![]() |
Καλησπέρα, έχω κατεβάσει το BARDIES_corrected_01.xls. Πολλή καλή δουλειά. Θα ήθελα λίγη βοήθεια ώστε να αλλάξω τον υπολογισμό των ωρών ως εξής. Ώρες ημέρας: 6:00 - 22:00 και ώρες νύχτας 22:00 - 6:00. Ευχαριστώ πολύ. |
Καλημέρα Δημήτρη θέλεις η εργασία στο χρονικό διάστημα 6:00- 22:00 να θεωρείται εργασία ημέρας και η προσφερόμενη στο διάστημα 22:00 -6:00 (επόμενης μέρας) εργασία νύχτας. Στο αρχείο BARDIES_corrected_01.xls η εργασία:
Ο υπολογισμός του χρόνου εργασίας κατά κατηγορία (κανονική-υπερωρία, ημερήσια-νυχτερινή, εργάσιμη-αργία = 8 κατηγορίες) είναι αρκετά πολύπλοκος και έχει απασχολήσει αρκετά το φόρουμ. Μια ολοκληρωμένη παρουσίαση μπορείς να δεις στο σύνδεσμο. http://www.ms-office.gr/forum/excel-...atigories.html |
Καλησπέρα σας. Έχω ανακαλύψει εδώ και κάποιες ημέρες το συγκεκριμένο forum και ομολογώ ότι με έχει βοηθήσει αρκετά. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα υπολογισμού βαρδιών με έχει σώσει κυριολεκτικά από χρονοβόρους υπολογισμούς και με καλύπτει απόλυτα. Το μόνο που θα ήθελα να με βοηθήσει κάποιος να συμπληρώσω που έχεις τις γνώσεις και την διάθεση είναι να προσθέσουμε ημερολογιακά έτη από 2017 και πάνω γιατί εγώ το ανακάλυψα πρόσφατα και το τελευταίο έτος είναι το 2017. Ευχαριστώ προκαταβολικά. |
1 Συνημμένο(α) Καλησπέρα Σταμάτη, δες το συνημμένο. Αν και δεν το αναφέρεις, υπέθεσα ότι χρησιμοποιείς το αρχείο:BARDIES_corrected_01.xls |
Γιώργο μου σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση, και για την λύση στο πρόβλημα μου. Σωστά υπέθεσες αν και ξέχασα να το αναφέρω το bardies corrected 01 χρησιμοποιούσα. Τώρα αρχίζω και ασχολούμαι και εγώ όσο μπορώ με το excel μακάρι να μπορέσω και εγώ να φανώ χρήσιμος σε βάθος χρόνου. Σε ευχαριστώ και πάλι. |
Να είσαι καλά! |
Καλησπέρα και πάλι. Γιώργο δουλεύοντας το πρόγραμμα και όπως προείπα με βολεύει μια χαρά, εντόπισα και κάποιες ιδιαιτερότητες, και θα αναφέρω και πως τις αντιμετωπίζω μήπως έχετε να μου προτείνετε κάποια εναλλακτική επιλογή. Αν υποθέσουμε ότι 2 ημέρες συνεχόμενες ο εργαζόμενος δουλεύει συνεχόμενα βράδια με ωράριο απο 22:30 εως 06:00 για να αναγνωρίσει σωστά το πρόγραμμα τις ώρες πρέπει να συμπληρώσουμε την πρώτη ημέρα πχ Δευτέρα από 22:30 έως 24:00 και μετά θα μπούμε στο πεδίο της Τρίτης για να συμπληρώσουμε απο 0:00 έως 06:00. Για το δεύτερο βράδυ επειδή δεν έχουμε πλέον πεδίο ελεύθερο για την Τρίτη εγώ βάζω 2 σειρές τον κάθε εργαζόμενο και συμπληρώνω στην από κάτω της Τρίτης για Τετάρτη. Αν γνωρίζεις και κάποιον άλλον