήλη (24:00) είναι ώρες της επόμενης μέρας. Σαν κανόνες μορφοποίησης οι =sum(e8:g8)>timevalue("08:01") και =(d8<c8)+d8-c8>timevalue("8:01") στα βήματα 1 και 2 είναι ισοδύναμοι. :023:

Για εκδόσεις Excel μεταγενέστερες του 2003 μπορούμε αντί timevalue("08:01") να χρησιμοποιήσουμε Tables!$A$18 (που περιέχεται το 8:00) ή να ονοματίσουμε ένα κελί σαν DayLimit και να χρησιμοποιήσουμε =sum(e8:g8)>DayLimit στους κανόνες (βήματα 1 και 2). Περιττό να πω ότι στο DayLimit βάζουμε τις ώρες που θέλουμε σαν όριο πχ 8:00

Θανάσης
ΥΓ. Χρύσα δεν χρειάζεται να :worthy: κάθε φορά. Βοηθάω στο μέτρο του δυνατού και όταν έχω χρόνο. :wink:

ΧρύσαΚ 23-05-14 19:59

Καλησπέρα
Θανάση σε ευχαριστώ
Θα το κάνω και με τον τρόπο που μου λες διότι μου αρέσει να μαθαίνω. Το κατάλαβα ότι έφταιγαν οι στήλες που πρόσθεσα.
Να ρωτήσω και κάτι άλλο (επί τη ευκαιρία:001_rolleyes:)αν και δε νομίζω ότι γίνεται
Αυτό είναι μηνιαίο πρόγραμμα. Πες ότι θέλω κάθε εβδομάδα, πάλι με μορφοποίηση υπό όρους, να ειδοποιούμαι όταν ο υπάλληλος υπερβαίνει τις 40 ώρες εργασίας. Οκ, πες ότι το κάνω για τον Μάιο. Τον άλλο μήνα/ες οι εβδομάδες έχουν άλλη αρχή και τέλος. Μπορεί να προσαρμόζεται ανάλογα; Να παίρνει δηλαδή κάποια κελιά εάν αρχίζουν από τη λέξη "Δευτέρα" και να μετράει 7 κελιά; ή δε βγάζει νόημα αυτό που λέω;
Καλό βράδυ

suffering 21-06-15 12:30

Καλημέρα σε όλους. Κατέβασα το Αρχείο που έχετε αλλά η ερώτηση μου είναι η εξής. Εάν ένας υπάλληλος δουλεύει σε βάρδια πρωί και βράδυ. Δηλαδή 07,00-15,00 και 23,00 με 07,00 τις επομένης πώς πρέπει να συμπληρωθεί ο πίνακας? Επίσης μπορεί να κάνει υπολογισμού του μισθού βάζοντας πεδία Βασικού μισθού και ωρομίσθιου, ώστε να υπολογίζει το ποσό που πρέπει ένας υπάλληλος να πάρει για τον κάθε μήνα?

Είμαι αρχάριος χρήστης του excel και απο ότι βλέπω έχω πολύ διάβασμα να ρίξω!!!
Καλησπέρα σας όλους και ευχαριστώ για την δουλειά που κάνετε!!!

Τάσος

Spirosgr 22-06-15 07:05

Καλημέρα
Τάσο καλώς ήρθες στην παρέα.
Αν και υπάρχουν αρκετά θέματα με βάρδιες στο forum,
επειδή κάθε εταιρία, γραφείο, βιοτεχνία κλπ,
έχει «ιδιαιτερότητες» στην λειτουργία της, καλό είναι,
να δημιουργεί κανείς, ένα custom πρόγραμμα, (στα μέτρα του) αν θέλει 100% σωστό αποτέλεσμα.

mdragon 26-06-15 14:19

Αργίες

1 Συνημμένο(α)
Χρύσα καλησπέρα,
βρήκα την δουλειά σου πολύ καλή.
Με όλο το θάρρος όμως σου ξέφυγε το θέμα με τις αργίες. Το πινακάκι σου αναφερόταν μόνο
στο έτος 2012. Έτσι για να μπορεί να ενημερώνεται αυτόματα το σύνδεσα με το κελί που αναφέρει
το έτος στο φύλλο Model.
Κάθε φορά λοιπόν που θα αλλάζεις το έτος θα σου ενημερώνεται αυτόματα και ο πίνακας με τις αργίες (κινητές και μη).
Συνέχισε την προσπάθεια.

Φιλικά,
Μάρω

Υ.Γ. Έκανα την διόρθωση που πρότεινε ο Μανώλης στην σελίδα 2.
Την σελίδα 3 δεν την είδα καθόλου :plaf::dft011:

suffering 09-07-15 09:43

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Spirosgr (Μήνυμα 21210)
Καλημέρα
Τάσο καλώς ήρθες στην παρέα.
Αν και υπάρχουν αρκετά θέματα με βάρδιες στο forum,
επειδή κάθε εταιρία, γραφείο, βιοτεχνία κλπ,
έχει «ιδιαιτερότητες» στην λειτουργία της, καλό είναι,
να δημιουργεί κανείς, ένα custom πρόγραμμα, (στα μέτρα του) αν θέλει 100% σωστό αποτέλεσμα.

