| Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα σε όλα τα μέλη, έχω ένα βιβλίο excel με 12 φύλλα το μέγεθος του οποίου είναι 1,5 mb και το θέμα είναι οτι σέρνεται στην κυριολεξία, πως μπορώ να το αντιμετωπίσω αυτό; Να σημειώσω οτι δεν έχει καθόλου εικόνες μέσα.
|
|
|
|
Καλημέρα Φίλε Γιώργο το μέγεθος αυτό είναι πολύ μικρό για να έχεις προβλήματα. Έχω δικό μου βιβλίο με τύπους και μορφοποιήσεις στα 6,2 MB που "πετάει". Το ίδιο βιβλίο με VBA και μόνο 1 ή 2 τύπους είναι κάποια ... λίγα KB Θεωρητικά πάντα χωρίς να γνωρίζω τον τρόπο κατασκευής του βιβλίου σου υποθέτω ότι υπάρχουν παράγοντες που το βαραίνουν όπως: 1. Τύποι που κάνουν "κύκλους" στα ίδια σημεία πιθανόν και χωρίς να χρειάζεται και το βαραίνουν (κάνουν επαναληπτικούς υπολογισμούς άσκοπα). 2. Τύποι που είναι βαρείς ενώ υπάρχουν άλλοι παρόμοιοι που είναι ελαφρύτεροι και μπορούμε να κάνουμε το ίδιο καλά την δουλειά μας. 3. Πολλές Μορφοποιήσεις υπό όρους. 4. Εξωτερικές συνδέσεις. 5. Πρόσθετα. και πολλά άλλα... Όλα αυτά όμως εξαρτώνται και από την δύναμη του υπολογιστή (πχ. πυρήνες) ή και από τα Windows ή και από την Ram ....και άλλα Σαν λύση δεν ξέρω τι να σού πω χωρίς να δω. Σαν προτάσεις όμως σου έχω τα πιο κάτω: Πρώτα δες στις Options της excel αν είναι ενεργοί αυτόματα όλοι οι πυρήνες (καρτέλα προχωρημένα) ή είναι σε manual λιγότεροι από τους διαθέσιμους στον υπολογιστή και μετά... 1. Καθάρισε κενά κελιά και περιοχές. 2. Έλεγξε τους τύπους σου 3. Περιόρισε τις μορφοποιήσεις. 4. Απεγκατέστησε όσα πρόσθετα δεν χρειάζεσαι. 5. Σε κάθε φύλλο πάτα Ctrl + End να δεις που πραγματικά τελειώνουν τα δεδομένα κατά την αντίληψη της excel. Με το γράψε σβήσε δεδομένων εμείς νομίζουμε ότι ένα φύλλο τελειώνει πχ στο AB150 και πραγματικά τελειώνει στο BC300 όπως το αντιλαμβάνεται η excel. Διέγραψε τα περισσεύματα. 6. Αποθήκευσε το σε μορφή .xlsb που είναι και η ταχύτερη αλλά εδώ πάντα κρατάς αντίγραφο γιατί δεν υπάρχει επιστροφή (αντίγραφο αποθηκευμένο) αν κρασάρει. Δεν έχω κάτι άλλο για να σε βοηθήσω ... εξ' αποστάσεως |
|
| |||
| |||
|
Σπύρο σ΄ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, μετά από έναν γρήγορο έλεγχο είδα οτι δεν υπάρχει πρόβλημα με αυτά που μου αναφέρεις (π.χ. πατόντας Ctrl + End με μεταφέρει στο τελευταίο κελί του πίνακά μου). Εικάζω οτι το πρόβλημα είναι στους τύπους, αυτό που με ενδιαφέρει τώρα είναι να εκτυπώσω όλα τα φύλα σαν βιβλίο (δεν πρόκειται να ξαναχρησιμοποιήσω το βιβλίο αυτό) έτσι λοιπόν τα κάνω όλα αντιγραφή σε ένα φύλο (και τα δώδεκα) αλλά σέρνεται απίστευτα. Υπάρχει κάποιος τρόπος να απενεργοποιήσω τους τύπους χωρίς να χαθούν τα αποτελέσματα αφού όπως σου είπα δε με ενδιαφέρει το αρχείο αρκεί να εκτυπώσω τα αποτελέσματα που έχω ως τώρα
|
|
| ||||
| ||||
|
Καλημέρα! Γιώργο, μάλλον περιέχονται συναρτήσεις όπως INDIRECT(), OFFSET() κλπ. που προκαλούν υπολογισμό σε όλο το βιβλίο σε κάθε αλλαγή τιμής ενός κελιού. Κάνε τα εξής:
Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
|
| |||
| |||
| Παράθεση:
Δεν υπάρχει καμία τέτοια συνάρτηση. Θα δοκιμάσω αυτά που μου είπες και θα ενημερώσω, το μόνο που δεν ξέρω είναι πως θα το αποθηκεύσω σε .xlbs δε μου βγάζει αυτή την μορφή. |
|
|
|
Με ανοιχτό το αρχείο κάνε SaveAs (πιέζοντας F12) και όχι απλό Save Επέλεξε από το παράθυρο διαλόγου το που θα αποθηκευτεί και σε ποιά μορφή (βλέπε εικόνα) |
|
| |||
| |||
| Προφανώς δεν υπάρχει αυτή η μορφή αρχείου στο 2007
|
|
|
|
Υπάρχει Πάτα το κουμπί πάνω αριστερά στην κορδέλα και στο Save As επέλεξε Excel Binary Workbook (βλέπε εικόνα) |
|
| |||
| |||
| Ναι το έκανα αλλά πολύ μικρή αλλαγή, δε μπορω να δουλέψω έχω απογοητευτεί
|
|
| ||||
| ||||
|
Συνοψίζω αυτά που απαντήθηκαν στο θέμα αυτό: 1. Τύποι που κάνουν "κύκλους" στα ίδια σημεία πιθανόν και χωρίς να χρειάζεται και το βαραίνουν (κάνουν επαναληπτικούς υπολογισμούς άσκοπα). 2. Τύποι που είναι βαρείς ενώ υπάρχουν άλλοι παρόμοιοι που είναι ελαφρύτεροι και μπορούμε να κάνουμε το ίδιο καλά την δουλειά μας. 3. Πολλές Μορφοποιήσεις υπό όρους. 4. Εξωτερικές συνδέσεις. 5. Πρόσθετα. και πολλά άλλα... Όλα αυτά όμως εξαρτώνται και από την δύναμη του υπολογιστή (πχ. πυρήνες) ή και από τα Windows ή και από την Ram ....και άλλα Πρώτα δες στις Options της excel αν είναι ενεργοί αυτόματα όλοι οι πυρήνες (καρτέλα προχωρημένα) ή είναι σε manual λιγότεροι από τους διαθέσιμους στον υπολογιστή και μετά... 1. Καθάρισε κενά κελιά και περιοχές. 2. Έλεγξε τους τύπους σου 3. Περιόρισε τις μορφοποιήσεις. 4. Απεγκατέστησε όσα πρόσθετα δεν χρειάζεσαι. 5. Σε κάθε φύλλο πάτα Ctrl + End να δεις που πραγματικά τελειώνουν τα δεδομένα κατά την αντίληψη της excel. Με το γράψε σβήσε δεδομένων εμείς νομίζουμε ότι ένα φύλλο τελειώνει πχ στο AB150 και πραγματικά τελειώνει στο BC300 όπως το αντιλαμβάνεται η excel. 6. Αποθήκευσε το σε μορφή .xlsb που είναι και η ταχύτερη αλλά εδώ πάντα κρατάς αντίγραφο γιατί δεν υπάρχει επιστροφή (αντίγραφο αποθηκευμένο) αν κρασάρει.
Δεν μας δίνεις πληροφορίες ούτε για το τι συναρτήσεις περιέχονται ούτε για τυχόν μορφοποιήσεις ούτε για την ισχύ του υπολογιστή σου και μάλλον τα δεδομένα δεν επιτρέπουν να ανεβάζεις τουλάχιστον ένα φύλλο από τα 12 για να έχουμε μια πιο πλήρη εικόνα. Πως μπορούμε να σε βοηθήσουμε; Φιλικά Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [Excel07] Αυτόματη αναπροσαρμογή μεγέθους κελιού στο Excel | George R | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 02-08-13 12:52 |
| [Γενικά] Μείωση χρόνου υπολογισμών | comsup | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 04-04-13 23:23 |
| [VBA] Msgbox αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς και χρώματος | anestaki | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 25-10-12 16:40 |
| βοήθεια βιβλίου | ΤΑΣΟΣ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 27-05-11 11:21 |
Η ώρα είναι 07:44.

Υβριδικός τρόπος