τρόπο μπορείς να τον αναφέρεις ενδεικτικά. Εγώ βολεύομαι και έτσι απλά επειδή χρειάζομαι 2 σειρές για κάθε εργαζόμενο, και εδώ θα χρειαστώ την πολύτιμη βοήθειά σου, θα ήθελα εφ'οσον είναι δυνατό αν μπορούσες να προσθέσεις και 50 υπαλλήλους αν είναι εύκολο για να έχω εύρος υπαλλήλων να μπορώ να το δουλέψω άψογα. Όπως και να έχει σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου και την βοήθειά σου. |
1 Συνημμένο(α) Καλησπέρα Σταμάτη, δες το συνημμένο. 1) Στο φύλλο Tables στις ημερομηνίες των αργιών πρόσθεσα τύπους, για να υπολογίζονται αυτόματα, ανάλογα με το έτος. 2) Στο φύλλο Model πρόσθεσα γραμμές, ώστε να μπορούν να καταχωρηθούν μέχρι 50 εργαζόμενοι. 3) Στο φύλλο Model πρόσθεσα και κάποιες οδηγίες αναφορικά με την καταχώρηση του χρονικού διαστήματος εργασίας. Κάνε δοκιμές μήπως μου διέφυγε κάτι. |
Γιώργο καλησπέρα. Είναι απίστευτο πως τα κατάφερα και σε ένα τόσο μεγάλο φύλλο εργασίας η πρώτη δοκιμή που έκανα ήταν την συγκεκριμένη ημερομηνία που σου ξέφυγε να αντιγράψεις τους τύπους υπολογισμού :) Το έκανα όπως μου είπες, πατώντας τον σταυρό, άνοιξε η στήλη με τους τύπους και από κελιά μιας άλλης Κυριακής έκανα copy paste και δουλεύει άψογα. Σημαντική και λειτουργική η επεξεργασία που έκανες στους τύπους και πλέον βάζοντας το πλήρες ωράριο στα κελιά μια ημέρας σου κάνει την ανάλυση των ωρών. Το μόνο που απομένει για να τελειοποιηθεί αν και έτσι είναι μια χαρά, είναι αν μπορούσαμε και στην τελευταία ημέρα να υπολογίζει το πλήρες ωράριο έτσι ώστε να μην χρειάζεται μετά τις 0:00 να περνάμε στα κελιά της 1ης του επόμενου μήνα. Γιώργο να σε ευχαριστήσω για ακόμη μια φορά. |
Καλησπέρα Σταμάτη: 1) Ανέβασε το διορθωμένο αρχείο για να είναι διαθέσιμο και στα υπόλοιπα μέλη. 2) Οι ώρες εργασίας υπολογίζονται ανά μήνα σε μηνιαίες καταστάσεις. Αν κάποιος εργαστεί την τελευταία μέρα του μήνα από τις 23:00 μέχρι τις 5:00 τις επομένης, λογικό είναι οι ώρες από 0:00 μέχρι τις 5:00 να καταχωρηθούν στην κατάσταση του επόμενου μήνα. |
1 Συνημμένο(α) Οι τελευταίες διορθώσεις που έχουν γίνει από τον kapetang είναι ότι πλέον στο κελί μια ημέρας μπορεί να βάλεις πλήρες ωράριο και να σου κάνει την ανάλυση ωρών πχ από 22:00 έως 06:00 πλέον μπορεί να εισαχθεί στα κελιά μιας ημέρας και όχι να σπάσει απο 22:00 έως 24:00 και μετά στην επόμενη ημέρα 0:00 έως 06:00. |