Καλημέρα και ευχαριστώ.

Το εν λόγω αρχείο με καλύπτει σχεδόν.
Είμαι αρχάριος και θέλω το αρχείο να μπορέσω να βλέπω κατά πόσον τα χρήματα που δίνουν στην γυναίκα μου είναι τα σωστά. Με μερική εξέλιξη από κάποιον που ξέρει EXCEL θα γίνει τέλειο, Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει?

hitmann 02-02-17 00:28

ΕΤΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ MODEL

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από gr8styl (Μήνυμα 18159)

Γιατι δεν μπορω να προσθεσω ετος?
Ευχαριστω

Spirosgr 02-02-17 07:01

Καλημέρα
Κυριάκο, καλώς όρισες στο ms-office.gr

Τα έτη είναι σε μια ονομασμένη, μη δυναμική λίστα (μέχρι 2017)
Αν θέλει κανείς να προσθέσει έτη,
θα πρέπει να προσαρμόσει την λίστα από τον name manager.

Ακόμα καλύτερα, να αλλάξει το αρχείο σε .xlsx
και να χρησιμοποιήσει «Πίνακες» στις λίστες,
ώστε να είναι δυναμικές, ή να μετατρέψει τις υπάρχουσες λίστες σε δυναμικές.

hitmann 02-02-17 19:41

ΕΤΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ MODEL

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Spirosgr (Μήνυμα 25313)
Καλημέρα
Κυριάκο, καλώς όρισες στο ms-office.gr

Τα έτη είναι σε μια ονομασμένη, μη δυναμική λίστα (μέχρι 2017)
Αν θέλει κανείς να προσθέσει έτη,
θα πρέπει να προσαρμόσει την λίστα από τον name manager.

Ακόμα καλύτερα, να αλλάξει το αρχείο σε .xlsx
και να χρησιμοποιήσει «Πίνακες» στις λίστες,
ώστε να είναι δυναμικές, ή να μετατρέψει τις υπάρχουσες λίστες σε δυναμικές.

Ευχαριστω πολυ Spiros!

hitmann 03-02-17 00:47

Καλός σας βρηκα!

Καλημέρα σας, και σύγνωμη εάν γίνομαι κουράστικος
Πολύ ωραία δουλειά! ,Έχω κολλήσει όμως στην ώρα, θέλω να ισχύει η βραδυνή ώρα από τις 13:00 και μετά δεν μπορώ να το ρυθμίσω, αλλά και δεν βγάζει σωστά αποτολεσματά στα κελιά νύχτα?

jordank 08-02-17 10:41

Καλημέρα σ' όλους και συγχαρητήρια για την καλή δουλειά που κάνετε.
Το πρόβλημα που έχω είναι το εξής: έχω στην πρώτη στήλη τα ονόματα των εργατών και στην πρώτη γραμμή την αρίθμηση του μήνα και στην επόμενη παρακάτω το αρχίγραμμα των ημερών που αντιστοιχούν. Οι εργάτες δουλεύουν με βάρδιες σταθερού ωραρίου (Π) πρωί και (Μ) μεσημέρι. Με την Countif βρίσκω το συνολικά άθροισματα του μήνα αλλά θέλω σε μία στήλη και τα αθροίσματα μόνο των (Κ) κυριακών και αργιών που αντιστοιχούν στην μορφοποιημένη ως προς το γέμισμα στήλη. Πιστεύω πως έγινα κατανοητός. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

kapetang 09-02-17 20:23

1 Συνημμένο(α)
Καλησπέρα

Ιορδάνη, δες στο συνημμένο, μία προσομοίωση του ζητούμενου.

1) Στο φύλλο ΕπίσημεςΓιορτές παρουσιάζεται ένας αυτοματοποιημένος τρόπος καθορισμού των επίσημων αργιών.

2) Στο φύλλο Sheet1 καταχωρούνται τα μηνιαία στοιχεία εργασίας.

Το φύλλο περιέχει τύπους, ώστε ένα μεγάλο μέρος της εργασίας να γίνεται αυτόματα.

Φιλικά/Γιώργος

jordank 10-02-17 04:32

Γιώργο,
Σ'ευχαριστώ για την αμεσότητα και για το χρόνο σου για το πρόβλημά μου.
Αυτά που μου προσέφερες ξεπερνούν κατά πολύ τις απαιτήσεις μου αλλά το βρίσκω και σαν ευκαιρία να το εμπλουτίσω περισσότερο.
(Σαφής υπαινιγμός για περαιτέρω οχλήσεις).
Νάσε καλά.

kapetang 10-02-17 09:04

Επίσης, να είσαι καλά.

kapetang 11-02-17 15:32

Καλησπέρα

Κυριάκο, θα πρέπει να γίνεις περισσότερο σαφής.

