| Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |
|
| |||
| |||
|
Καταρχήν σε ευχαριστώ πολύ Θανάση Όταν αντικαταστήσω το [ω]:λλ, μου βγάζει "τιμή". Και δεν έχω αγγλικό excel... |
|
| |
| Παράθεση:
Όπως σου είπα στο κελί Tables!$D$2 θα πρέπει να παραμείνει το 0:00 και καλό θα είναι να εφαρμόσουμε την μορφοποίηση υπό όρους που έχω πει στο αρχικό θέμα (http://www.ms-office.gr/forum/11582-post7.html), για να βλέπουμε πότε υπάρχει υπερκάλυψη ανάμεσα στις βάρδιες. Στο παράδειγμα που ανέβασες "ΩΡΑΡΙΟ 2.xlsx" αν διορθώσεις/επαναφέρεις το Tables!$D$2 σε 0:00 και φροντίσεις να μην έχεις υπερκάλυψη στις βάρδιες για τον ίδιο υπάλληλο δεν νομίζω ότι θα έχεις κάποιο πρόβλημα. Πες μας τι τελικά έκανες. |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα Θανάση Επισυνάπτω το αρχείο με τις διορθώσεις που μου υπέδειξες. Συνεχίζω να έχω πρόβλημα. Δες τις ώρες που έχω περάσει στο Model!EW8:FD8. Αυτό που θέλω να μου βγάλει στο GH8 είναι ότι δούλεψε 4 ώρες νύχτα (συν τις 4 ώρες πρωί). Σε έχω ζαλίσει και σε ευχαριστώ εκ των προτέρων Φιλικά Χρύσα |
|
|
|
Καλημέρα Χρύσα. Υπάρχει όντως πρόβλημα και προέρχεται από από το γεγονός του ότι το Model!FI8 είναι κενό. Το κενό θεωρείτε μηδέν και έτσι θεωρεί ότι ο Υπάλληλος_01 στις 29 αρχίζει βάρδια από τις 0:00 Γι'αυτό και το όνομα γίνεται κόκκινο (υπερκάλυψη βάρδιας από 0:00 έως 3:00 στις 29/5). Διόρθωσα τον τύπο στο Model!Κ8 από =IF(AND(H8>0;D8>I8);"Err";SUM(.... σε =IF(AND(H8>0;D8>I8;I8<>"");"Err";SUM(.... και το αντέγραψα (με σύρσιμο) προς τα κάτω μέχρι το Model!Κ16. Στη συνέχεια αντέγραψα την περιοχή Model!I8:N16 (με σύρσιμο) προς τα δεξιά μέχρι το GF16. Νομίζω ότι τώρα είναι σωστό. Δες το συνημμένο Σ'ευχαριστώ για την συμμετοχή σου και τον εντοπισμό του λάθους. Θανάσης ΥΓ. Θα βάλω και μια αναφορά διόρθωσης στο αρχικό μήνυμα, για όσους ξεκινήσουν από εκεί. |
|
| |||
| |||
|
Πολύ ωραία Θανάση! Γιατί όμως τώρα δε βγάζει στο Models!GG8 κτλ τα σύνολα; |
|
| |
| Παράθεση:
Τέλος πάντων δες και το νέο συνημμένο όπου έχω απαλλαγεί από την συνάρτηση TEXT (στη γραμμή 6 του Model) που κάνει την διαφορά μεταξύ των γλωσσικών εκδόσεων του Excel. Αυτό θα πρέπει να δουλέψει κατευθείαν ανεξάρτητα από την έκδοση του Excel. Το έχω αποθηκεύσει και σαν "xls" για να υπάρχει συμβατότητα και με εκδόσεις πριν το 2007. |
|
| |||
| |||
| Παράθεση:
![]() Ενδιαφέρεσαι να του κάνουμε κάποιες αλλαγές; |
|
|
| Χρύσα χαίρομαι που βοήθησα. Όσον αφορά το να το πάμε παραπέρα, θα σου πρότεινα αφού μελετήσεις καλά το υπάρχον, να προσπαθήσεις να το βελτιώσεις/πλουτίσεις εσύ. Αν δυσκολευτείς κάπου, μην διστάσεις να ρωτήσεις στο φόρουμ μας και είμαι σίγουρος ότι κάποιος θα βρεθεί να σε βοηθήσει. Τα λέμε. Θανάσης |
|
| |||
| |||
| Παράθεση:
Η ερώτηση μου είναι η εξής: Προσπαθώ να δω εάν κάποιος δουλεύει την ίδια μέρα πάνω από 8 ώρες. Δεν μπορώ στη συνάρτηση να βάλω τον όρο >8. Βγάζει λάθος. Εάν βάλω 8:00 , το ίδιο. Δεν βλέπει το 15:00 σαν νούμερο; Φιλικά Χρύσα |
|
| |
| Παράθεση:
πχ για την σύγκριση >8 που αναφέρεις βάλε >TIMEVALUE("08:00") ή >TIME(8;0;0) ή βάλε το 08:00 σε κάποιο κελί και χρησιμοποίησε αναφορά σε αυτό το κελί αντι του 8 ή του 8:00 |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| Υπολογισμός ωρών από βάρδιες | αννα_κεσσσ | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 9 | 24-09-18 14:01 |
| [Excel07] Υπολογισμός ωρών Υπερωριών | bill72 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 13 | 15-11-16 06:58 |
| [Συναρτήσεις] Υπολογισμός ωρών | prittpritt | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 29 | 27-04-16 09:43 |
| [Excel07] Υπολογισμός ωρών | prittpritt | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 8 | 15-10-14 09:57 |
| [Συναρτήσεις] Βάρδιες , 7ήμερα , υπολογισμός υπερωριών, αυτόματη συμπλήρωση | steliosd | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 10 | 24-07-12 20:29 |
Η ώρα είναι 01:54.

Υβριδικός τρόπος