Καλησπέρα σε όλους τους φίλους. Καλησπέρα Γιώργο. Δουλεύοντας το πρόγραμμα μπορώ να πω ότι είναι άψογο και δεν βλέπω κανένα πρόβλημα. Το μόνο που θα ήθελα να διαμορφώσω και αυτό προκύπτει από δική μου ανάγκη είναι το εξής. Επειδή στην δουλειά που τρέχω τα ωραρια εργασίας είναι όλο το 24ωρο συμβαίνει το εξής. Έστω ότι την τελευταία ημέρα του μήνα ο εργαζόμενος δουλεύει από 22:00 έως 06:00 πρέπει να εισάγω στα κελιά της τελευταίας ημέρας του μήνα από 22:00 έως 24:00 και στην πρώτη του επόμενου μήνα από 0:00 έως 06:00. Ο ίδιος εργαζόμενος όμως δουλεύει την πρώτη του μήνα και από 20:00 έως 01:00 οπότε εδώ δημιουργείτε η ανάγκη πάλι για έξτρα κελί. Αυτό που θα ήθελα Γιώργο εάν γίνεται φυσικά είναι αν μπορούσε να υπολογίζεται και το τελευταίο κελί του μήνα το πλήρες ωράριο όπως στα προηγούμενα ας μπαίνουμε ημερολογιακά στον επόμενο μήνα. Σε ευχαριστώ για την πολύτιμη βοήθεια σου. |
1 Συνημμένο(α) Καλησπέρα Σταμάτη, δες το συνημμένο. Αντί να τροποποιήσω το αρχείο BARDIES_corrected, δημιούργησα νέο. Στο νέο αρχείο, χρησιμοποιείται κώδικας VBA. Διαφέρει από το παλιό: 1) Στη μηνιαία κατάσταση το ωράριο εργασίας καταχωρείται σε ένα κελί στη μορφή: ωω:λλ-ωω:λλ. 2) Έχει προστεθεί κανόνας επικύρωσης που ελέγχει την εγκυρότητα της καταχώρησης. 3) Δε χρησιμοποιούνται βοηθητικές στήλες και η κατάσταση είναι απλούστερη. 4) Οι ώρες εργασίας καταχωρούνται στο μήνα που έγινε η έναρξη της εργασίας, ακόμα και αν κάποιες ανήκουν στον επόμενο. 5) Αργίες θεωρούνται οι Κυριακές και οι επίσημες γιορτές (όχι τα Σάββατα). Αν και έκανα κάποιες δοκιμές, διάβασε τις σχετικές οδηγίες και κάνε δοκιμές για να δεις αν λειτουργεί σωστά και αν σε καλύπτει. Προσθήκη: Προστέθηκε η δυνατότητα επιλογής εβδομάδας 5 ή 6 εργάσιμων ημερών. |
Γιώργο καλησπέρα φίλε μου. Το δοκίμασα διεξοδικά το πρόγραμμα και είναι πραγματικά τέλειο για εμένα τουλάχιστον. Το έχεις απλοποιήσει ακόμη περισσότερο, είναι άψογο στους υπολογισμούς, υπολογίζει μόνο του τις ημερομηνίες βάζοντας την αρχική, και ευνοεί περισσότερο το copy paste στα κελιά γιατί πολλά προγράμματα είναι κυλιόμενα και βολεύει πάρα πολύ. Πραγματικά είσαι απίστευτος, μπράβο σου φίλε. Σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου και την βοήθεια σου. Οτιδήποτε παρατηρώ θα το ποστάρω εδώ. Ευχαριστώ και πάλι. |
Καλησπέρα Σταμάτη να είσαι καλά. Πιστεύω ότι αύριο θα ολοκληρώσω και θα αναρτήσω μια πιο βελτιωμένη έκδοση του προγράμματος, που θα αντιμετωπίζει και την περίπτωση της εβδομάδας των 5 εργάσιμων ημερών, καθώς και μια αβλεψία στον κανόνα επικύρωσης των δεδομένων, που επιβάλλει την καταχώρηση 12:00-00:00 και δεν επιτρέπει την ισοδύναμη 12:00-24:00. |
Καλημέρα Μια πιο ολοκληρωμένη προσέγγιση στο σύνδεσμο: http://www.ms-office.gr/forum/excel-...html#post26919 |