Συνήθως ισχύουν τα εξής:

1) Εργάσιμες είναι όλες οι μέρες που δεν είναι Κυριακές ή επίσημες αργίες.

2) Νυχτερινή είναι η εργασία: 00:00-06:00 και 22:00-24:00.

Για την περίπτωσή σου τι ακριβώς ισχύει;

Φιλικά/Γιώργος

hitmann 11-02-17 23:06

Βάρδιες Ωράρια

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από kapetang (Μήνυμα 25392)
Καλησπέρα

Κυριάκο, θα πρέπει να γίνεις περισσότερο σαφής.

Συνήθως ισχύουν τα εξής:

1) Εργάσιμες είναι όλες οι μέρες που δεν είναι Κυριακές ή επίσημες αργίες.

2) Νυχτερινή είναι η εργασία: 00:00-06:00 και 22:00-24:00.

Για την περίπτωσή σου τι ακριβώς ισχύει;

Φιλικά/Γιώργος

Καλημέρα,
Απλά εαν γίνεται η πρωινή βάρδια να αρχίζει από τις 07:00-15:00, και η βραδυνή από τις 13:00-21:00,χωρίς όμως να κλέβει η πρωινή βάρδια τις δύο ώρες που είναι(13-15:00),και να τις αφαιρει από τις βραδυνη βάρδια που αρχίζει απο τις 13:00 Επομένος βγαίνουν λάθος αποτέλεσματα στις ώρες των υπαλλήλων.Πίστευω να έγινα κατανοητός
Σε ευχαριστώ πολύ γιώργο! Στη διάθεση σας φιλικά.

kapetang 12-02-17 09:32

Καλημέρα

Κυριάκο, δεν είναι δυνατόν να λυθεί ένα πρόβλημα αν δεν περιγραφεί με σαφήνεια.

Αυτά που γράφεις δεν είναι σαφή.

1) Αν η επιχείρηση λειτουργεί (απασχολεί προσωπικό) όλο το 24ωρο, θα πρέπει να ξεκαθαρίσεις ποιες ώρες του 24ου θεωρούνται ημερήσια εργασία και ποιες βραδινή.

Η λύση του Θανάση (gr8styl) καλύπτει αυτήν την περίπτωση.

2) Αν η επιχείρηση λειτουργεί σταθερά με 2 βάρδιες μία από 07:00-15:00 και μία από 13:00-21:00, τότε αρκεί για κάθε μέρα να σημειώνουμε αν ο εργαζόμενος δούλεψε στην 1η βάρδια ή στη 2η (πχ καταχωρώντας Α ή Β).

Μια τέτοια περίπτωση καλύπτει το αρχείο WorkDaysByNonth2 που επισυνάπτεται στο #33 μήνυμά μου.

Σκέψου την περίπτωσή σου και ενημέρωσέ μας λεπτομερώς για το τι ακριβώς ισχύει δίνοντας και σχετικά παραδείγματα.

Φιλικά/Γιώργος

hitmann 12-02-17 11:10

Καλημέρα,
Γιώργο δεν ξέρω κι πολλά από office, αλλα προσπαθώ να μάθω κάποια πάγματα.
Το πρόβλημα που δέν ξέρω εάν είναι πρόβλημα άκριβως,για εμένα δέν είναι οι ημέρες και μήνες,αλλά οι ώρες. Λέω απλά:Πρωινή βάρδια από 07:00-15:00 και βραδυνή 15:00-21:00 Εάν αλλάξω τις ώρες στην στήλη D του αρχειου TIMETABLE-argies, δεν βγαίνουν σωστά αποτελέσματα στις ώρες(ημέρα νύκτα) των υπαλλήλων,δηλαδή η πρωινή βάρδια τελιώνει στις 15:00 και η βραδυνή αρχίζει απο τις 13:00 για εμένα που θα ήθελα στα αποτελέσματα των ωρών και στις δύο βάρδιες να χωρίζονται σε οκτάωρα

Με εκτίμηση

kapetang 12-02-17 14:41

Κυριάκο, δεν μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς θέλεις.

Κόλλησες στο αρχείο του Θανάση, που μάλλον δεν ταιριάζει στην περίπτωσή σου....

Επίσης δεν παρουσίασες και κάποια χαρακτηριστικά παραδείγματα, που θα βοηθούσαν στην κατανόηση.

Εύχομαι να αντιληφθεί το ζητούμενο κάποιο άλλο μέλος και να σε βοηθήσει.

Η ώρα είναι 07:24.

Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.

Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.2