Γιώργο καλησπέρα φίλε μου. Το δοκίμασα και το δοκιμάζω συνεχώς. Έως τώρα είναι άψογο. Εάν κάτι διαπιστώσω θα το ποστάρω εδώ. Συγχαρητήρια για την εξαιρετική δουλειά σου. |
Φίλε Σταμάτη να είσαι καλά! |
Συνάρτηση(=MonthWork($C$4;C6:AG6 Παράθεση:
Γίνεται σε παρακαλώ να μου εξηγήσεις πως η συνάρτηση(=MonthWork($C$4;C6:AG6)) υπολογίζει την ημέρα από την νύχτα. Προσπαθώ να την προσαρμόσω σε ένα δικό μου φύλλο και μου βγάζει το ίδιο αποτέλεσμα. Σ’ ευχαριστώ εκ των προτέρων |
Καλημέρα Γιάννη, μάλλον δεν εισάγεις σωστά τη συνάρτηση. Η συνάρτηση επιστρέφει 4 τιμές και συνεπώς είναι συνάρτηση πίνακα. Για την εισαγωγή της: 1) Επιλέγουμε σε μία γραμμή 4 συνεχόμενα κελιά. 2) Πληκτρολογούμε τη συνάρτηση 3) Μετά την ολοκλήρωση της πληκτρολόγησης πατούμε Ctrl + Shift + Enter. Η ενέργεια αυτή θα περιβάλει τη συνάρτηση με άγκιστρα και θα τη μετατρέψει σε συνάρτηση πίνακα. Για την αντιγραφή προς τα κάτω, θα πρέπει να επιλέξουμε και τα 4 κελιά και να σύρουμε. |
1 Συνημμένο(α) Καλημέρα και πάλη, Οκ σ΄ ευχαριστώ όπως μου τα περιέγραψες έτσι είναι. Τώρα έχω ένα άλλο πρόβλημα στην περιοχή κελιών εκτός από τις ώρες πρέπει να γράψω και αν έχει πάρει άδεια π.χ. Κ.Α. (κανονική άδεια) ΑΣΘ (ασθένεια) κλπ. Όταν γράψω κάτι τέτοιο μου βγάζει λάθος η συνάρτηση (όπως στο Συνημμένο), λόγω του ότι δεν καταλαβαίνει αλφαριθμητικά. Μπορεί να διορθωθεί αυτό. Ευχαριστώ για τον χρόνο σου |
1 Συνημμένο(α) Δες το συνημμένο. Το κείμενο στα κελιά που θα γράφεις τους λόγους απουσίας (ΑΣΘ, ΚΑ ,κλπ) δεν θα περιέχει το χαρακτήρα της άνω και κάτω τελείας ":" |
1 Συνημμένο(α) Φίλε Γιώργο, Σ’ ευχαριστώ για την βοήθειά σου, όλα καλά με την διόρθωση. Θα ήθελα να μπορούσες να κάνεις κάτι ακόμη. Θέλω από το φύλλο εργασίας (model) να μπορώ να μεταφέρω κάποιον εργαζόμενο σε ένα άλλο φύλλο π.χ. (Μόνιμοι1) τις βάρδιες του, επιλέγοντας το όνομά του ότι υπάρχει από το όνομα του εργαζόμενου και μετά ή τουλάχιστον έως το π.χ.(20-16-40) γιατί θα το συμπεριλάβω στην εκτύπωση. Σ’ ευχαριστώ και πάλι , εξαιρετική δουλειά. Καλή σου μέρα . |
2 Συνημμένο(α) Καλησπέρα Γιάννη, δες το συνημμένο. 1) Αντί να κατανέμεις τους εργαζόμενους, σε διάφορα φύλλα, θα μπορούσες να εφαρμόσεις κατάλληλο φίλτρο στο φύλλο Model. 2) Αν δε θέλεις αυτή τη λύση δες στο φύλλο Μόνιμοι1 σχετικές οδηγίες. Παρατήρηση 1: Τώρα πρόσεξα ότι η λύση με το φίλτρο κρύβει τη 2η σειρά των δεδομένων κάθε εργαζόμενου. Συνεπώς δε μπορεί να εφαρμοστεί. Παρατήρηση 2 Στο 2ο συνημμένο έκανα μια τροποποίηση στο φύλλο Model, για να γίνει εφικτή και η λύση με φίλτρο |
Καλησπέρα Γιώργο, Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου Έχω μια απορία στο φύλλο Μόνιμοι1 μου βγάζει (τύπος χωρίς συνέπεια) ξέρεις ένα τρυγονάκι στην πάνω αριστερή γωνία σε κάθε κελί και πάντα στη δεύτερη γραμμή του κάθε εργαζόμενου. Ξέρεις γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό |
Είναι μια "προειδοποίηση" από το Excel για την αποτροπή λαθών, επειδή ο τύπος της 2ης γραμμής διαφέρει από τον τύπο της 1ης γραμμής. Δες και τη λύση με φίλτρο στο αρχείο 4. Τη βελτίωσα. |
Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την βοήθειά σου. Να είσαι καλά και καλό βράδυ. |
Υπερωριες προβλημα 1 Συνημμένο(α) Στην δουλειά μου έχουν βάλει να βγαλω υπερωρίες μπορει καποιος να με βοηθησει; γιατι μου βγάζει διαφορα προβληματακια πρεπει να το φτιαξω εως Δευτερα |
1 Συνημμένο(α) Καλησπέρα Όταν υπολογίζουμε χρονικά διαστήματα, θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας κάποια βασικά: 1) Το Excel ανεξάρτητα από την εμφάνισή τους (πχ 1/1/2018 , 12:00) αποθηκεύει έναν αριθμό, που εκφράζει σε μέρες το χρόνο που πέρασε από ένα χρονικό σημείο (την αφετηρία). Για παράδειγμα αν γράψουμε 06:00, 12:00 και 18:00 το Excel αποθηκεύει 0,25 , 0,50, 0,75, που είναι ο χρόνος σε μέρες που πέρασε από την αφετηρία 00:00:00. 2) Μία μέρα έχει 24 ώρες και κάθε ώρα 60 λεπτά, συνεπώς μια μέρα έχει 1440 λεπτά. Για να μετατρέψουμε συνεπώς ένα χρονικό διάστημα σε λεπτά, θα πρέπει να το πολλαπλασιάσουμε με 1440. Η συνάρτηση MINUTE δεν είναι κατάλληλη επειδή επιστρέφει τιμή μέχρι 59 λεπτά. Δηλαδή επιστρέφει μόνο τα λεπτά που περισσεύουν μετά την αφαίρεση αυτών που συμπληρώνουν ακέραιες ώρες. 3) Η συνάρτηση TEXT επίσης δεν είναι κατάλληλη για την εμφάνιση των λεπτών στη μορφή ωω:λλ. Το σωστό είναι να διαιρέσουμε τα λεπτά με το 1440 για να πάρουμε το χρόνο σε μέρες (βασική μονάδα του Excel) και να εφαρμόσουμε κατάλληλη μορφοποίηση για να εμφανίσουμε το αποτέλεσμα στη μορφή ωω:λλ. Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι ο χρόνος υπερωρίας είναι σε μέρες οπότε αν η αμοιβή αναφέρεται στην ώρα θα πρέπει να πολλαπλασιάσουμε και με το 24. 4)Τα παραπάνω τα έχω εφαρμόσει στη γραμμή 41 του συνημμένου. ΥΓ Δε γνωρίζει τη λογική υπολογισμού των υπερωριών, οπότε δεν ασχολήθηκα με τους σχετικούς τύπος. |
Στο BARDIES_corrected μπορω να βαζω εγω την ωρα εισοδου και εξοδου ,αντι της προεπιλεγμενης τιμης |
| Η ώρα είναι 09:36. |
Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.